Filteren

252 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Bodegas-Olarra---Era-Costana-Rioja-Crianza-DOCa
    • Bodegas-Olarra---Era-Costana-Rioja-Crianza-DOCa
    • Bodegas-Olarra---Era-Costana-Rioja-Crianza-DOCa
    Bodegas Olarra - Era Costana Rioja Crianza DOCa
    2015 | Spanje

    Als de Bodegas Olarra, in 2013 uitgeroepen tot Best Spanish Wine Producer, een wijn meer dan een jaar laat rusten op hout is succes gegarandeerd. Deze zijdezachte Rioja Crianza, met zwoele aroma’s van rood fruit, kruiden en vanille, mocht dan ook al meermaals plaatsnemen op het erepodium van grote wijnconcoursen.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Tempranillo, Garnacha, Graciano, Mazuelo
    Niet lekker, geld terug
    11,98
    Niet op voorraad
  1. Jacques-Dépagneux-Cuvée-Mathilde-‘Côte-du-Py-‘-Morgon-AOP
    2015 | Frankrijk

    Wie de Beaujolais alleen kent van de lichte Beaujolaiswijnen die elk jaar in oktober op de markt komen, heeft nog nooit kennis gemaakt met de kwaliteitswijn van Côte du Py in het bijzondere wijngebied Morgon. Het gebied is een van de tien beroemde Crus du Beaujolais. Hier maakt Jacques Dépagneux, een van de oudste wijnhuizen in de Beaujolais, deze karakteristieke en intense Cuvée Mathilde van de Gamaydruif. Vol sappig rood fruit en zwarte peper. Een echte beau vin uit de Beaujolais

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Gamay
    Niet lekker, geld terug
    11,99
    Niet op voorraad
    • Dezzani-Piemonte-DOC-Rosso
    Dezzani Piemonte DOC Rosso
    2016 | Italië

    Dezzani doet het weer! Het Italiaanse wijnhuis presenteert een prachtwijn, gemaakt van de lokale helden Dolcetto en Barbera, ook wel de kleine zoete en de parel van Piemonte. Een heerlijk duo met veel rijp donker fruit en specerijen. Verpakt in een schitterend fles is dit een wijn die u met trots op tafel zet.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Barbera, Dolcetto
    Niet lekker, geld terug
    11,99
    Niet op voorraad
  2. l'Esperance du Vicomte Margaux AOC
    2013 | Frankrijk

    Cabernet Sauvignon en Merlot, het zijn de klassieke druivenrassen in Bordeaux. De appellation Margaux ligt in het hart van dit gebied. Jonge wijn uit deze streek doet zich stoer voor, maar de wijn ontwikkelt zich als een wijs man. Complex en doorleefd, met smaken van chocolade, tabak, leer en ceder. Heerlijk!

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Cabernet Sauvignon, Merlot
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 19,99 Speciale prijs 11,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  3. Chateau-Badette-La-Cabane-Saint-Emilion-Grand-Cru
    2014 | Frankrijk

    Bij het onlangs volledig gerenoveerde Château Babette in het befaamde wijngebied Saint-Émilion weten ze wel wat de typische Bordeaux-druiven willen: die willen worden verwend op eikenhouten vaten en daar in al rust uitgroeien tot een fenomenale wijn. Een klassieker met tonen van hout, mokka en vanille. Heerlijk!

    Druif:Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 18,98 Speciale prijs 11,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Laveguilla-Ribera-del-Duero-DO-Crianza
    Laveguilla-Ribera-del-Duero-DO-Crianza
    2014 | Spanje
    Laveguilla Ribera del Duero DO Crianza
    Waardering:
    73% 100 0
    (6)

    Schitterende intens kersenrode Spaanse Ribera del Duero Crianza. De wijn heeft een uiterst aangenaam aroma van rijp rood fruit, vanille en toast. Rijke en intense smaak met indrukken van rijp rood fruit, eikenhout, specerijen en karamel. De wijn is goed gestructureerd en heeft een lange volle afdronk met een kruidige tint.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Cabernet Sauvignon, Tempranillo
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 19,99 Speciale prijs 12,49
    U bespaart
    Niet op voorraad
  4. Barbanera Passo Pietra Nero di Troia Puglia IGT
    2017 | Italië

    Al watertandend gaf wijncriticus Luca Maroni maar liefst 94 punten aan deze intense Nero di Troia uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Hier maakt Barbanera de meest waanzinnige wijnen volgens een filosofie die wij toejuichen: waarde bieden voor uw geld. En dat doen ze met deze houtgerijpte krachtpatser.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Nero di Troia
    Niet lekker, geld terug
    12,99
    Niet op voorraad
    • Barbanera-Ammone-Appassimento-Puglia-IGT
    Barbanera Ammone Appassimento Puglia IGT
    2017 | Italië

    Er zijn maar weinig wijnen die het stempel 'Extraordinary' mogen dragen, maar deze Ammone Appassimento is er één. De wereldberoemde wijncriticus Luca Maroni gaf deze legendarische wijn namelijk 98 van 100 punten. Daarmee is deze intense en ongelooflijk geconcentreerde rode wijn op een haar na perfect.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Primitivo
    Niet lekker, geld terug
    12,99
    Niet op voorraad
  5. Antologia Barolo DOCG
    2013 | Italië

    Een uiterst prestigieuze Barolo uit het hart van Piëmonte. Een wijn die de reputatie van Barolo als koning onder de Italiaanse wijnen absoluut waar maakt. Een uitbundige geur van bessen en een vleug van viooltjes in combinatie met een overweldigend intense smaak. Een complexe wijn waarin de ziel van Italië doorklinkt!

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Nebbiolo
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 18,99 Speciale prijs 12,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Bodega-San-Gregorio---Las-Martas---Vino-de-Parcela-Calatayud-DO
    Bodega-San-Gregorio---Las-Martas---Vino-de-Parcela-Calatayud-DO
    2014 | Spanje

    In de wijngaard Las Martas staan wijnstokken aangeplant die door de ultieme omstandigheden smaakvolle druiven met een prachtige kleur voortbrengen voor deze Garnacha. Een intense rode wijn die ook door James Suckling niet onopgemerkt bleef. De wijnrecensent kende maar liefst 93 punten toe aan deze wijn!

    Smaak:Droog & Krachtig
    Druif:Garnacha
    Niet lekker, geld terug
    12,99
    Niet op voorraad

252 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn

Rode wijn online kopen? Wij hebben een prachtig assortiment met rode wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en van diverse druivenrassen. Van Frankrijk tot Argentinië en van Merlot tot Pinot Noir. Ontdek nu al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van rode wijn.

Meer over rode wijn

Rode wijn is al jaren de meest gedronken wijnsoort in ons land en wordt gemaakt van het sap van blauwe druiven.

Nadat de druiven zijn geplukt, wordt er bepaald of de steeltjes of delen hiervan mee worden gegist. De steeltjes bevatten tannine, die een extra bittere smaak kan geven aan de wijn.

Zodra de gekneusde druiven in de gistkuip in aanraking komen met de gistcellen, start een gistproces (fermentatie) waarbij de suikers in de druiven omgezet worden in alcohol. Dit klinkt nogal gemakkelijk, maar het proces kent een flink aantal varianten. De wijnmaker van een echt grote rode wijn moet dan ook zeer bedreven en talentvol zijn.

De kwaliteit van rode wijn is afhankelijk van de manier waarop de blauwe druiven worden geoogst. Zo hebben de druiven die met de hand zijn geoogd de meeste kwaliteit omdat je op sorteertafel onrijpe en rotte druiven en andere dingen die er niet in thuishoren, zoals steentjes, bladeren, etc., gedetailleerder kan verwijderden. Vooral voor rode wijn is dit onderdeel belangrijk omdat tijdens de gisting het sap continu in contact is met de schillen en pitten van de druiven. Wanneer dit niet gebeurt bestaat er een kans op ‘rare’ bijsmaken in de rode wijn. Door handmatig te oogsten en zoveel mogelijk van die troep eruit te filteren voordat het gistingsproces start, ontstaat er een meest zuivere wijn.

Ga direct naar de beste rode wijn »

Rijpingsproces van rode wijn

Mocht er voor gekozen worden om de steeltjes niet mee te laten vergisten dan zullen de druiven machinaal ontsteelt worden. De druiven zullen daarna gekneusd worden en vervolgens wordt de most in een gistvat worden gepompt. Tijdens dit gistingsproces worden de suikers omgezet in alcohol en zal er een zogeheten hoed worden gevormd bovenop de most. Door regelmatig het sap er overheen te pompen en deze hoed regelmatig te breken en onder te dompelen, zal de gistende wijn goed in contact komen met de hoed. Dit proces bevordert de aroma’s en kleur in de wijn.

De duur van het gistingsproces is tussen de twee en veertien dagen, afhankelijk van de streek waar de wijn wordt gemaakt. Hierna kan de jonge wijn op eikenhouten vaten rijpen. Dit kan zowel op nieuwe als op oudere vaten. Bij nieuwe eikenhoutenvaten geeft een vanille smaak en extra tannine. De oudere vaten zorgen voor een complexere smaak en laten meer zuurstof door. Deze smaak proef je duidelijk in bijvoorbeeld een goede Franse wijn. Naast de leeftijd van het hout heeft de grootte van een vat ook invloed op de smaak van de wijn. Over het algemeen duurt dit proces acht tot vierentwintig maanden.

De Haut-Médoc in de Bordeaux biedt ons wijnen die tot beste rode wijnen van de wereld gerekend mogen worden. Er zijn vijf Chateaus die de classificatie 1er Cru Classé dragen, dit is de hoogste klasse die chateaus kunnen behalen. Deze verdeling is gemaakt in 1855. Slechts één chateau is het gelukt om in 1973 toegevoegd te worden aan deze lijst.

Naar boven