Geen producten gevonden voor deze selectie.

Pomerol

Pomerol wijn

Deze kleine maar zeer beroemde appelatie ligt direct ten noordwesten van Saint-Émilion. Hier komen zeer bijzondere wijnen vandaan die ontzettend gewild zijn. Het wereldberoemde château Pétrus met de meest prestigieuze en kostbare wijnen komt ook uit deze regio.

Het unieke terroir, met bodemsoorten van kiezel, ijzer, klei en leem, samen met het perfecte warme microklimaat, vormen omstandigheden die het mogelijk maken om zeer bijzondere wijn te maken. Het wijngebied ligt aan de rechte oever in de Bordeaux en heeft als buurman Saint-Émilion. Pomerol bestaat uit 800 hectare en heeft ongeveer 150 verschillende châteaux. De oppervlakte is slechts twaalf vierkante kilometer. Doordat het een klein gebied is, zijn de wijnen die gemaakt worden erg gewild en door het beperkte aanbod zijn de prijzen hier dan ook naar.

Top chateaux

Tot de jaren zestig was het wijngebied Pomerol relatief onbekend, maar door top Châteaux als Pétrus, l'Evangile en Lafleur heeft het gebied inmiddels een goede naam opgebouwd. Deze châteaux liggen in het noordoosten van Pomerol. Chateau Pétrus maakt wijnen van bijna honderd procent merlot wat in de Bordeaux uitzonderlijk is. De bodem van deze wijngaarden is uitzonderlijk vanwege de zware blauwe klei: perfect voor de merlot-druif. 

Druivenrassen in de Pomerol

Met meer dan 80 procent van de aangeplante druivenstokken is de belangrijkste druivenras de merlot. Deze druif wordt vaak aangevuld met cabernet franc en cabernet sauvignon. Wijnen uit Pomerol zijn rijk, vol rijp rood fruit, met body en souplesse en hebben vaak een enorme bewaar potentieel

Lalande de Pomerol

AOC Lalande de Pomerol ligt ten noorden van zijn gerenommeerde buurman Pomerol, aan de overkant van het kleine riviertje de Barbanne. Deze regio beschikt over 1100 hectare aan wijngaarden en heeft net als in Pomerol kleine wijnhuizen. De prijs van wijnen is hier aan de hogere kant ,maar weliswaar niet zo hoog als in Pomerol.  Het druivenras merlot is hier het dominerende ras met een aanplant van 75%. De bodem varieert van zand tot aan kiezels en klei maar vooral de gebieden met kiezels en klei brengen de beste wijnen voort die vergelijkbaar zijn met Pomerol. Ook deze wijnen hebben de potentie om oud te worden en hebben een rijk, vol en fluwelige textuur met een prachtig bouquet.

Naar boven