Filteren
Gekozen filters:
  1. Grüner Veltliner

6 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Arco-von-Kammersbründl-Grüner-Veltliner-Classic
    2018 | Oostenrijk

    Als er ergens wijnen met een mooie constante kwaliteit vandaan komen, dan is het wel Oostenrijk. De beste Grüner Veltliners verslaan in blindproeverijen soms zelfs de Grand Crus uit de Bourgogne! Domaine Baumgartner, waar deze tintelfrisse Grüner Veltliner vandaan komt, onderstreept deze kwaliteit nog eens met hun welverdiende bekroning tot Austrian Winery of the Year 2017.

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Grüner Veltliner
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 9,98 Speciale prijs 6,49
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Arco-von-Kammersbründl-Grüner-Veltliner-Niederosterreich
    2018 | Oostenrijk

    Schnapps, Strudel en Grüner Veltliner. Alle drie bedoeld om van te genieten en daarom alle drie vingerlikkend lekker. Die laatste is de favoriet van veel sommeliers. De wijn laat zich namelijk perfect combineren bij tal van gerechten. En staan er asperges op het menu? Dan hoort deze loepzuivere en spannende Grüner Veltliner ook op tafel. Zum Wohl!

    Smaak:Droog & Soepel
    Druif:Grüner Veltliner
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 10,98 Speciale prijs 6,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    • Aichenberg-Grüner-Veltliner-Classic-Niederösterreich
    Aichenberg-Grüner-Veltliner-Classic-Niederösterreich
    2018 | Oostenrijk

    Schnapps, Strudel en Grüner Veltliner. Drie smaakmakers uit Oostenrijk, bedoeld om van te genieten en daarom alle drie vingerlikkend lekker. Die laatste is de favoriet van de sommeliers. De droge en frisfruitige Grüner Veltliner laat zich namelijk perfect combineren bij tal van gerechten. En staan er asperges op het menu? Dan hoort deze spannende Aichenberg Grüner Veltliner beslist ook op tafel. Zum Wohl!

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Grüner Veltliner
    Niet lekker, geld terug
    9,98
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  3. Waldschütz Grüner Veltliner Reserve Wagram
    2018 | Oostenrijk

    Een elegante en rijpe Grüner Veltliner Reserve van Weinhof Waldschütz uit het bekende Oostenrijkse Wagram. Deze romige en krachtige Grüner Veltliner is ontstaan door de zuidelijke ligging van de wijngaarden, de opwarmende wind in het gebied en de zeer vruchtbare bodem.

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Grüner Veltliner
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 13,98 Speciale prijs 9,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    • Arco-von-Kammersbründl-Grüner-Veltliner-Premium-Niederösterreich
    Arco-von-Kammersbruendl-Gruener-Veltliner-Premium-Niederoesterreich
    2017 | Oostenrijk

    Schnapps, Strudel en Grüner Veltliner. Alle drie bedoeld om van te genieten en daarom alle drie vingerlikkend lekker. Die laatste is de favoriet van veel sommeliers. De wijn laat zich namelijk perfect combineren bij tal van gerechten. En staan er asperges op het menu? Dan hoort deze loepzuivere en spannende Grüner Veltliner ook op tafel. Zum Wohl!

    Smaak:Droog & Soepel
    Druif:Grüner Veltliner
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 10,98 Speciale prijs 6,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  4. Waldschütz Grüner Veltliner Classic Kamptal
    2018 | Oostenrijk

    Heerlijke frisheid en uitbundig fruit spatten werkelijk uit het glas met deze Waldschütz Grüner Veltliner Classic. Een verrukkelijke Oostenrijkse witte wijn met een mooie heldere lichtgele kleur met groene nuances. In de smaak proeven we veel frisheid en minerale tonen, een aangename zuurgraad en minerale tonen. Ook het voor grüner veltliner typerende pepertje is terug te vinden in de smaak. De wijn is perfect in balans en heeft een lange frisse afdronk met een minerale verfijning. Deze 100% grüner veltliner is afkomstig uit Kamptal, absoluut één van de meest prestigieuze Oostenrijkse wijngebieden. 

    Smaak:Droog & Soepel
    Druif:Grüner Veltliner
    Niet lekker, geld terug
    13,98
    Niet op voorraad

6 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Witte wijn

Witte wijn online kopen? Wij hebben een prachtig assortiment met witte wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en van diverse druivenrassen.Van Bourgogne tot Australië en van Chardonnay tot Sauvignon Blanc. Ontdek nu al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van witte wijn!

Meer over witte wijn

Voor een heerlijke witte wijn moet u bij wijnvoordeel zijn!We hebben namelijk een uitgebreid assortiment met witte wijn. Of het nu gaat om een fruitig, tintelfrisse, volle of complexe witte wijn, in ons assortiment kunt u het allemaal vinden. Bovendien kunt u onze wijn eenvoudig en voordelig online bestellen!

Witte wijn ondergaat voor een deel dezelfde bewerkingen als rode wijn, in de eerste plaats natuurlijk de alcoholische gisting. Het grote verschil met rode wijn zit hem in het feit dat er voornamelijk witte druivenrassen worden gebruikt en dat de rode rassen ook direct geperst worden, zodat de schil geen kleurstof kan afgeven. De gisting vindt plaats zonder schillen of pitt

Hoewel er geen of nauwelijks kleurstoffen in witte druiven zitten, worden ze toch direct bij de kneuzing en ontsteling geperst en gescheiden van het sap. Het sap komt hierna tot rust en wordt vaak voor een betere klaring van de most gekoeld tot zo'n vier graden. Dan slaan de microscopisch kleine organische deeltjes die na de persing zijn blijven zitten neer en wordt de most helder. Er is dan natuurlijk helemaal geen sprake meer van natuurlijke gistcellen en er worden dus bij witte wijn altijd gistcellen van buitenaf toegevoegd.en waardoor er een blanke wijn ontstaat.

Bekijk onze witte wijn bestsellers »

Gisting

Na de alcoholische gisting hoeft de wijn niet te weken, want er is geen sprake van extractie uit schillen of pitten. Witte wijnen krijgen wel, net als rode, de tijd om tot zichzelf te komen van de turbulente gistingstijd. Indien dit niet gedaan wordt dan onstaat zogeheten “gestresste wijnen”. Wijnen die gemaakt worden om snel te drinken en gebaat zijn bij een frisse smaak, worden na de alcoholische gisting en de rusttijd op stalen vaten direct gebotteld. Wijnen met meer smaakvolume - vooral die afkomstig van de chardonnay-druif - ondergaan nog een melkzure of malolactische gisting.

De scherp-frisse appelzuren worden dan bij een gecontroleerde temperatuur omgezet in zachtere melkzuren. Dit zijn ook meestal de wijnen die, in combinatie met deze gisting, op hout narijpen. Vooral bij de sauvignon Blanc wijnen zien we dat deze na de rusttijd snel gebotteld worden. Ook raden wij altijd aan om deze wijnen snel te drinken, want juist in het jaar na de botteling heeft deze wijn nog dat prachtige, frisse en (exotisch) fruitige karakter

Het laten rijpen van witte wijn

De meeste witte wijnen worden in februari/maart gebotteld, op het zuidelijk halfrond in augustus, nadat ze gerust hebben in stalen vaten op een temperatuur van rond de acht graden. Een aantal van de bekendste druivenrassen, zoals chardonnay, sémillon en soms sauvignon blanc (vaak in de klassieke witte wijnen uit de Médoc en de Pessac-Léognan en Graves, in combinatie met sémillon), wordt smaakrijker door een opvoeding op hout, soms apart, meestal in een blend. Minder intensief dan rode wijn, want witte wijnen hebben een lichtere smaakstructuur door het ontbreken van tannines.

Een aantal fraaie witten wijnen worden op eikenhouten vaten gerijpt. Witte bourgognes zijn hier een uitstekend voorbeeld van. De rijping op vat zorgt ervoor dat een wijn vriendelijker, zachter en voller van smaak wordt. Vergisten op eikenhouten vaten zal korter zijn dan bij rode wijn omdat er geen tannine in witte wijn zit.

Er zijn echter ook wijnen die helemaal geen houtrijping nodig hebben om een erg mooie geur en smaak te hebben, zoals die van de rassen riesling, chenin, pinot gris, melon (de druif voor Muscadet) en vaak sauvignon blanc. Deze wijnen worden daarom vaak alleen in stalen vaten bewaard; sommige, vooral rieslingwijn, gaan vervolgens in foeders voor een rijping van soms wel twaalf tot achttien maanden. Een foeder geeft geen houtsmaak meer af, maar zorgt voor een uiterst subtiele ontwikkeling van de wijn door een heel langzame wisselwerking tussen wijn en zuurstof, die door microscopisch kleine scheurtjes of gaatjes in het hout binnendringt en inwerkt op de enorme hoeveelheid wijn. Deze wijnen zijn door hun eigen karakter minstens even complex van smaak als de op barriques gerijpte witte wijnen.

Naar boven