Deze sprankelende strogele pure Cava Brut van Casa Safra heeft een frisse en fruitige smaak en een fijne elegante mousse. De wijn is bekroond met een welverdiende gouden medaille op Mundus Vini 2018! Een heerlijke sprankelende Cava met een lange en tintelende afdronk.
Al jarenlang brengt het gerespecteerde wijnhuis Alsina & Sarda uit de Penedès fantastische Cava’s op de markt, waaronder deze. Fruitig, fris en met een lange zuivere afdronk. Vanaf de eerste jaargang van deze wijn werd bepaald dat alleen de allerbeste druiven gebruikt mogen worden en dat proef je zeker terug!
De druiven voor de El Real worden met de hand geplukt in de wijngaarden van Cava Masachs. Dit gerenommeerde familiewijnhuis maakt al sinds de vorige eeuw de prachtigste mousserende wijnen. Zo ook de El Real, een frisse Cava met een perfecte balans, die feestelijke momenten en mooie maaltijden tot een absoluut hoogtepunt brengt.
Mousserende wijn online kopen? Wij hebben een prachtig assortiment met mousserende wijnen uit de meest toonaangevende gebieden. Van Champagne tot Cava, Cava Brut en Prosecco. Ontdek nu al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van mousserende wijn.
Meer over mousserende wijn
De vaak dure champagne heeft een lange tijd onder de noemer mousserende wijn gestaan. Om deze wijn ook toegankelijk te maken voor de alledaagse wijnliefhebbers, bestaan er gelukkig meerdere alternatieven. Zo heeft elk land zijn eigen mousserende wijn, waarvan de meest bekende de Italiaanse Prosecco en de Spaanse Cava of Cava Brut is.Â
Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied, la Champagne in Frankrijk. De Champagne is ten oosten van Ile-de-France gelegen en strekt zich uit tot aan de Meuse, in het Nederlands de Maas. Het is een gevarieerde streek qua landschap, waarbij in het noordelijkste deel de Ardennen liggen.
Om het bezinksel uit de fles te halen wordt de flessenhals ondergedompeld in zeer koude vloeistof, waardoor de wijn verandert in een ijsblok. Vervolgens kan de kurk worden verwijderd en wordt de ijsblok uit de fles geduwd door het gas dat opeens ontsnapt. Bij de volgende stap, de dosage, wordt de fles bijgevuld met een mengel van champagne en rietsuiker, wat bepalend is voor een belangrijk deel van het karakter van de champagne.