Een rosé zo verleidelijk en zo smaakvol, daar wil je gewoon nóg een glas van. Van de beste percelen in het Spaanse Castilla-La Mancha, daar waar de zon de druiven vertroeteld, komen de Spaanse druif tempranillo en de van oorsprong Franse merlot die deze Castillo Alfonso XIII glans geven. Een bijzonder fraaie Rosado, zoals de Spanjaarden hun rosés noemen, vol fris zomerfruit met een fijn tropisch tintje dankzij de aanwezigheid van nectarine. Een heerlijke zomerse versnapering, die het hele jaar door garant staat voor wijnplezier. Laat dat maar aan de Spanjaarden over!
Ervaring, traditie en veel liefde voor wijn zijn de bekende ingrediënten van wijnmaker Daniël Martin Cestero, die hij ook voor deze jonge en uitbundige rosé heeft gebruikt. Dit proef je absoluut terug in de intense smaken van rood fruit, rozen en lichte kruiden. Een heerlijke zomerwijn om goed van te genieten!
Roséwijn: steeds populairder en te vinden in elke tint roze die je je maar kunt voorstellen. Van nauwelijks waarneembaar roze tot lichtrood. Niks is zo lekker als een glas goed gekoelde rosé op een warme zomerdag. Ook van de merlotdruif worden de mooiste roséwijnen gemaakt. Ondanks dat dit nog niet eens zo heel lang gebeurt, is rosé van de merlotdruif onwijs gewild. Merlot is een enorm populair druivenras uit Bordeaux. De druif geeft zachte en fluwelige smaken en is naast Bordeaux ook te vinden in onder andere Chili, Californië en Australië.
Kenmerken Merlot Rosé
Merlot is een rode wijndruif die historische banden heeft met Bordeaux en het zuidwesten van Frankrijk. Met name in Pomerol en Saint-Émilion worden de mooiste merlotwijnen van de hoogste kwaliteit gemaakt. Vandaag de dag wordt merlot verbouwd in wijnregio’s over de hele wereld. In Bordeaux kan rosé gemaakt van de merlotdruif wat naar de zoete kant leunen en aroma’s van aardbei en perzik hebben.
Daarnaast zijn zacht, rond en toegankelijk termen die vaak worden gebruikt bij het beschrijven van merlotwijnen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de wijn vaak laag in tannines is en dus zachtheid geeft wanneer hij wordt gemengd met een wijn die veel tannines heeft. Merlot wordt bijvoorbeeld vaak gemengd met cabernet sauvignon om de wijn zachter te maken. Andersom geeft de cabernet sauvignon de merlotwijn op zijn beurt wat meer pit en ruggengraat.