Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Amarone

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Antica-Viti-Amarone-della-Valpolicella-DOCG
    AnticaViti Amarone della valpolicella
    2016 | Italië

    In de wijngaarden van het beroemde Veneto staan prachtige oude wijnstokken, waarvan de druiven voor deze Antica Viti Amarone afkomstig zijn. Die druiven gaan niet rechtstreeks van de stok naar het vat – waar de wijn tot twee jaar op smaak komt – maar worden eerst gedroogd. Dat geeft die sublieme en zwoele geconcentreerde smaken waar de Amarone zo bekend om staat. Een absolute topwijn uit Italië. Krachtig en toch zijdezacht. Beter wordt het niet.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Niet lekker, geld terug
    31,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella is een zwoele, rode wijn met aroma’s van geconcentreerd rood fruit, zoete specerijen en hout- en cacaotonen. De wijn wordt gemaakt van ingedroogde druiven in het Italiaanse Veneto en is een van de meest prestigieuze rode wijnen uit die regio. 

Hoe wordt Amarone wijn gemaakt? 

De eerste Amarone kwam nog geen eeuw geleden op de markt. In de jaren dertig van de vorige eeuw is hij namelijk pas ontdekt, toen een wijnboer een vat Recioto della Valpolicella vergat. De wijn wordt gemaakt van druiven die zijn ingedroogd, waardoor ze tot wel vijftig procent van hun vocht verliezen en zo geconcentreerde en zoete aroma’s krijgen. De wijn wordt gemaakt van een blend van verschillende druiven waarvan Corvinone, Corvina, Rondinella en Molinara het meest voorkomen. De druiven worden na het oogsten minimaal drie weken op houten pallets gelegd om te kunnen drogen. De suikers en aroma’s worden tijdens dit proces geconcentreerder. Het resultaat is een adembenemend lekkere Amarone wijn. 

Na het maken van de wijn worden de gedroogde druivenschillen overigens niet weggegooid, maar hergebruikt om de standaard Valpolicella-wijnen meer power te geven. De druivenschillen gaan samen met de wijn in een vat waarbij de prachtige aroma’s en overgebleven tannines worden afgegeven en zo een Valpolicella Ripasso ontstaat. 

Naar boven