Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Rosé

Filteren

23 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. valleoscuro
    2019 | Spanje

    De Prieto Picudo is een druif die alleen in het Spaanse Castilla y Léon voorkomt en verantwoordelijk is voor mondvullend lekkere wijnen vol vers fruit en fijne kruiden. Dat lukt 'm perfect in zijn eentje en samen met Tempranillo zelfs op sublieme wijze. De wijnschrijvers van Perswijn magazine vonden dat ook en beoordeelden de wijn met een zeer goed. Vol en fris van smaak met uitbundig zomerfruit als aardbeien en frambozen. Kom maar op met die zonnige dagen!

    Smaak:Intens & Fruitig
    Druif:Tempranillo, Prieto Picudo
    Gratis retourneren
    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 7,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  2. Weingut Michel Rotling Fruchtig Nahe duitsland
    2019 | Duitsland
    Weingut Michel Rotling Fruchtig Nahe
    Waardering:
    84% 100 0
    (5)

    Een fruitig frisse rosé met een heel bijzondere stijl. Deze rosé wordt gemaakt van witte en rode druiven uit het wijngebied Sobernheimer Domberg. Druiven uit deze streek zijn uiterst complex en aromatisch en het resultaat mag er dan ook absoluut zijn. Een wijn van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs.

    Smaak:Droog & Fris
    Druif:Dornfelder
    Gratis retourneren
    Normale prijs 12,99 Speciale prijs 7,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  3. Normale prijs 67,94 Speciale prijs 39,99
    U bespaart
    Niet op voorraad

23 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Rosé wijn

Geen zomermiddag is compleet zonder een heerlijk glas rosé. Rosé wijn is er in alle soorten en maten, van fris en droog tot intens en fruitig. Wij hebben een prachtig assortiment rosé wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en van diverse druivenrassen. Ontdek al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van rosé wijn. 

Meer over rosé

Rosé is de oudste wijnsoort in onze geschiedenis. De ontdekking van rode wijn is pas gedaan in de zeventiende eeuw. Rosé wordt doorgaans gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven, en heeft haar kleur te danken aan de duur waarin de druivenschillen van de druiven in contact staan met het kleurloze sap. Hoe langer dit contact, des te intenser de kleur van de rosé. Ook het druivenras speelt hier een grote rol in. De combinatie van deze twee zorgt voor een grote afwisseling aan kleuren en smaken: van een lichte en elegante borrel rosé tot een zoete, kruidige wijn. 

Hoe wordt rosé gemaakt? 

Nu we weten dat roséwijnen van blauwe druiven worden gemaakt rest de vraag waarom deze wijnen een mooie roze blos hebben in plaats van een rode gloed. Om hier antwoord op te geven moeten we eerst kijken naar de manier waarop rode wijn wordt gemaakt. Hiervoor zijn drie methoden.  

Om een rode wijn te maken ondergaan de druiven een proces dat maceratie wordt genoemd. Hierbij wordt het uitgeperste sap gemengd met de druivenmost (een combinatie van de schil, geplette druiven, steeltjes en pitjes), waardoor er aroma’s, kleur en tannines worden onttrokken. De meeste rosés worden gemaakt door de most in het maceratieproces te verwijderen. Hoe lichter de rosé, hoe korter deze dan in contact is geweest met de druivenmost. Deze methode is de meest voorkomende methode voor het maken van roséwijnen en wordt veel gebruikt in regio’s als Provence en Languedoc-Roussillon. 

Twee andere, minder vaak voorkomende, methoden voor het maken van rosé zijn de Saignée-methode en de assemblagemethode. Bij de Saignée-methode wordt tijdens de eerste paar uur van het maken van rode wijn een deel van het sap afgetapt. Het overgebleven deel wordt zo geconcentreerder. Rosé is in dit geval dus eigenlijk een bijproduct. Deze methode is heel gebruikelijk in wijngebieden die fijne rode wijnen maken, zoals Napa en Sonoma. Tot slot is er de mengmethode, ook wel assemblagemethode genoemd. Bij deze methode wordt een klein beetje rode wijn toegevoegd aan een vat met witte wijn. Deze methode is redelijk zeldzaam voor roséwijnen en is in de Europese Unie zelfs verboden. Alleen bij rosé champagnes is dit toegestaan. 

Soorten rosé 

  • Syrah rosé

Syrah rosé is er in diverse kleuren, van diep roze tot lichtpaars. Maar het zijn vooral de aroma’s die kenmerkend zijn voor de Syrah rosés. Syrah Rosé is een iets zwaardere rosé die je het beste ongeveer 20 minuten van te voren uit de koeling haalt. Wij hebben de mooiste exemplaren voor u geselecteerd.

  • Grenache rosé

Grenache rosé heeft een Spaanse origine maar wordt sinds de viertiende eeuw in Frankrijk verbouwd en sinds de zeventiende eeuw in Châteauneuf-du-Pape. In ons assortiment hebben we heerlijke Grenache rosé wijnen. Bestel vandaag nog in onze webshop.

  • Merlot rosé

Merlot rosé heeft een zachte, fluwelige smaak. De rode Merlotdruif is onder meer te vinden in de regio Bordeaux en landen als Chili, Californië en Australië. Bekijk de Merlot rosé wijnen in ons assortiment.

  • Provence rosé

De meeste rosé wijnen worden in de Franse Provence gemaakt. Het is dan ook de oudste rosé regio. Wij hebben de lekkerste Provence rosé voor u uitgezocht. Bekijk ons aanbod.

Naar boven