Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Mousserende wijn

Filteren

24 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
    • Georges Clément Champagne AC 1er Cru Brut Rosé
    Georges-Clement-Champagne-AC-1er-Cru-Brut-Rose
    Frankrijk

    Een Rosé Champagne z’n prachtige en feestelijke kleur geven is een delicaat proces. De wijnmakers van het huis Georges Clement beheersen de fijne kneepjes van het vak perfect. Deze prachtige zalmroze Rosé Champagne heeft een droge, zeer frisse smaak met veel fruit. Pure elegantie uit het hart van de Champagne!

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Chardonnay, Pinot Noir
    Niet lekker, geld terug
    49,95
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  1. Georges-Clement-Champagne-AC-1er-Cru-Brut
    Frankrijk

    Uit het hart van de Champagne willen we u deze hoogwaardige 1er Cru Champagne van het beroemde Champagnehuis Georges Clement voorstellen. Een zeer verfijnde Champagne, prachtig goudgeel van kleur. De geuren van meloen, citrusfruit en verse druiven stuiven het glas uit. Een schitterende mousse maakt het feest compleet!

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
    Niet lekker, geld terug
    49,98
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    • Georges Clement Champagne AC 1er Cru Millesime Brut
    Georges-Clement-Champagne-AC-1er-Cru-Millesime-Brut
    2010 | Frankrijk

    Zonder twijfel het beste wat de Champagne-streek u te bieden heeft. Een heerlijk goudkleurige en fruitige wijn van het beroemde huis Georges Clement. Langzaam gerijpt in krijtrotsen kelders die maar liefst twintig meter onder de grond liggen in het hart van de Champagne. Een frisse wijn die elk feest compleet maakt.

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Chardonnay, Pinot Noir
    Niet lekker, geld terug
    59,98
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. 94Wines-Enjoy-Sparkling-Rose-Limited-Edition
    Italië

    Deze knalroze, bruisende en frisse rosé is als een feestje in een fles. Meteen al bij de eerste slok proef je de tintelende, frisse en fruitige smaak. Perfect om te serveren als aperitief met een lekker hapje. In combinatie met het subtiele bubbeltje maakt deze smaaksensatie van elke gelegenheid een feestje. 

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Merlot, Raboso
    Niet lekker, geld terug
    15,98
    Niet op voorraad

24 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Mousserende wijn

Op zoek naar een mooie bubbelwijn? Wij hebben een prachtig assortiment met mousserende wijnen uit de meest toonaangevende gebieden. Van Champagne tot Cava en Prosecco. Ontdek de mooiste mousserende wijnen bij Wijnvoordeel. 

De vaak dure champagne heeft een lange tijd onder de noemer mousserende wijn gestaan. Om mousserende wijn ook toegankelijk te maken voor het grotere publiek, bestaan er inmiddels meer alternatieven. Zo heeft elk land zijn eigen mousserende wijn, waarvan de meest bekende de Italiaanse Prosecco en de Spaanse Cava zijn. 

Hoe komen de bubbels in de wijn?

Ondanks dat het drinken van een glas bubbels geen hoogstandje is, is het maken ervan wel wat ingewikkelder. De reden dat het maken van mousserende wijn zo ingewikkeld is, is omdat er twee fermentaties nodig zijn: een voor het maken van de wijn en een om de bubbels in de wijn te krijgen. Sinds de introductie van de mousserende wijnen zijn er verschillende processen ontwikkeld die elk resulteren in hun eigen stijl van mousserende wijn. 

De meest gebruikte is de Méthode Champenoise oftewel Méthode Traditionelle waarbij de tweede gisting op de fles plaatsvindt. De wijnmaker voegt bij het bottelen van de wijn een mengsel van gist en suiker (liqueur de tirage) toe aan de volle flessen en sluit deze vervolgens af met een kurk. De gistcellen zetten de suiker om in alcohol en zo ontstaat het koolzuur. Doordat het koolzuur geen kant op kan ontstaan er bubbels in de wijn.

Een andere methode, die bij onder andere Prosecco wordt gebruikt, is de Méthode Charmat. Bij de Italiaanse bubbelwijn wordt de liqueur de tirage niet in de fles, maar in een tank toegevoegd aan de wijn. Het koolzuurgas dat bij de tweede gisting ontstaat kan niet uit de tank en wordt, in de vorm van vele kleine bubbeltjes, opgenomen in de wijn. 

Alle Mousserende wijn

Naar boven