Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Rosé

Filter 2 resultaten
Gekozen filters:
  1. Italië

2 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Sorella il Sole Pinot Grigio Blush Terre Siciliane IGP
    2020 | Italië, Sicilië
    Waardering:
    60% 100 0
    (2)

    We horen het u haast denken: een rosé van een witte druif, kan dat? En of dat kan! Sterker nog, de prachtige bleekroze Pinot Grigio Rosato is dé rosétrend van nu. Niet alleen om de delicate en verleidelijke kleur, maar vooral dankzij de sappige smaak en zomerse frisheid. Daarin herkent u het frisse en fruitige karakter van de opgewekte druif en dat maakt een Pinot Grigio tot een heerlijke zomerwijn. Uitgevoerd in delicaat bleekroze en aangevuld met knapperig fris en rood fruit is het dé wijn op zonnige dagen. En op dagen waarop de zon zich even niet laat zien.

    Smaak - Droog & Fris
    Druif - Pinot Grigio
    Normale prijs 6,99 Speciale prijs 5,29
    U bespaart
  2. San Silvano Rosato Salento IGT
    2020 | Italië, Veneto

    Een waanzinnig lekkere wijn met een kleine waarschuwing: zodra u deze wijn schenkt, springt het fruit uit het glas! De druiven Primitivo, Sangiovese en Syrah groeien in de liefdevolle handen van de Italiaanse wijnfamilie Castellanie uit tot een fruitige en aromatische Rosato. Een heerlijke lichtroze zomerse traktatie die altijd kan. Bij lichte salades en wit vlees en gewoon zomaar op zonovergoten dagen en zwoele zomeravonden. Met deze prijs-kwaliteitverhouding wordt dat genieten, een extra glas lang.

    Smaak - Droog & Fris
    Druif - Syrah, Primitivo, Sangiovese
    Normale prijs 6,59 Speciale prijs 4,99
    U bespaart

2 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Rosé wijn

Rosé wijn is er in alle soorten en maten, van fris en droog tot intens en fruitig. Geen zomermiddag is compleet zonder een heerlijk glas rosé. Wij hebben een prachtig assortiment rosé wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en gemaakt van diverse druivenrassen. Ontdek al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van rosé wijn. 

Meer over rosé

Rosé is de oudste wijnsoort in onze geschiedenis. De ontdekking van rode wijn is pas gedaan in de zeventiende eeuw. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn heeft haar kleur te danken aan de duur waarin de druivenschillen van de blauwe druiven in contact staan met het kleurloze sap. Hoe langer dit contact, des te intenser de kleur van de rosé. Ook het druivenras speelt hier een grote rol in. De combinatie van deze twee zorgt voor een grote afwisseling aan kleuren en smaken: van een lichte en elegante borrel rosé tot een zoete, kruidige wijn. 

Hoe wordt rosé gemaakt? 

Roséwijnen worden dus van blauwe druiven worden gemaakt, hoe komt het dat deze wijnen een mooie roze blos hebben in plaats van een rode gloed? Om hier antwoord op te geven moeten we eerst kijken naar de manier waarop rode wijn wordt gemaakt. Hiervoor zijn drie methoden.  

Maceratie methode

Om een rode wijn te maken ondergaan de druiven een proces dat maceratie wordt genoemd. Hierbij wordt het uitgeperste sap gemengd met de druivenmost (een combinatie van de schil, geplette druiven, steeltjes en pitjes), waardoor aroma’s, kleur en tannines worden onttrokken. De meeste rosés worden gemaakt door de most in het maceratieproces te verwijderen. Hoe lichter de rosé, hoe korter deze dan in contact is geweest met de druivenmost. Deze methode is de meest voorkomende methode voor het maken van rosé wijnen en wordt veel gebruikt in regio’s als Provence en Languedoc-Roussillon. 

Saignée- en assemblagemethode

Twee andere, minder vaak voorkomende, methoden voor het maken van rosé zijn de Saignée-methode en de assemblagemethode. Bij de Saignée-methode wordt tijdens de eerste paar uur van het maken van rode wijn een deel van het sap afgetapt. Het overgebleven deel wordt zo geconcentreerder. Rosé is in dit geval dus eigenlijk een bijproduct. Deze methode is heel gebruikelijk in wijngebieden die fijne rode wijnen maken, zoals Napa en Sonoma. 

Mengmethode

Tot slot is er de mengmethode, ook wel assemblagemethode genoemd. Bij deze methode wordt een klein beetje rode wijn toegevoegd aan een vat met witte wijn. Deze methode is redelijk zeldzaam voor roséwijnen en is in de Europese Unie zelfs verboden. Alleen bij rosé champagne is dit toegestaan. 

Hoe smaakt rosé? 

De primaire smaken van rosé zijn rood fruit, citrusvruchten en bloemen. Dit is natuurlijk totaal afhankelijk van de soort druif of druiven waarvan de wijn is gemaakt. Zo zal een diepgekleurde Italiaanse rosé meer smaken van bijvoorbeeld sinaasappel en kersen hebben terwijl een zalmroze Provence Rosé gemaakt van Grenache eerder smaken van honingmeloen, citroen en selderij kan bevatten. 

Soorten rosé 

  • Syrah rosé

Syrah rosé is er in diverse kleuren, van diep roze tot licht paars. Maar het zijn vooral de aroma’s die kenmerkend zijn voor de Syrah rosés. Syrah rosé is een iets zwaardere rosé die je het beste ongeveer 20 minuten van te voren uit de koeling haalt. 

  • Grenache rosé

Grenache rosé heeft een Spaanse origine maar wordt sinds de veertiende eeuw in Frankrijk verbouwd en sinds de zeventiende eeuw in Châteauneuf-du-Pape. In ons assortiment hebben we heerlijke Grenache rosé wijnen. Bestel vandaag nog in onze webshop.

  • Merlot rosé

Merlot rosé heeft een zachte, fluwelige smaak. De rode Merlotdruif is onder meer te vinden in de regio Bordeaux en landen als Chili, Californië en Australië. Bekijk de Merlot rosé wijnen in ons assortiment.

  • Provence rosé

De meeste rosé wijnen worden in de Franse Provence gemaakt. Het is dan ook de oudste rosé regio. Wij hebben de lekkerste Provence rosé voor u uitgezocht. Bekijk ons aanbod van prachtige rosé uit de Provence. 

 

1 gekozen filter
Naar boven