Uitzonderlijk mooie Ribera del Duero van wijnhuis Los Nobles. Elegant met tegelijkertijd een enorme power. Afkomstig uit de streek van het beroemde wijnhuis Vega Sicilia, wat inmiddels een van de meest fascinerende wijngebieden in Spanje is. Deze krachtige Spanjaard van de uitgesproken tempranillodruif is gemaakt om nu van te genieten of nog even te bewaren. Hij kan namelijk nóg beter worden! Geniet ervan zoals de Spanjaarden dat doen: met een heerlijke tapasplank of bij een mooi gerecht. Salud!
Groot, complex en fluweelzacht van smaak. Deze schitterende authentieke Tempranillo, afkomstig van 80 jaar oude druivenstokken, is een creatie van niemand minder dan gerespecteerd oenoloog Juan J. Ayuso. Als iemand de kracht en de kwaliteit van de Spaanse druif Tempranillo kent is hij het wel. Sublieme wijn vol fruit en dankzij de 26 maanden op eiken en 30 maanden flesrust prachtig ontwikkelde aroma's van vanille, mokka en getoast hout. Heerlijk om nu al te drinken of, als je het geduld kunt opbrengen, nog even te laten rusten.Â
DAT GING RAZENDSNEL! De camión die vanuit Spanje nog onderweg is, is al helemaal verkocht! Wij sturen nog een wagen naar Ribera om de állerlaatste 250 dozen hierheen te halen. Deze verwachten wij rond 26 september. OP = OP dus wees er snel bij!
Ribera del Duero, letterlijk: oever van de Duero, is een van de sterkst rijzende sterren in Spanje. Het wijngebied ligt in de Castilla Y Leon. Castilla staat voor alles wat typisch Spaans is: oude ommuurde steden, kleine dorpjes omringd door schapen en geiten, monumenten als kathedralen en kastelen.
De rivier Duero stroomt verder naar Portugal, waar deze beter bekend staat onder de naam Douro. De bodem van Ribera del Duero varieert sterk al naargelang de hoogte. De wijngaarden beginnen in de riviervallei en lopen tot de bergtoppen tot zo’n 800 meter hoogte. Ze zijn vaak in terrassen aangeplant. Het klimaat is gematigd warm met koele nachten in de zomer, wat perfect is voor de druiven die hier groeien en zorgt voor extra fruit aroma’s.
De aangeplante druivenrassen
De belangrijkste druif van Ribera del Duero is de tinto fino. Dit is een plaatselijke variant van de tempranillo. Deze druif beslaat 85% van het totale wijngaardareaal. In Rioja heeft deze druif de steun van andere variëteiten nodig, maar door de hoogte en bodemsamenstelling in de Duero geeft ze hier fijne, complexe wijnen vol aroma’s en een volle smaak.
Ribera del Duero is overigens ook het gebied van Spanje's meest legendarische wijn, Vega Sicilia. Door de kalkachtige bodem, de druivenrassen en de traditionele opvoeding maakt men complexe wijn met een enorm lange oplegpotentieel.