Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Valpolicella

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Antica Viti Valpolicella DOC Ripasso
    • Antica Viti Valpolicella DOC Ripasso
    • Antica Viti Valpolicella DOC Ripasso
    anticaviti valpolicella ripasso
    2017 | Italië
    Antica Viti Valpolicella DOC Ripasso
    Waardering:
    75% 100 0
    (4)

    Als een Italiaanse wijn gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella, kust met de Italiaanse superheld Amarone, gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Helemaal als die kus zes maanden duurt en wordt uitgewisseld in houten vaten. De wijn krijgt een zwoel karakter met aroma’s van rijp en gestoofd rood en zwart fruit, in de mond aangevuld met zoete kruiden en een vleugje tabak. En dan komt deze Antica Viti Valpolicella Ripasso ook nog eens uit de kelder van Cantina Valpantena, gelegen aan de poorten van de stad der liefde: Verona én ontving hij zowel een gouden als zilveren medaille én drieënhalf van de vijf sterren van Perswijn magazine. Mooier wordt het niet. 

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Gratis retourneren
    16,99
    flessen
    Nu alvast bestellen. Dit product wordt binnenkort weer verwacht

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Valpolicella Ripasso

Ripasso betekent letterlijk opnieuw passeren en slaat op het productieproces van deze wijn. Een Valpolicella verdwijnt namelijk samen met de schillen van een Amaronewijn in het vat en komt er na verloop weer uit als een complexe en karaktervolle wijn. Stevig en toch zijdezacht. Een Valpolicella Ripasso weet zo menige Amarone naar de kroon te stijgen. In geur, smaak én prijs. 

Wat is Valpolicella Ripasso?

We noemden het al kort in de intro: Ripasso betekent letterlijk opnieuw passeren. Valpolicella Ripasso wordt gemaakt door de Ripasso-methode toe te voegen. Dit is een methode waarbij meer structuur, body en smaak aan de gewone Valpolicella wijn wordt gegeven. Amarone en Recioto, twee andere prachtwijnen uit Italië, worden beide gemaakt van deels ingedroogde druiven. Bij het maken van deze wijnen blijven de schillen van de druiven over en worden ze hergebruikt om Valpolicella Ripasso te maken. Deze schillen zitten namelijk nog vol aromatische eigenschappen en tannines. De Valpolicella wordt samen met deze schillen in het vat gestopt en komt er na verloop van tijd weer uit als een karaktervolle en complexe wijn. Deze wijn rijpt vervolgens nog achttien maanden op eikenhouten vaten. Een goede Ripasso verenigt de drinkbaarheid van een normale Valpolicella met de diepgang en het zwoele karakter van een Amarone. 

Ripasso wijn 

Valpolicella Ripasso is een fruitige, complexe rode wijn uit regio Valpolicella in Veneto die bekend staat om zijn aroma’s van kersen en chocolade. Lokale wijnmakers hebben eeuwenlang verschillende technieken gebruikt om de diepte en complexiteit van hun wijnen te verbeteren. De passito- en ripasso-methode zijn het meest succesvol gebleken. De druiven die worden gebruikt om Valpolicella wijn te maken zijn Corvina, Veronese, Rondinella en Molinara. 


Naar boven