Touraine

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Salamandre sauvignon blanc touraine
  2018 | Frankrijk

  De Loire-vallei is staat niet alleen bekend als ‘de tuin van Frankrijk’ en om de prachtige kastelen die hier staan, maar ook om de sublieme wijnen die er worden gemaakt. De Salamandere Sauvignon Blanc Tourraine AOP van Cellier du Beaujardin is zo’n wijn. Een heerlijk expressieve en frisse witte wijn die perfect aansluit bij een maaltijd met vis of zeevruchten. Santé!

  Smaak:Levendig & Fris
  Druif:Sauvignon Blanc
  Niet lekker, geld terug
  Normale prijs 11,99 Speciale prijs 8,99
  U bespaart
  Niet op voorraad

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tourainetouraine

Touraine, ook wel de tuin van Frankrijk genoemd, is een sterk opkomend wijngebied in de Franse Loirevallei. Het wijngebied, waar wijnen worden gemaakt die het kwaliteitslabel AOP mogen dragen, is nog niet zo bekend als de wereldberoemde appellations Pouilly-Fumé en Sancerre die ook te vinden zijn in de Loirevallei. Toch brengt het gebied wijnen voort die zeker net zo lekker zijn als in deze gebieden en vaak ook nog eens veel aangenamer geprijsd.

De meest voorkomende druivensoorten zijn Chenin blanc, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Cabernet Franc, Malbec en Gamay. Het gebied strekt zich uit van Bourgueil en Chinon tot aan Blois. De meeste wijngaarden in de regio liggen ten zuiden van de stad Tours, geplant op de hellingen van de rivieren de Loire en de Cher. De bodems in het gebied variëren sterk en het meest opvallende bodemtype is Tuffeau, een kalksteengrond die bijdraagt aan de pittige zuurtegraad die te vinden is in de druiven van Touraine.

Naar boven