Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?

Mousserende wijn

Filter 1 resultaat
Gekozen filters:
  1. Zuid-Afrika

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. L’Ormarins Méthode Cap Classique Brut
    Zuid-Afrika, Western Cape

    Wat een vondst! Van het iconische Zuid-Afrikaanse wijnhuis Anthonij Rupert Wyne komt deze L’Ormarins Brut, een overheerlijk mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele Méthode Cap Classique. Dat betekent een ragfijn parelsnoer aan belletjes die de tonen van groene appel, tropisch fruit en brioche uit het glas laat spatten. Fraai als een Champagne en dat mét een Zuid-Afrikaanse signatuur die bijzonder aangenaam is voor uw neus, mond én portemonnee. Verfrissend, smaakvol en heerlijk voordelig. Zet die champagneflûtes alvast klaar!

    Smaak - Bruisend & Fris
    Druif - Chardonnay, Pinot Noir
    Normale prijs 13,29 Speciale prijs 9,99
    U bespaart

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Alle Mousserende wijn

Mousserende wijn

Op zoek naar een mooie bubbelwijn? Wij hebben een prachtig assortiment met bubbelwijnen uit de meest toonaangevende gebieden. Van Champagne tot Cava en Prosecco. Ontdek de mooiste mousserende wijnen bij Wijnvoordeel. 

De vaak dure Champagne heeft een lange tijd onder de noemer mousserende wijn gestaan. Om mousserende wijn ook toegankelijk te maken voor het grotere publiek, bestaan er inmiddels meer alternatieven. Zo heeft elk land zijn eigen mousserende wijn, waarvan de meest bekende de Italiaanse Prosecco en de Spaanse Cava zijn. Perfect op iedere feestelijke gelegenheid, heerlijk om gewoon zo te drinken en ideaal als aperitief. 

Hoe komen de bubbels in de wijn?

Ondanks dat het drinken van een glas bubbels geen hoogstandje is, is het maken ervan wel wat ingewikkelder. De reden dat het maken van mousserende wijn zo ingewikkeld is, is omdat er twee fermentaties nodig zijn: een voor het maken van de wijn en een om de bubbels in de wijn te krijgen. Sinds de introductie van de mousserende wijnen zijn er verschillende processen ontwikkeld die elk resulteren in hun eigen stijl van mousserende wijn. 

De meest gebruikte is de Méthode Champenoise oftewel Méthode Traditionelle waarbij de tweede gisting op de fles plaatsvindt. De wijnmaker voegt bij het bottelen van de wijn een mengsel van gist en suiker (liqueur de tirage) toe aan de volle flessen en sluit deze vervolgens af met een kurk. De gistcellen zetten de suiker om in alcohol en zo ontstaat het koolzuur. Doordat het koolzuur geen kant op kan ontstaan er bubbels in de wijn.

Een andere methode, die bij onder andere Prosecco wordt gebruikt, is de Méthode Charmat. Bij de Italiaanse bubbelwijn wordt de liqueur de tirage niet in de fles, maar in een tank toegevoegd aan de wijn. Het koolzuurgas dat bij de tweede gisting ontstaat kan niet uit de tank en wordt, in de vorm van vele kleine bubbeltjes, opgenomen in de wijn. 

Mousserende wijn online bestellen

Bij ons bestelt u gemakkelijk en snel uw wijn online. Een feestje of gewoon uw voorraad aanvullen? Bestel uw favoriete mousserende wijn online en we bestellen hem in de meeste gevallen gratis bij u thuis.

 

 

 

1 gekozen filter
Naar boven