Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Witte wijn voor vegetariërs en veganisten

Vegetarische wijn. Het lijkt een vanzelfsprekendheid, want aan een drank gemaakt van druiven komen geen dierlijke producten van pas. Zou je denken, maar niets is minder waar. Veel wijnmakers gebruiken namelijk stoffen als gelatine, caseïne-eiwit of vislijm om witte wijn te klaren. Als een van de laatste stappen in het proces worden die stoffen aan de wijn toegevoegd. Vaste deeltjes die de wijn troebel maken hechten zich aan de stoffen. Door de wijn vervolgens te filteren ontstaat er een mooi helder resultaat. In de uiteindelijke wijn zijn de dierlijke producten niet meer aanwezig. Maar ze zijn wél gebruikt en daarmee ongeschikt voor vegans en de meeste vegetariërs. 

Vegan-friendly witte wijn

Goed nieuws voor wijnminnende veganisten: tegenwoordig worden steeds vaker andere methoden gebruikt om wijn te klaren. Bijvoorbeeld met betoniet (poreus vulkanisch gesteente), plantaardige eiwitten of de traditionele manier van zuiveren. Die laatste manier is het meest vegan-friendly, maar ook het meest tijdrovend. De troebele delen moeten in dat geval namelijk neerslaan zonder gebruik van hulpstoffen en dat heeft tijd nodig. 

Vermelding in de webshop

Hoe weet je nu of bij het klaren van een wijn dierlijke stoffen zijn gebruikt of niet. Met andere woorden: hoe weet je of het een witte vegan wijn is? Wijnboeren in Europa en de Verenigde Staten zijn (nog) niet verplicht om op het etiket te vermelden welke ingrediënten er in de wijn zitten. Een enkele wijnboer plaatst een vegan-friendly logo op het etiket, maar vaak blijft het gissen. Wij maken een einde aan die zoektocht naar een witte wijn voor vegetariërs en veganisten.  Onder elke wijn in onze webshop staat namelijk het tabblad ‘specificaties’. Hier vindt u alle bijzonderheden over de desbetreffende wijn. Van druivensoort, alcoholpercentage en bewaarpotentieel tot veganistisch of niet. Als hier achter wijnsoort vermeld staat dat het om een veganistische wijn gaat, dan weet u het zeker: bij het maken van deze wijn zijn geen dierlijke producten gebruikt. Proost!

Naar boven