Ripasso

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Antica-Viti-Valpolicella-DOC-Ripasso
    AnticaViti Amarone Ripasso
    2017 | Italië

    Als een Italiaanse wijn gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella, kust met de Italiaanse superheld Amarone, gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Helemaal als die kus zes maanden duurt en wordt uitgewisseld in houten vaten. De wijn krijgt een zwoel karakter met aroma’s van rijp en gestoofd rood en zwart fruit, in de mond aangevuld met zoete kruiden en een vleugje tabak. En dan komt deze Antica Viti Valpolicella Ripasso ook nog eens uit de kelder van Cantina Valpantena, gelegen aan de poorten van de stad der liefde: Verona. Mooier wordt het niet.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Niet lekker, geld terug
    16,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  1. Antica Vigna Valpolicella Ripasso DOC Superiore
    2016 | Italië

    Van de Valpolicellawijnen zijn er twee die het hart van liefhebbers van Italiaanse wijnen sneller doen kloppen: de Amarone en zijn broertje Ripasso. Wedden dat u de zwoele en zijdezachte smaak van deze houtgerijpte Ripasso niet kunt weerstaan? Elegant en fruitig, met een subtiel zoetje dat ons hart heeft gestolen.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Niet lekker, geld terug
    14,99
    Niet op voorraad

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Valpolicella RipassoWijn uit Valpolicella Ripasso

Valpolicella Ripasso wijn online kopen | Wijnvoordeel De Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in Noord-Italië, ten oosten van het Gardameer. Het ligt iets boven de stad Verona. In het Noorden vinden we in de heuvels de beste wijngaarden van het gebied. Daarnaast speelt de verkoelende wind vanaf het Gardameer een belangrijke rol. Het zorgt voor een langzame rijping. Dit levert uiteindelijk voor de verfijnde aroma’s van de druiven. De Valpolicella wijnen worden gemaakt van de druiven Corvina Veronese, de Rondinella en de Molinara.

Ripasso Methode

Ripasso, oftewel dubbele fermentatie, is een methode waarbij meer structuur, body en smaak aan de gewone Valpolicella wordt gegeven. Voor de Amarone en Recioto worden gedroogde druiven gebruikt om wijn te maken. Hier blijven echter de schillen van over en deze worden hergebruikt bij de Ripasso. Deze schillen zitten namelijk nog vol met aromatische eigenschappen en taninnes. De Valpolicella wordt hierover gegoten en er vindt opnieuw fermentatie plaats.Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op eikenhout. Door de fermentatie op de schillen krijg je wijn met een sterkere geconcentreerde smaak dan gewone Valpolicella. Een goede Ripasso verenigt daardoor de drinkbaarheid van een normale Valpolicella met de diepgang en het zwoele karakter van een Amarone: best of two worlds!

Naar boven