Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Rosé

Filteren

26 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
    • Famille Meiland Rosé Pays d’Oc IGP Magnum (1 x 1,5 L fles)
    • Famille Meiland Rosé Pays d’Oc IGP Magnum (1 x 1,5 L fles)
    La famille meiland rosé magnum
    2019 | Frankrijk

    Wijnen, wijnen, wijnen! En dat extra lang. Want deze verleidelijke rosé vol zomerfruit, een van de favorieten van de familie Meiland, is nu ook verkrijgbaar in een Magnum (1,5 L fles). Twee keer zoveel wijnplezier met deze dubbelbekroonde en zomerse wijn. Een verleidelijke rosé die niet alleen favoriet van de familie Meiland is, maar inmiddels ook bij onze klanten!

    Smaak:Intens & Fruitig
    Druif:Cinsault
    Niet lekker, geld terug
    19,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  1. 26,99
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    • Georges Clément Champagne AC 1er Cru Brut Rosé
    Georges-Clement-Champagne-AC-1er-Cru-Brut-Rose
    Frankrijk

    Een Rosé Champagne z’n prachtige en feestelijke kleur geven is een delicaat proces. De wijnmakers van het huis Georges Clement beheersen de fijne kneepjes van het vak perfect. Deze prachtige zalmroze Rosé Champagne heeft een droge, zeer frisse smaak met veel fruit. Pure elegantie uit het hart van de Champagne!

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Chardonnay, Pinot Noir
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 49,95 Speciale prijs 29,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Normale prijs 76,99 Speciale prijs 39,99
    U bespaart
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  3. 94Wines-Enjoy-Sparkling-Rose-Limited-Edition
    Italië

    Deze knalroze, bruisende en frisse rosé is als een feestje in een fles. Meteen al bij de eerste slok proef je de tintelende, frisse en fruitige smaak. Perfect om te serveren als aperitief met een lekker hapje. In combinatie met het subtiele bubbeltje maakt deze smaaksensatie van elke gelegenheid een feestje. 

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Merlot, Raboso
    Niet lekker, geld terug
    15,98
    Niet op voorraad

26 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Rosé wijn

Geen zomermiddag is compleet zonder een heerlijk glas rosé. Rosé wijn is er in alle soorten en maten, van fris en droog tot intens en fruitig. Wij hebben een prachtig assortiment rosé wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en van diverse druivenrassen. Ontdek al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van rosé wijn. 

Meer over rosé

Rosé is de oudste wijnsoort in onze geschiedenis. De ontdekking van rode wijn is pas gedaan in de zeventiende eeuw. Rosé wordt doorgaans gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven, en heeft haar kleur te danken aan de duur waarin de druivenschillen van de druiven in contact staan met het kleurloze sap. Hoe langer dit contact, des te intenser de kleur van de rosé. Ook het druivenras speelt hier een grote rol in. De combinatie van deze twee zorgt voor een grote afwisseling aan kleuren en smaken: van een lichte en elegante borrel rosé tot een zoete, kruidige wijn. 

Hoe wordt rosé gemaakt? 

Nu we weten dat roséwijnen van blauwe druiven worden gemaakt rest de vraag waarom deze wijnen een mooie roze blos hebben in plaats van een rode gloed. Om hier antwoord op te geven moeten we eerst kijken naar de manier waarop rode wijn wordt gemaakt. Hiervoor zijn drie methoden.  

Om een rode wijn te maken ondergaan de druiven een proces dat maceratie wordt genoemd. Hierbij wordt het uitgeperste sap gemengd met de druivenmost (een combinatie van de schil, geplette druiven, steeltjes en pitjes), waardoor er aroma’s, kleur en tannines worden onttrokken. De meeste rosés worden gemaakt door de most in het maceratieproces te verwijderen. Hoe lichter de rosé, hoe korter deze dan in contact is geweest met de druivenmost. Deze methode is de meest voorkomende methode voor het maken van roséwijnen en wordt veel gebruikt in regio’s als Provence en Languedoc-Roussillon. 

Twee andere, minder vaak voorkomende, methoden voor het maken van rosé zijn de Saignée-methode en de assemblagemethode. Bij de Saignée-methode wordt tijdens de eerste paar uur van het maken van rode wijn een deel van het sap afgetapt. Het overgebleven deel wordt zo geconcentreerder. Rosé is in dit geval dus eigenlijk een bijproduct. Deze methode is heel gebruikelijk in wijngebieden die fijne rode wijnen maken, zoals Napa en Sonoma. Tot slot is er de mengmethode, ook wel assemblagemethode genoemd. Bij deze methode wordt een klein beetje rode wijn toegevoegd aan een vat met witte wijn. Deze methode is redelijk zeldzaam voor roséwijnen en is in de Europese Unie zelfs verboden. Alleen bij rosé champagnes is dit toegestaan. 

Soorten rosé 

  • Syrah rosé

Syrah rosé is er in diverse kleuren, van diep roze tot lichtpaars. Maar het zijn vooral de aroma’s die kenmerkend zijn voor de Syrah rosés. Syrah Rosé is een iets zwaardere rosé die je het beste ongeveer 20 minuten van te voren uit de koeling haalt. Wij hebben de mooiste exemplaren voor u geselecteerd.

  • Grenache rosé

Grenache rosé heeft een Spaanse origine maar wordt sinds de viertiende eeuw in Frankrijk verbouwd en sinds de zeventiende eeuw in Châteauneuf-du-Pape. In ons assortiment hebben we heerlijke Grenache rosé wijnen. Bestel vandaag nog in onze webshop.

  • Merlot rosé

Merlot rosé heeft een zachte, fluwelige smaak. De rode Merlotdruif is onder meer te vinden in de regio Bordeaux en landen als Chili, Californië en Australië. Bekijk de Merlot rosé wijnen in ons assortiment.

  • Provence rosé

De meeste rosé wijnen worden in de Franse Provence gemaakt. Het is dan ook de oudste rosé regio. Wij hebben de lekkerste Provence rosé voor u uitgezocht. Bekijk ons aanbod.

Naar boven