Château la Grace Dieu Saint-Émilion Grand Cru, een kostbaar juweel uit het betoverende Saint-Émilion-gebied in Frankrijk, biedt wijnliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Met een diepe robijnrode kleur en complexe aroma's van rijpe bessen en cederhout, belichaamt deze wijn de Franse wijntraditie op zijn best. De zorgvuldige productie resulteert in een evenwichtige, fluweelzachte smaak met zijdezachte tannines en een elegante afdronk. Dit meesterwerk staat synoniem voor luxe en verfijning, waardoor het de perfecte metgezel is voor speciale gelegenheden en culinaire avonturen. Proost op de ultieme verfijning in elke slok!
Smaak - Stevig
Druif - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Saint-Émilion is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde wijnstreken ter wereld. De druivensoort die er voornamelijk wordt gebruikt is Merlot, die wijnen voortbrengt met een fluwelig karakter en een goede structuur. Deze wijnen kunnen erg lang worden bewaard wat beloond wordt met een verleidelijke geur een een uiterst verfijnde smaak.
Het wijngebied
De geschiedenis van de wijnbouw in Saint-Émilion gaat terug tot de dertiende eeuw. Het gebied is door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen. Saint-Émilion ligt in de Bordeaux aan de rechteroever van de rivier de Dordogne en vlak naast Pomerol. Het wijngebied is qua wijnstijlen in twee te delen. De wijnen die gemaakt worden van de druiven die groeien op de hellingen van het stadje Saint-Emilion noemt men Vins de Côtes. De wijnen zijn krachtig, warm en rijk van smaak. In de wijngaarden onder de middeleeuwse stad worden zachte en elegante wijnen gemaakt die Vins de Graves worden genoemd. .
Druivenrassen in Saint-Émilion
De druif die het meest staat aangeplant is de Merlotdruif. Van de druif worden sappige wijnen gemaakt met een fluwelig karakter. Kenmerkend zijn de aroma’s van pruimen, zwarte bessen en iets aards. Als de wijn op eikenhout wordt gerijpt krijgt deze een romige vanilletoets. De wijn wordt meestal geblend met Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.
Classificaties
Saint-Émilion heeft sinds 1995 een eigen classificatie. Zo is de hoogste classificatie de Premiers Grand Cru Classés, opgedeeld in categorie A (de beste) en B. In totaal hebben vijftien chateaux deze classificatie. De meest bekende chateaux zijn Château Ausone en Château Cheval Blanc, de enige twee met een categorie A classificering. Daarnaast hebben nog zesenveertig chateaux de classificatie Grand Crus Classé. Hierna volgen nog de Saint-Émilion Grand Crus, die ook aan strenge eisen moeten voldoen. In tegenstelling tot de classificaties in bijvoorbeeld de Médoc is het in Saint-Émilion wel mogelijk om te promoveren.