Dat San Luccardi twee werelden bij elkaar weet te brengen in Italiƫ is geen geheim. Wijngaarden op Siciliƫ en in de Abruzzen zorgen ervoor dat je van beide werelden kunt genieten. Elke wijn die door San Luccardi wordt gemaakt, straalt zijn eigen charme en klasse uit. De wijnen worden gemaakt van druiven waar je misschien niet elke dag van hoort: grecanico en pecorino. Laat je verrassen door de prachtige smaken die San Luccardi heeft weten neer te zetten in combinatie met Mediterrane gerechten. Een reis door Italiƫ maken is nog nooit zo leuk geweest.
Een eiland met veel potentie voor wijnen is Siciliƫ. Ondanks dat we soms denken dat het eiland relatief klein is, is het niet heel veel kleiner dan Belgiƫ. De wijngaarden aan de Menfi kust staan op een zeer vruchtbare bodem dankzij vulkaan de Etna. San Luccardi produceert hier twee fantastische wijnen. Een frisse en fruitige grecanico, waarvan de druiven tot oktober en soms zelfs november aan de wijnstok blijven hangen. Wist je dat de grecanico ook wel bekend is als garganega, waar in de Soave wijn van wordt gemaakt? Daarnaast maakt San Luccardi een fruitige pinot grigio die perfect bij het klimaat past. Op Siciliƫ heerst namelijk een Middellands zeeklimaat door de vele zonuren en de zachte winters. De wijnstokken kunnen een briesje van de zee daarom zeker waarderen.