Witte Wijn

Filteren

148 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. Le-Clocher-dAmelie-Menetou-Salon-AC
    2017 | Frankrijk

    In de Loire moet je van goede huize komen om te kunnen opboksen tegen grote witte wijnnamen als Sancerre en Pouilly-Fumé. Toch is het de familie Roger met wijngaarden in de buurgemeente van Sancerre gelukt. Met deze knisperfrisse wijn gemaakt van 100 procent Sauvignon Blanc zijn ze daar met vlag en wimpel in geslaagd! 

    Smaak:Droog & Soepel
    Druif:Sauvignon Blanc
    Niet lekker, geld terug
    18,98
    Niet op voorraad
  2. anna de laweis riesling
    2017 | Frankrijk

    Deze verfijnde Riesling Grand Cru komt uit de Anne de Laweiss range van Cave Kientzheim-Kayserberg. Gemaakt van de beste Riesling druiven uit de Grand Cru Schlossberg wijngaard. Deze druif is de trots van de Elzas. Een wijn boordevol frisheid en mineraliteit die uw smaakpapillen zeker zal verrassen. 

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Riesling
    Niet lekker, geld terug
    22,99
    Niet op voorraad
  3. Normale prijs 49,99 Speciale prijs 24,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  4. Feuillat-Juillot-Montagny-Premier-Cru-Blanc-AOC
    2017 | Frankrijk

    Sublieme Premier Cru van dé smaakmaker in Bourgogne: Domaine Feuillat-Juillot in Montagny AOC. Hier worden alleen witte wijnen gemaakt, die behoren tot de beste in hun prijsklasse. Rasechte topwijnen en al helemaal als ze uit de kelder van het veelvuldig onderscheiden wijnhuis Feuillat-Juillot komen. Voor deze Premier Cru zijn druiven van meer dan zestig jaar oude Chardonnaystokken gebruikt. Dit vertaalt zich in een fenomenale concentratie. De opvoeding op eikenhouten vaten draagt extra bij aan de complexiteit en verfijning van deze witte Bourgogne. Dat wordt echt genieten!

    Smaak:Droog & Krachtig
    Druif:Chardonnay
    Niet lekker, geld terug
    25,99
    Niet op voorraad
  5. Normale prijs 58,99 Speciale prijs 35,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  6. Normale prijs 61,99 Speciale prijs 35,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  7. Normale prijs 113,84 Speciale prijs 49,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  8. Normale prijs 77,88 Speciale prijs 51,99
    U bespaart
    Niet op voorraad

148 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Witte wijn

Witte wijn online kopen? Wij hebben een prachtig assortiment met witte wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en van diverse druivenrassen.Van Bourgogne tot Australië en van Chardonnay tot Sauvignon Blanc. Ontdek nu al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van witte wijn!

Meer over witte wijn

Voor een heerlijke witte wijn moet u bij wijnvoordeel zijn!We hebben namelijk een uitgebreid assortiment met witte wijn. Of het nu gaat om een fruitig, tintelfrisse, volle of complexe witte wijn, in ons assortiment kunt u het allemaal vinden. Bovendien kunt u onze wijn eenvoudig en voordelig online bestellen!

Witte wijn ondergaat voor een deel dezelfde bewerkingen als rode wijn, in de eerste plaats natuurlijk de alcoholische gisting. Het grote verschil met rode wijn zit hem in het feit dat er voornamelijk witte druivenrassen worden gebruikt en dat de rode rassen ook direct geperst worden, zodat de schil geen kleurstof kan afgeven. De gisting vindt plaats zonder schillen of pitt

Hoewel er geen of nauwelijks kleurstoffen in witte druiven zitten, worden ze toch direct bij de kneuzing en ontsteling geperst en gescheiden van het sap. Het sap komt hierna tot rust en wordt vaak voor een betere klaring van de most gekoeld tot zo'n vier graden. Dan slaan de microscopisch kleine organische deeltjes die na de persing zijn blijven zitten neer en wordt de most helder. Er is dan natuurlijk helemaal geen sprake meer van natuurlijke gistcellen en er worden dus bij witte wijn altijd gistcellen van buitenaf toegevoegd.en waardoor er een blanke wijn ontstaat.

Bekijk onze witte wijn bestsellers »

Gisting

Na de alcoholische gisting hoeft de wijn niet te weken, want er is geen sprake van extractie uit schillen of pitten. Witte wijnen krijgen wel, net als rode, de tijd om tot zichzelf te komen van de turbulente gistingstijd. Indien dit niet gedaan wordt dan onstaat zogeheten “gestresste wijnen”. Wijnen die gemaakt worden om snel te drinken en gebaat zijn bij een frisse smaak, worden na de alcoholische gisting en de rusttijd op stalen vaten direct gebotteld. Wijnen met meer smaakvolume - vooral die afkomstig van de chardonnay-druif - ondergaan nog een melkzure of malolactische gisting.

De scherp-frisse appelzuren worden dan bij een gecontroleerde temperatuur omgezet in zachtere melkzuren. Dit zijn ook meestal de wijnen die, in combinatie met deze gisting, op hout narijpen. Vooral bij de sauvignon Blanc wijnen zien we dat deze na de rusttijd snel gebotteld worden. Ook raden wij altijd aan om deze wijnen snel te drinken, want juist in het jaar na de botteling heeft deze wijn nog dat prachtige, frisse en (exotisch) fruitige karakter

Het laten rijpen van witte wijn

De meeste witte wijnen worden in februari/maart gebotteld, op het zuidelijk halfrond in augustus, nadat ze gerust hebben in stalen vaten op een temperatuur van rond de acht graden. Een aantal van de bekendste druivenrassen, zoals chardonnay, sémillon en soms sauvignon blanc (vaak in de klassieke witte wijnen uit de Médoc en de Pessac-Léognan en Graves, in combinatie met sémillon), wordt smaakrijker door een opvoeding op hout, soms apart, meestal in een blend. Minder intensief dan rode wijn, want witte wijnen hebben een lichtere smaakstructuur door het ontbreken van tannines.

Een aantal fraaie witten wijnen worden op eikenhouten vaten gerijpt. Witte bourgognes zijn hier een uitstekend voorbeeld van. De rijping op vat zorgt ervoor dat een wijn vriendelijker, zachter en voller van smaak wordt. Vergisten op eikenhouten vaten zal korter zijn dan bij rode wijn omdat er geen tannine in witte wijn zit.

Er zijn echter ook wijnen die helemaal geen houtrijping nodig hebben om een erg mooie geur en smaak te hebben, zoals die van de rassen riesling, chenin, pinot gris, melon (de druif voor Muscadet) en vaak sauvignon blanc. Deze wijnen worden daarom vaak alleen in stalen vaten bewaard; sommige, vooral rieslingwijn, gaan vervolgens in foeders voor een rijping van soms wel twaalf tot achttien maanden. Een foeder geeft geen houtsmaak meer af, maar zorgt voor een uiterst subtiele ontwikkeling van de wijn door een heel langzame wisselwerking tussen wijn en zuurstof, die door microscopisch kleine scheurtjes of gaatjes in het hout binnendringt en inwerkt op de enorme hoeveelheid wijn. Deze wijnen zijn door hun eigen karakter minstens even complex van smaak als de op barriques gerijpte witte wijnen.

Naar boven