Valpolicella

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Antica Vigna Valpolicella Ripasso DOC Superiore
    2016 | Italië

    Van de Valpolicellawijnen zijn er twee die het hart van liefhebbers van Italiaanse wijnen sneller doen kloppen: de Amarone en zijn broertje Ripasso. Wedden dat u de zwoele en zijdezachte smaak van deze houtgerijpte Ripasso niet kunt weerstaan? Elegant en fruitig, met een subtiel zoetje dat ons hart heeft gestolen.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 9,49
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. V-de-Valpantena-Valpolicella-Ripasso-DOC
    2016 | Italië

    Dat er op het etiket van deze prachtwijn een grote rode V prijkt, is niet voor niets. Die V staat voor alle kwaliteiten die samenkomen in deze Ripasso: gemaakt door het vooruitstrevende Cantina Valpantena in het Italiaanse Veneto, de thuisbasis van de Valpolicella DOC. En dat betekent dat deze wijn gewoon verdomd lekker is. Vol geconcentreerd fruit, kruiden en houttonen. Dit verleidelijke broertje van de wereldberoemde Amarone is er één om verliefd op te worden.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Niet lekker, geld terug
    15,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Valpolicella RipassoValpolicella

Ripasso betekent letterlijk opnieuw laten passeren en staat voor het proces waarin een normale Valpolicella over de uitgeperste schillen van een Amarone of een Recioto wordt geleid. De jonge Valpolicella wijn vergist voor een tweede keer op eikenhouten vaten waaraan de schillen van de ingedroogde druiven worden toegevoegd.

De Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in Noord-Italië, ten oosten van het Gardameer. Het ligt iets boven de stad Verona. In het Noorden vinden we in de heuvels de beste wijngaarden van het gebied. Daarnaast speelt de verkoelende wind vanaf het Gardameer een belangrijke rol. Het zorgt voor een langzame rijping. Dit levert uiteindelijk voor de verfijnde aroma’s van de druiven. De Valpolicella wijnen worden gemaakt van de druiven Corvina Veronese, de Rondinella en de Molinara.

Ripasso Methode

Ripasso, oftewel dubbele fermentatie, is een methode waarbij meer structuur, body en smaak aan de gewone Valpolicella wordt gegeven. Voor de Amarone en Recioto worden gedroogde druiven gebruikt om wijn te maken. Hier blijven echter de schillen van over en deze worden hergebruikt bij de Ripasso. Deze schillen zitten namelijk nog vol met aromatische eigenschappen en taninnes. De Valpolicella wordt hierover gegoten en er vindt opnieuw fermentatie plaats.Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op eikenhout. Door de fermentatie op de schillen krijg je wijn met een sterkere geconcentreerde smaak dan gewone Valpolicella. Een goede Ripasso verenigt daardoor de drinkbaarheid van een normale Valpolicella met de diepgang en het zwoele karakter van een Amarone: best of two worlds!

Naar boven