Tr

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Oostenrijk

Filteren

11 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. Waldschütz Barrel 32 Grüner Veltliner Kamptal DAC Reserve
    2019 | Oostenrijk

    Een nieuwe oogst en verfijnd en complex als altijd! Deze Barrel 32 Grüner Veltliner is een creatie van familie Waldschütz die al ruim anderhalve eeuw de mooiste wijnen maakt. Deze prachtige witte wijn, met z’n zuivere en heldere fruitaroma’s, het kenmerkende pepertje en verfijnde mineraliteit is het paradepaardje van het wijnhuis. Een klassieke topwijn, die deels heeft gerijpt in een eikenhouten vat. In barrel 32 om precies te zijn. Hier heeft deze Grüner Veltliner, de opvolger van de al even grandioze Barrel 21, zijn klassieke aroma’s opgedaan.

    Smaak:Droog & Krachtig
    Druif:Grüner Veltliner
    Gratis retourneren
    Normale prijs 19,99 Speciale prijs 9,99
    U bespaart
    Niet op voorraad

11 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Oostenrijkse wijn

Wijn uit Oostenrijk is er in allerlei stijlen en staat voor zuiverheid en karakter. De wijnen onderscheiden zich stuk voor stuk door hun unieke smaak en hoge kwaliteit. De Oostenrijkse wijnindustrie balanceert de oude tradities met moderne vinificatietechnieken wat leidt tot klassiekers als de zoete Ausbruch en Strohwein en moderne wijnen als de heerlijk frisse en typisch Oostenrijkse Grüner Veltliner. 

Officieel zijn er vijfendertig druivenrassen toegestaan voor het maken van Oostenrijkse kwaliteitswijn, waarvan bijna tweederde wit is. De Grüner Veltliner is qua volume veruit het belangrijkst, gevolgd door Riesling. De beste wijnen van deze druiven komen uit het beroemde Wachau, Kamptal en Kremstal. Andere belangrijke Oostenrijkse druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Blaufränkisch, Blauer Zweigelt en Pinot Noir

Wijnbouw in Oostenrijk

De Oostenrijkse wijnen worden meestal gemaakt in het oosten en noordoosten van het land. Hier woont het grootste gedeelte van de bevolking en is het minder bergachtig dan in andere delen van het land. Het koelere klimaat zorgt hier voor droge witte wijnen en elegante, fruitige rode wijnen. Oostenrijkse wijnen zijn doorgaans fruitig, fris, hebben een relatief hoge zuurgraad en laag alcoholpercentage. Rijke en weelderige wijnen zult u hier minder snel vinden. 

Geschiedenis wijnland Oostenrijk

De wijnbouw in Oostenrijk gaat terug tot de Romeinse tijd. Er zijn aanwijzingen gevonden dat hier al zo’n 2000 jaar geleden wijnstokken werden aangeplant. De steile terrassen langs de Donau en zijn zijrivieren in Wachau en Kamptal werden gebouwd door monniken. Tot ver in de twintigste eeuw werd Oostenrijk vooral geassocieerd met zoete wijn gemaakt van Grüner Veltliner en Müller-Thurgau. 

Vandaag de dag wordt steeds meer wijn gemaakt in een droge, knapperige stijl. Die overgang naar droge wijnen is deels het gevolg van het antivries schandaal in 1985, waarbij antivries werd toegevoegd aan enkele bulkwijnen om de zoetheid te vergroten. Dit schandaal leidde tot een instorting van de Oostenrijkse wijnmarkt en het opstellen van strengere wijnwetten. Mede door deze strenge wijnwetgeving heeft de Oostenrijkse wijnindustrie zich weer hersteld en is nu een ware leider voor moderne Europese wijn op het gebied van kwaliteit en innovatie. 

Naar boven