Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Italiaanse rode wijn

Filter 4 resultaten
Gekozen filters:
  1. Nebbiolo

4 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • San Tanaro Langhe DOC Nebbiolo
    San Tanaro Langhe DOC Nebbiolo
    2020 | Italiƫ, Piemonte
    Waardering:
    90% 100 0
    (2)

    Liefkozend wordt deze wijn, die we vonden in Langhe in het hart van de Italiaanse wijnstreek Piemonte, ook wel ā€˜kleintje Barolo’ genoemd. Laat je niet misleiden door die naam, want deze authentieke Italiaan is dan wel klein van prijs, maar groots van smaak. Dat bewijst de gouden medaille wel, die deze San Tanaro Nebbiolo kreeg omgehangen door Gilbert & Gaillard. Vol zondoorstoofd rood fruit tegen een achtergrond van cederhout en tabak. DĆ© ideale wijn voor wie wil genieten van grote Italiaanse wijnen, maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen.

    Smaak - Licht
    Druif - Nebbiolo
    6,99
    • Antico Monastero Barolo
    • Antico Monastero Barolo
    Antico Monastero Barolo DOCG
    2018 | Italiƫ, Piemonte

    Deze Antico Monastero Barolo vertelt de bijzondere geschiedenis van een Italiaanse wijnfamilie. Van hoe een oud en verloren gewaand familierecept voor dĆ© ultieme Barolo verloren raakte en teruggevonden werd. Daarover lees je verder meer, maar nu eerst over die prachtige Barolo in die krachtige en typisch Piemontese stijl. Vol rijp donker fruit en fraaie houttonen. Zo mooi, dat James Suckling de wijn beoordeelde met maar liefst 90 punten. De Berliner Wine Trophy slingerde een gouden medaille om de hals van deze heerlijke fles wijn. Een fantastische Barolo om van te genieten bij uitgesproken gerechten en jouw diner naar een nóg hoger niveau te tillen! 

    Smaak - Stevig
    Druif - Nebbiolo
    19,99
    • delivery
      Voor 16:00 besteld, morgen in huis
    • collection
      Gratis thuisbezorgd
    • return
      Gratis retourneren
    • Luca Bosio Barolo
    Luca Bosio Barolo DOCG
    2018 | Italiƫ, Piemonte
    |

    Barolo is de Italiaanse koning van de wijnen. Een wijn met dat predicaat moet stevig in zijn schoenen staan. En dat doet deze Barolo van wijnhuis Luca Bosio in Langhe, Piemonte, de thuisbasis voor nobelste der wijnen. Dat deze goed uitgeruste klassieker, die drie jaar heeft doorgebracht op eikenhout, absoluut tot de top behoort, blijkt wel uit de uitmuntende beoordelingen: goud tijdens Mundus Vini. En dan hebben we de waanzinnig hoge score op Vivino nog niet eens genoemd… Een dijk van een wijn voor weinig!

    Smaak - Rond
    Druif - Nebbiolo
    15,99
  1. Malgra Barolo DOCG Marvenga
    2015 | Italiƫ, Piemonte

    Als er ƩƩn wijn is die de kwaliteit van Piemonte vertolkt, dan is dat Barolo: de Italiaanse koning van de wijn. Een wijn met die status heeft wat waar te maken en dat doet deze intense en bijzonder smaakvolle Barolo Marvenga gemaakt van de druif Nebbiolo. Die heeft zich 38 maanden op zijn taak voorbereid, waarvan 24 maanden op eikenhout. Daar heeft-ie zich in een prachtige robijnrode robe gehuld die de zalige aroma’s van geconcentreerd fruit, omlijst door kruiden en tabak, verspreidt. Fluweelzacht, vorstelijk en verleidelijk!

    Smaak - Rond
    Druif - Nebbiolo
    22,99

4 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Italiaanse rode wijn

ItaliĆ« is een paradijs voor de nieuwsgierige wijnliefhebber. Het land heeft veruit de meest individuele wijnstijlen en inheemse druivenrassen van alle wijnlanden ter wereld. Van weelderige, dieprode Chianti’s, tot lichte en fruitige Montepulciano d’Abruzzo’s. ItaliĆ« produceert niet alleen enkele van ’s werelds beste rode wijnen, maar is ook de grootste wijnproducent ter wereld. Wil je deze overheerlijke wijnen proeven? Bestel dan nu voordelig bij Wijnvoordeel!

Wijnregio's in Italiƫ

Er zijn maar weinig wijnlanden zo divers als ItaliĆ«. De druiven staan in alle windstreken aangeplant en elke heuvel of stuk land heeft zijn eigen kenmerken. Dit komt tot uiting in alles wat er groeit, zo ook in de druiven. Wij zetten een paar van de belangrijkste Italiaanse wijnregio’s voor je op een rij:

  • Veneto: dit is ƩƩn van de meest productieve wijngebieden van ItaliĆ«, vooral bekend om de sprankelende prosecco-wijnen. Ook de geliefde Amarone della Valpolicella komt uit deze regio. Dankzij het koele klimaat worden er in dit gebied een aantal frisse, witte wijnen gemaakt, bijvoorbeeld van pinot grigio.
  • Toscane: deze regio is niet alleen de thuisbasis van de meest schilderachtige wijngaarden van ItaliĆ«, maar ook van de meest bekende wijn van het land genaamd Chianti. Andere populaire druivenrassen die hierstaan aangeplant zijn sangiovese, vernaccia en vermentino.
  • Piemonte: in het noorden van de regio Piemonte worden enkele van de meest gerenommeerde rode wijnen van het land gemaakt, namelijk Barolo en Barbaresco. Belangrijke druivenrassen in deze regio zijn nebbiolo, barbera, moscato en dolcetto.
  • SiciliĆ«: het grote eiland in de Middellandse Zee genaamd SiciliĆ« is de regio met de meeste wijngaarden van heel ItaliĆ«. Het gebied heeft de perfecte omstandigheden voor het maken van wijn: zon, warmte en geringe neerslag. Er komen veel mooie wijnen uit dit gebied, maar de belangrijkste zijn toch wel Marsala en wijnen gemaakt van nero d’avola.

Populaire druivenrassen

Als je van afwisseling houdt, dan is Italiƫ de plek voor jou. Het land heeft maar liefst 350 inheemse druivenrassen om uit te kiezen. Een liefhebber van rode wijnen is dus gerust een paar jaar zoet, zonder het risico te lopen dezelfde wijn tweemaal tegen te komen. De bekendste blauwe druif uit Italiƫ is sangiovese. Deze druif heeft meer dan tientallen varianten/kruisingen door het hele land. Omdat 350 druivenrassen wat overweldigend kunnen zijn, hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet:

 

  • Barbera: deze druif komt uit Piemonte en behoort tot de lichtere druivenrassen. De wijnen die van barbera worden gemaakt, dragen dezelfde naam en zijn vaak fruitig en goed gestructureerd.
  • Corvina: deze druif staat ook wel bekend als de koningin onder de rode druiven en is de belangrijkste druif in de Valpolicella-wijnen, waaronder de bekende Amarone della Valpolicella. De druiven worden eerst gedroogd en ontwikkelen een hoger suikergehalte. Dit resulteert in een volle wijn met warme, zwoele tonen van kersen, zwart fruit, pruimen en vanille.
  • Montepulciano: de montepulciano wordt gebruikt voor de beroemde Montepulciano d’Abruzzo wijnen uit, zoals de naam al zegt, Abruzzo. De wijnen van deze druif zijn diep van kleur en hebben typerende smaken van zwart fruit.
  • Nebbiolo: waarschijnlijk is de nebbiolodruif het ā€˜beste’ druivenras van ItaliĆ«. Hiervan worden namelijk grote wijnen als Barolo en Barbaresco gemaakt. Door de dunne schil is de druif vatbaar voor druivenziektes en rot. Door diezelfde schil heeft de wijn een licht rode kleur, die zelfs na korte flesrijping al snel oranje tinten begint te vertonen. De wijn heeft aroma’s van aardse toetsen, leder, rood fruit en rozen.

Rode wijn uit Italiƫ

Hoewel de witte wijnen in aantal met de rode kunnen concurreren, zijn de echte grote wijnen uit Italiƫ op enkele uitzonderingen na rood. Dit komt voornamelijk doordat er in Italiƫ slechts weinig klimaatzones zijn die geschikt zijn voor de teelt van witte druiven. Maar wat maakt een rode wijn Italiaans? Volgens sommigen is een Italiaanse wijn rood omdat men in de Romeinse tijd rode wijn met luxe en rijkdom vergeleek. Dit terzijde is het hoofdkenmerk van de Italiaanse rode wijnen de optimale keuze vrijheid. Italiƫ kent een breed assortiment aan rode druivenrassen zoals primitivo, nebbiolo en sangiovese wat de keuze van een heerlijke rode wijn breed maakt.

Wijn en spijs

Een volle rode wijn wordt regelmatig in Italiƫ gedronken, maar met welke gerechten kan je dit goed combineren? Ten eerste is een spaghetti bolognese altijd een goede keus, vooral met Chianti of een barbera. De frisheid in de wijn helpt de frisheid in de tomatensaus te evenaren terwijl tannines de rijkdom van het vlees of kaas kunnen compenseren. Verder kan een rode wijn ook erg goed met stoofvlees. De overheerlijke hartige en kruidige smaken van rode wijn zoals Brunello di Montalcino gaat erg goed samen met de kruiden en specerijen van een lekkere stoofpot. Tenslotte kunnen we natuurlijk niet de pizza vergeten waarbij een rode wijn niet kanontbreken. Een heerlijke Valpolicella bij een pizza met tomatensaus, kaas en vleeswaren zal erg goed gaan vanwege de tannines en frisheid van de wijn. Bent u benieuwd naar nog meer wijn en spijs tips? Bekijk dan onze wijn en spijs blog.

Vind ik rode wijn uit Italiƫ lekker?

Wil je ontdekken of rode wijn uit Italiƫ echt bij jouw smaak past? Dan hebben wij goed nieuws: dat kan met onze gratis smaakprofielentest. Je beantwoordt vijftien eenvoudige vragen en binnen ƩƩn minuut volgt jouw persoonlijke uitslag. Zo bent je altijd verzekerd van de beste keuze. Doe de smaakprofielentest.

1 gekozen filter
Naar boven