Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Filteren
Gekozen filters:
  1. Rode Wijn
  2. Negroamaro

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Casa Bardonecca Collezione di Famiglia Negroamaro Salento IGT
    2019 | Italië

    Ervaar la dolce vita met deze Casa Bardonecca Negroamaro uit Salento, het meest zuidelijke gebied in de wijnstreek Puglia. Een schitterende wijn uit familiecollectie van het Zuid-Italiaanse wijnhuis vol zomerse zwoelheid en een authentiek en stoer boers randje, kenmerkend voor een Negroamaro uit het ruwe Salento. Het intense fruit knalt uit het glas, van waaruit kruidige en zwoele mediterrane aroma’s opstijgen. Neem een slok, sluit uw ogen en droom weg naar een zonovergoten Italiaans terras.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Negroamaro
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 11,99 Speciale prijs 5,69
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. San Luigi Negroamaro Salento IGT
    2018 | Italië
    San Luigi Negroamaro Salento IGT
    Waardering:
    93% 100 0
    (3)

    Sabino Russo van het Italiaanse wijnhuis San Luigi weet wel wat nodig is om een wijn van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Neem deze Negroamaro nou. Tot de nok toe gevuld met zongestoofd rood fruit, fijne kruiden en een blokje pure chocolade. Heerlijk fris, fruitig en soepel van smaak. Een karakteristieke Italiaanse wijn, voor alle wijnliefhebbers die willen genieten van een mooi glas rood. 

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Negroamaro
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 11,99 Speciale prijs 6,59
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijn uit Italië

Italië is een wijnland bij uitstek. Groot, gevarieerd, maar tegelijkertijd ook onbekend. Maar liefst drieduizend jaar aan Italiaanse wijngeschiedenis zorgt voor prachtige wijnen. Samen met de haast ideale omstandigheden om druiven te verbouwen zorgt dit voor pure klasse wijnen als Barolo, Amarone della Valpolicella en Brunello. Ontdek hier alles wat Italië te bieden heeft op gebied van wijn. 

Belangrijkste Italiaanse druiven en wijnen

Eeuwenlang bestond Italië uit onafhankelijke regio’s waarbij elke regio een eigen identiteit kende van taal, keuken en wijnbouw. Dit is terug te zien in de vele wijnstijlen die er te vinden zijn in Italië. Daarnaast zijn er meer dan honderden druivenrassen te vinden waarvan sommige alleen lokaal voorkomen. Dit zijn de bekendste:

  • Nebbiolo

Een van de belangrijkste druiven van Italië is de Nebbiolo. De druif is beroemd geworden door de Barolo-wijnen uit Piemonte en heeft delicate aroma's van kersen, anijs, leer en krachtige tannines. Deze krachtige tannines gaan perfect samen met krachtige gerechten als truffelrissoto, gebraden roodvlees of een goede kaasplank.

  • Sangiovese

Sangiovese is de meest aangeplante druif van Italië en levert wijnen van wereldformaat zoals Chianti en Brunello. De druif groeit voornamelijk in Toscane en Umbrië en brengt wijnen voort met een donkere kleur en aroma's van fruit, zwoele kruiden en specerijen. Door de hoge zuurgraad is Sangiovese heerlijk bij gerechten met tomaat, rode peper en zo ongeveer alles van de grill. 

  • Trebbiano

Trebbiano is een van de meest voorkomende witte wijndruiven van Italië. Omdat de druif niet zulke uitgesproken wijnen voortbrengt wordt hij vaak gemengd met andere druivenrassen en gebruikt in de productie van brandewijn en balsamicoazijn. Heerlijk bij harde Italiaanse kazen, pasta met zeevruchten en gebraden kip. 

Belangrijkste wijnstreken

Italië is verdeeld in twintig wijnbouwgebieden. Omdat het een uitgestrekt land is vind je door het hele land diverse klimaten en bodems. Zo heeft elk wijnbouwgebied zijn eigen wijnstijl. Sommige zijn beroemd omdat ze in grote hoeveelheden worden gemaakt en overal ter wereld te vinden zijn, ander vanwege hun uitstekende kwaliteit. Wij lichten drie regio’s uit:

1. Veneto

Veneto is het werkpaard van Italië. Hoewel het niet dezelfde bekendheid heeft als Toscane of Piemonte, komt toch zo’n 18% van alle Italiaanse wijn uit Veneto. Dit gevarieerde wijngebied brengt wereldberoemde wijnen voort zoals Amarone della Valpolicella, Lugana, Soave en natuurlijk de sprankelende Prosecco. Kunststeden zijn er ook in overvloed, van Venetië tot Vicenza en van Verona tot Padova, het culturele en architectonische erfgoed van Veneto is verbluffend. Palladiaanse villa’s, middeleeuwse gehuchten en juweeltjes uit de Renaissance maken dit gebied tot een must voor wijnliefhebbers die ook van kunst en architectuur houden.

2. Piemonte

Piemonte is de thuisbasis van twee van Italië’s beroemdste wijnen: Barolo en Barbaresco. Beide gemaakt van de inheemse Nebbiolodruif. De subregio Lange lijkt haast afkomstig van een ansichtkaart. Denk aan zacht glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, onderbroken door kastelen en boerderijen, met de Italiaanse Alpen als achtergrond. Piemonte staat niet alleen bekend om zijn wijnen, maar ook om zijn eten. De regio is bijzonder spectaculair om te bezoeken in de herfst en de winter, vooral tijdens het witte truffelfestival.

3. Toscane

Chianti, Brunello di Montepulciano, Vino Nobile di Montepulciano en Super Tuscans uit Bolgheri zijn enkele van de beroemdste wijnen ter wereld en komen allemaal uit de prachtige streek Toscane. Deze regio is een schat aan prachtige steden als Florence en Siena, pittoreske kleine plaatsjes als Massa Marittima en Radda, bergdorpjes als San Gimignano en Volterra en overal waar je komt een prachtig landschap. 

Italiaans eten en wijn

Wijn en Italiaans eten is een perfecte combinatie. Wanneer je aan pasta denkt denk je aan lange, mooi gedekte tafels met veel mensen, gezelligheid, de lekkerste gerechten en mooie wijnen. Maar welke wijn past nou bij welk gerecht? De beste tip voor het zoeken van een goede wijn is om de pasta te vergeten en te focussen op de saus. Over het algemeen is een lichte wijn bij de meeste pasta’s een goede keus. Heb je een gerecht waar veel kaas in zit, dan is een rijke rode wijn een betere combinatie. Zorg in elk geval dat de aroma’s van de wijn de saus niet overtroeven. Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we de vijf populairste pastagerechten met de beste wijncombinaties voor u op een rijtje gezet.

Naar boven