Filteren

97 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
    • San-Silvano-Passito-Appassimento-Piemonte-DOC-Rosso
    • San-Silvano-Passito-Appassimento-Piemonte-DOC-Rosso
    San Silvano Passito Appassimento Piemonte DOC Rosso
    2017 | Italië

    Als wijncriticus Luca Maroni 90 van de maximale 99 punten geeft, dan weet u het: u hebt te maken met een wijn die op een haar na perfect is! Daarnaast heeft deze sensationeel geconcentreerde San Silvano Passito Appassimento vol rijp zwart fruit, specerijen en vanille ook nog een medaille ontvangen van Gilbert en Gaillard! Gemaakt zoals de grote Amarone, zeker zo lekker en vele malen voordeliger!

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Barbera, Dolcetto
    Niet lekker, geld terug
    14,99
    Niet op voorraad
    • San-Silvano-Passito-Appassimento-Piemonte-DOC-Rosso
    San-Silvano-Passito-Appassimento-Piemonte-DOC-Rosso
    2016 | Italië

    Als wijncriticus Luca Maroni 92 van de maximale 99 punten geeft, dan weet u het: u hebt te maken met een wijn die op een haar na perfect is! Deze sensationeel geconcentreerde San Silvano Passito Appassimento vol rijp zwart fruit, specerijen en vanille behoort tot de top in zijn klasse. Gemaakt zoals de grote Amarone, zeker zo lekker en vele malen voordeliger!

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Barbera, Dolcetto
    Niet lekker, geld terug
    14,99
    Niet op voorraad
  1. Corte-Midea-Amarone-della-Valpolicella-DOCG
    2014 | Italië

    De Amarone della Valpolicella is een klassieke topwijn uit Noordoost Italië en wordt vaak in een adem met Barolo en Brunello genoemd als de drie koningen van Italië. Doordat de druiven na de oogst worden gedroogd, ontstaat een uitzonderlijk geconcentreerde en mondvullende wijn om even goed voor te gaan zitten.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 21,99 Speciale prijs 16,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  2. Borghetto Brunello di Montalcino DOCG
    2014 | Italië

    Het wijnhuis Cantine Bonacchi staat bekend om zijn schitterende, karakteristieke wijnen. Zoals deze overweldigende Brunello di Montalcino, met stelligheid een van de meest gerenommeerde wijnen van Italië. Een prachtige, houtgerijpte wijn met de geur van rood fruit en een volle en krachtige smaak. Absoluut genieten. U verdient deze topper! 

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Sangiovese
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 34,99 Speciale prijs 21,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  3. Rizieri Barolo DOCG
    2013 | Italië

    De koning onder de Italiaanse wijn, zo staat de Barolo uit Piëmont bekend. Deze krachtpatser is glanzend granaatappel rood met een bruin randje. Uitbundige geur met impressies van rood fruit,, sinaasappelschil, specerijen en een vleug van viooltjes. Elegante en volle smaak met veel kruidigheid, gestoofd fruit en chocolade. Lange zachte afdronk die goed in balans is met kruidige impressies en een klein zoetje. Een krachtige, maar tegelijkertijd elegante wijn. Maar liefst 24 maanden gerijpt op Franse en Sloveense eikenhouten vaten. 

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Nebbiolo
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 32,99 Speciale prijs 24,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  4. Normale prijs 69,99 Speciale prijs 54,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  5. Normale prijs 99,99 Speciale prijs 79,99
    U bespaart
    Niet op voorraad

97 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Wijn uit Italië

Wijn uit Italië

Italië is een wijnland bij uitstek. Groot, gevarieerd, maar tegelijkertijd ook onbekend. Maar liefst drieduizend jaar aan Italiaanse wijngeschiedenis zorgt voor prachtige wijnen. Pure klasse wijnen zoals Barolo, Amarone en Brunello komen hier vandaan. Ontdek hier de mooiste Italiaanse wijnen!

De Grieken noemden het Oenotria, Wijnland! Italië behoord ook zeker tot de beste wijnlanden. Italië kennen we van haar grote en gevarieerde wijnen afkomstig van vele bijbehorende herkomstbenamingen, wat voor een echt wijnliefhebber enorm uitdagend kan zijn. En alsof dit nog niet genoeg is, kenmerkt Italië zich aan het feit dat zij wijnbouw heeft in werkelijk alle gewesten van het hoge noorden tot in het diepe zuiden. Eeuwenlang heeft Italië bestaan uit onafhankelijke regio’s waarbij elke regio een eigen identiteit kende van taal, keuken en in de wijnbouw. Hiernaast stond ze ook veel invloeden van buitenaf toe en dat is weer terug te zien in de wijngaarden, waardoor er een enorme veelheid aan inheemse en internationale druivenrassen aanwezig zijn. Hiervan zijn de Nebbiolo en Sangiovese het meest speciaal. De Nebbiolo gedijt alleen maar in Piemonte en de Sangiovese is in grote delen van het land aangeplant, maar dankt zijn reputatie aan de vooral aan de grote wijnen uit Toscane.

Meer over Italiaanse wijn

In het noorden van Italie zijn de stokken hoog aangeplant wat een frisheid en spanning aan de wijnen geeft. In het noordelijke gebied van het land heerst een bergklimaat. In dit gebied liggen 6 wijnstreken: Piemonte, Lombardije, Trentino, Veneto, Friuli en Emilia-Romagna. Piemonte staat bekend om enkele van de meest krachtige én verassende wijnen uit het land, waarvan Barolo de beroemdste is. In de wijngaarden rond de dorpjes Asti en Alba groeien druivenrassen als Nebbiolo, Barbera, Moscato en Dolcetto die stuk voor stuk wijnen met een uitzonderlijke stijl opleveren.

Het warme Midden-Italië

In Midden-Italië ligt Toscane. Deze streek is beroemd om de natuur, het eten en drinken. Een van de bekendste wijnen uit de regio is Chianti. Zij valt op door haar robijn- tot granaatrode kleur en fijne aroma’s van onder andere viooltjes. In de mond is de wijn licht, fris en zacht en bevat zij tonen van vanille, kaneel, jam en soms wat pittig leer. Ruim een derde van de Chianti’s wordt gemaakt van de Sangiovese-druif. Daarnaast worden ook de rassen Canaiolo en Trebbiano gebruikt. De beste Chianti’s komen ook van de beste wijngaarden in Toscane, dat zijn: Chianti Classico (elegante, verfijnde Chianti’s in balans), Chianti Colli Fiorentini (meer kracht en intensiteit dan de Classico) en Chianti Rufina (meest vol en krachtig). Helaas wordt er in Toscane ook veel slechte Chianti geproduceerd. Die dunne, zurige wijnen hebben er voor gezorgd dat veel mensen slechte associaties hebben bij de naam Chianti.

Zuid-Italiaanse wijnstreken

Het zuiden van Italië - het oorspronkelijke Oenotria! - was lange tijd leverancier van anonieme bulkwijnen maar begint zo zoetjes van zich te doen spreken met kwaliteitswijnen. Deze worden in de regel gemaakt van zeer originele, lokale druivenrassen, met o.a. Greco en Fiano voor wit, Aglianico, Negro Amaro en Primitivo voor rood. In het zuiden van het land wordt vooral ‘bulkwijn’ gemaakt, die bestemd is voor de Italiaanse supermarkten. De meest zuidelijke wijngaard ligt op het piepkleine eilandje Pantelleria. Hier wordt Moscato di Pantelleria DOC geproduceerd, een zoete witte (dessert)wijn. De Muskaat van Alexandrië-druif rijpt door het zonnige klimaat op het eiland snel en levert heldere goudkleurige wijnen met een intens aroma en in de mond smaken van gedroogd fruit, abrikoos en honing. Deze wijn wordt vooral gedronken als aperitief of dessertwijn bij bijvoorbeeld een zurige pruimentaart of een stukje blauwe kaas.

Naar boven