Filteren
Gekozen filters:
  1. Zuid-Afrika

6 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Skoon-Syrah-Western-Cape-WO-(organic)
    Skoon-Syrah-Western-Cape-Organic
    2015 | Zuid-Afrika

    Het is puur genieten van deze eerlijke en heerlijke Syrah vol donker fruit. Een heerlijke rode wijn, gemaakt in de klassieke stijl van de oude wijnwereld. Dat betekent dat deze biologische prachtwijn trakteert op bessenfruit, een pepertje én op subtiele houttonen. Deze mooie Syrah doet z’n naam absoluut eer aan!

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Syrah
    Niet lekker, geld terug
    7,99
    Niet op voorraad
    • Skoon-Merlot-Western-Cape-WO-(organic)
    Skoon-Merlot-Western-Cape-Organic
    2015 | Zuid-Afrika

    De Zuid-Afrikaanse westkust is wereldberoemd om de prachtige flora en fauna en natuurlijk om de overheerlijke wijnen. Deze biologische, de naam zegt het al, Skoon Merlot is er zo één. Eerlijk en heerlijk rood. Een smaakvolle Merlot met een pittig trekje dat goed in toom wordt gehouden door het vele rijpe fruit.

    Smaak:Licht & Fruitig
    Druif:Merlot
    Niet lekker, geld terug
    7,99
    Niet op voorraad
    • Skoonuitsig-Prestige-Shiraz---Cabernet
    Skoonuitsig Prestige Shiraz - Cabernet
    2018 | Zuid-Afrika

    De prachtige Prestige-wijnen van Skoonuitsig vertonen de rijke complexiteit van de unieke wijnregio waar de wijnen vandaan komen. De koele zeewind heeft de druiven van deze Shiraz-Cabernet blend perfect laten rijpen wat een overweldigend smaakpalet oplevert vol smaken van donker fruit, tabak en specerijen.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Cabernet Sauvignon, Shiraz
    Niet lekker, geld terug
    9,98
    Niet op voorraad
  1. Durbanville-Hills-Pinotage
    2016 | Zuid-Afrika

    Durbanville Hills Pinotage is een karakteristieke rode wijn van het druivenras waar Zuid-Afrikanen enorm trots op zijn. Wijnmaker Martin Moore heeft voor deze wijn de druiven van verschillende percelen met de grootste zorg geplukt. Het speciale van die verschillende percelen zit hem in de leeftijd van de wijnstokken, die kan variëren van 5 tot 25 jaar. De druiven zijn ook nog eens in de vroege ochtend geplukt, zodat de frisheid van de druiven goed is bewaard. Het resultaat van deze wijn mag er dan ook absoluut zijn.

    Smaak:Droog & Krachtig
    Druif:Pinotage
    Niet lekker, geld terug
    9,99
    Niet op voorraad
  2. Hill & Dale Pinotage WO Stellenbosch
    2017 | Zuid-Afrika

    Prachtige authentieke Pinotage van Hill & Dale uit Zuid-Afrika. De wijn heeft een diep donkerrode kleur met paarse nuances. Rijke en intens fruitige geur indrukken van bessen, pruimen, kruiden en iets rokerig. Soepele en volle smaak van rijp kersenfruit, chocolade en mokka. De lange elegante afdronk heeft zachte tannines en een vleugje kruidigheid.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Pinotage
    Niet lekker, geld terug
    10,98
    Niet op voorraad
    • Durbanville-Hills-Caapmans-Cabernet-Sauvignon-Merlot-WO-Durbanville
    • Durbanville-Hills-Caapmans-Cabernet-Sauvignon-Merlot-WO-Durbanville
    Durbanville Hills Caapmans Cabernet Sauvignon-Merlot WO Durbanville
    2011 | Zuid-Afrika

    Deze overheerlijke wijn is vernoemd naar de Caapmans, een groep herders uit de zeventiende eeuw die hun vee lieten grazen op de heuvels rondom Durbanville. Nu staan hier wijnstokken geplant die profiteren van de zeebries. De druiven rijpen zo langzaam en geven een wijn met rijke aroma’s die met de tijd mooi rijpt.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Cabernet Sauvignon, Merlot
    Niet lekker, geld terug
    19,99
    Niet op voorraad

6 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn

Rode wijn online kopen? Wij hebben een prachtig assortiment met rode wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en van diverse druivenrassen. Van Frankrijk tot Argentinië en van Merlot tot Pinot Noir. Ontdek nu al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van rode wijn.

Meer over rode wijn

Rode wijn is al jaren de meest gedronken wijnsoort in ons land en wordt gemaakt van het sap van blauwe druiven.

Nadat de druiven zijn geplukt, wordt er bepaald of de steeltjes of delen hiervan mee worden gegist. De steeltjes bevatten tannine, die een extra bittere smaak kan geven aan de wijn.

Zodra de gekneusde druiven in de gistkuip in aanraking komen met de gistcellen, start een gistproces (fermentatie) waarbij de suikers in de druiven omgezet worden in alcohol. Dit klinkt nogal gemakkelijk, maar het proces kent een flink aantal varianten. De wijnmaker van een echt grote rode wijn moet dan ook zeer bedreven en talentvol zijn.

De kwaliteit van rode wijn is afhankelijk van de manier waarop de blauwe druiven worden geoogst. Zo hebben de druiven die met de hand zijn geoogd de meeste kwaliteit omdat je op sorteertafel onrijpe en rotte druiven en andere dingen die er niet in thuishoren, zoals steentjes, bladeren, etc., gedetailleerder kan verwijderden. Vooral voor rode wijn is dit onderdeel belangrijk omdat tijdens de gisting het sap continu in contact is met de schillen en pitten van de druiven. Wanneer dit niet gebeurt bestaat er een kans op ‘rare’ bijsmaken in de rode wijn. Door handmatig te oogsten en zoveel mogelijk van die troep eruit te filteren voordat het gistingsproces start, ontstaat er een meest zuivere wijn.

Ga direct naar de beste rode wijn »

Rijpingsproces van rode wijn

Mocht er voor gekozen worden om de steeltjes niet mee te laten vergisten dan zullen de druiven machinaal ontsteelt worden. De druiven zullen daarna gekneusd worden en vervolgens wordt de most in een gistvat worden gepompt. Tijdens dit gistingsproces worden de suikers omgezet in alcohol en zal er een zogeheten hoed worden gevormd bovenop de most. Door regelmatig het sap er overheen te pompen en deze hoed regelmatig te breken en onder te dompelen, zal de gistende wijn goed in contact komen met de hoed. Dit proces bevordert de aroma’s en kleur in de wijn.

De duur van het gistingsproces is tussen de twee en veertien dagen, afhankelijk van de streek waar de wijn wordt gemaakt. Hierna kan de jonge wijn op eikenhouten vaten rijpen. Dit kan zowel op nieuwe als op oudere vaten. Bij nieuwe eikenhoutenvaten geeft een vanille smaak en extra tannine. De oudere vaten zorgen voor een complexere smaak en laten meer zuurstof door. Deze smaak proef je duidelijk in bijvoorbeeld een goede Franse wijn. Naast de leeftijd van het hout heeft de grootte van een vat ook invloed op de smaak van de wijn. Over het algemeen duurt dit proces acht tot vierentwintig maanden.

De Haut-Médoc in de Bordeaux biedt ons wijnen die tot beste rode wijnen van de wereld gerekend mogen worden. Er zijn vijf Chateaus die de classificatie 1er Cru Classé dragen, dit is de hoogste klasse die chateaus kunnen behalen. Deze verdeling is gemaakt in 1855. Slechts één chateau is het gelukt om in 1973 toegevoegd te worden aan deze lijst.

Naar boven