Dão

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • D.Fuas-Vinho-Regional-Terras-do-Dão-Reserva
  • D.Fuas-Vinho-Regional-Terras-do-Dão-Reserva
  • D.Fuas-Vinho-Regional-Terras-do-Dão-Reserva
  D. Fuas Vinho regional
  2015 | Portugal

  Met drie gouden medailles is ook deze jaargang van de houtgerijpte Reserva uit Dão een Portugees feest in de fles. Deze sappige wijn barst bijna uit zijn voegen door al het rijpe donkere fruit en heeft een zachte smaak dankzij de houtrijping op Frans eikenhout. Loopt het water u al in de mond? De wijn is nu op dronk en wordt, als u zoveel lekkers nog even kunt weerstaan, nog zachter. 

  Smaak:Soepel & Rond
  Druif:Alfrocheiro, Jaén, Tinta Roriz, Touriga Nacional
  Niet lekker, geld terug
  Normale prijs 10,99 Speciale prijs 6,99
  U bespaart
  Niet op voorraad

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijn uit DaoWijn uit Dão

Dão is een van de oudste wijngebieden in Portugal. Het ligt rond Viseu, ten zuiden van de Douro en produceert hoofdzakelijk rode wijnen die goed kunnen rijpen. Met een ideaal klimaat, beschutting tegen de koude zeewinden en omgeven door de bergketens zijn dit de omstandigheden ideaal voor het verbouwen van mooie kwaliteitswijnen.

Meer over wijn uit Dão

Een van de oudste wijngebieden in Portugal is Dão. Het wijngebied is gelegen in de Portugese binnenlanden onder de rivier de Douro. Met wijngaarden gelegen op terrassen, uitgehouwen uit granietbodems. Een ideaal klimaat: beschutting tegen koude zeewinden en omringt door bergen, perfecte omstandigheden voor het verbouwen van kwaltietswijnen.

Wijnen uit deze streek kenmerken zich door hun subtiliteit en finesse. De streek is omringd door bergen, waardoor de wijngaarden worden afgeschermd van de Atlantisch oceaan. Zo ontstaat een perfect microklimaat voor de groei van de druiven. De zomers zijn warm en droog, terwijl de herfst juist veel regenval kent. De winter is daarentegen meestal zeer mild.

Wijnsoorten en druivenrassen

Zowel rode als witte wijn wordt gemaakt in deze Portugese streek. Witte wijnen kunnen gekenmerkt worden als stevig en geurig. Rode wijn uit Dão zijn zeer krachtig, stoer met veel tannine en kunnen gerust jarenlang opgelegd kunnen worden. De aangeplante druivenrassen zijn vrijwel allemaal inheemse druiven als de baga en de touriga nacional, die samen met de granietenbodem zorgen voor de krachtige smaken.

De meeste wijngaarden zijn klein en liggen verspreid tussen bossen. Veel van deze wijngaarden behoren al generaties lang tot dezelfde families maar ook zien we grote coöperaties terug in Dão. Traditionele en moderne technieken worden gecombineerd wat verrassende wijnen op kan leveren.

Naar boven