Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?

Sicilië

Filter 2 resultaten
Gekozen filters:
  1. Nero d'Avola

2 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • Tenuta Fenice Nero d'Avola
    Tenuta Fenice Nero d'Avola Sicilia DOC
    2021 | Italië, Sicilië
    |

    Wat een prachtige en krachtige wijn, gemaakt van nero d’avola. Zo bomvol aroma's van in chocolade gedrenkt rijp fruit, hout en vanille, dat opa Taschetta retetrots zou zijn geweest. Want het is zijn wijngaard op Sicilië, die door kleinzoon en wijnmaker Dino Taschetta nieuw leven is ingeblazen na een verwoestende aardbeving in 1968. Er zat voor opa niets anders op dan zijn geliefde druivenstokken achter te laten. Een halve eeuw later herontdekte Dino de wijngaard met de oude stokken waaraan juwelen van druiven groeien, die verantwoordelijk zijn voor deze sensationele Tenuta Fenice Nero d'Avola.

    Smaak - Vol & Krachtig
    Druif - Nero d'Avola
    9,29
    • Sicanelli Nero d'Avola
    • Sicanelli Nero d'Avola
    • Sicanelli Nero d'Avola
    Sicanelli Nero d'Avola Sicilia DOC
    Niet op voorraad
    2020 | Italië, Sicilië

    Een Siciliaans icoon met een sterk karakter. Dat is de unieke druif Nero d’Avola, de held van het zonovergoten Italiaanse eiland, die bijzonder fruitige en smaakvolle rode wijnen voorbrengt. Deze elegante Sicanelli toont dat eens te meer aan. Vol rijp fruit en zwoele kruiden met op de achtergrond de heerlijke smaak van mokka. Laat een reis naar Sicilië maar zitten, met een glas van deze karaktervolle, moderne en tegelijkertijd authentieke Sicanelli Nero d’Avola waant u zich als vanzelf op het bijzondere eiland.

    Smaak - Soepel & Rond
    Druif - Nero d'Avola
    8,49

2 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wijn uit Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Met een beplante oppervlakte van 200.000 hectare telt het eiland bijna evenveel wijngaarden als heel Argentinië. En dat niet alleen, Sicilië biedt uitzonderlijke wijnen die zich met de internationale top kunnen meten. 

De belangrijkste druivensoorten die op Sicilië worden gebruikt zijn de inheemse Nero d’Avola en Catarratto. Ook Grecanico, Alicante (Grenache), Perricone, Nocera en Frappato zijn veel te vinden. Nerello Mascalese en Nerrello Cappuccio zijn in termen van volume niet groot, maar wel erg belangrijk in het gebied rondom de Etna. 

Sicilië’s wijngeschiedenis

De Grieken, Arabieren, Feniciërs en Italianen hadden in het verleden allemaal de overhand over Sicilië. Hoewel de Grieken hun wijnbouwtechnieken meebrachten, maken de Sicilianen al sinds 4000 voor Christus wijn. 

Het klassieke mediterrane klimaat van Sicilië, dat gezegend is met een constant stralende zon en een gematigde regenval is erg geschikt voor het verbouwen van wijndruiven. Het warme en droge klimaat zorgt ervoor dat schimmel en meeldauw beperkt blijft, vooral in gebieden die profiteren van een koele zeewind. 

Ironisch genoeg speelde de bijna perfecte wijnbouwomstandigheden een belangrijke rol in de ondergang van de Siciliaanse wijn aan het eind van de vorige eeuw. Door deze goede omstandigheden hadden de boeren altijd al een hoge opbrengst. Toen de Italiaanse overheid ook nog eens subsidies aanbood voor het nog efficiënter maken van het wijnbouwproces, om zo nog meer opbrengst te genereren leidde dat tot smaakloze wijnen en een kwaliteitsdaling die al snel het vertrouwen van de consument beÏnvloedde. Gelukkig is de reputatie inmiddels, terecht, hersteld en is Sicilië nu een van de meest veelbelovende en interessante wijngebieden van Italië.

1 gekozen filter
Naar boven