Biologische wijn

Filteren

5 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Skoon-Merlot-Western-Cape-Organic
      2015 | Zuid-Afrika
      Skoon Merlot Western Cape (Organic)

      Geniet van deze vriendelijke biologische Merlot met een soepel en fruitig karakter. De Skoon Merlot komt uit de streek Namaqualand aan de Zuid-Afrikaanse west kust. Wereldberoemd vanwege zijn flora & fauna, biodiversiteit en wildlife. Biologisch werken zorgt hier voor een goede ‘schone’ bodem waarin planten gezond kunnen groeien en dieren gezond voedsel vandaan halen. Met deze 100% biologische Merlot is de cirkel rond en dat proef je. Het resultaat is een wijn met een geheel eigen karakter, zeer smaakvol met een krachtig vleugje.

      7,99
      flessen
      Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
      • Skoon-Syrah-Western-Cape-Organic
        2015 | Zuid-Afrika
        Skoon Syrah Western Cape (Organic)

        Het is puur genieten met deze spicy Syrah vol donker rood fruit. Gemaakt in de klassieke oude wereld stijl, met een subtiele houtrijping. Zo proef je de Syrah in al zijn puurheid. Syrah is een bijzondere druif met zijn bessenfruit, pepertje en mooie structuur, dat absoluut terug komt in de kleur, geur en smaak van deze veelbelovende topwijn.

        7,99
        flessen
        Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
        • Poggio-Ridente-Piëmonte-DOC-Albarossa-(Organic)
        Poggio-Ridente-Piemonte-DOC-Albarossa-Organic
        2014 | Italië
        Poggio Ridente Piëmonte DOC Albarossa (Organic)

        Poggio Ridente is een mooie fruitige en biologische rode wijn. De wijn is robijnrood van kleur en geurt heerlijk naar rood fruit en bosbessen. Heerlijk zacht in de mond met voldoende structuur. Een wijn die zich uitstekend leent om te worden gecombineerd met pasta’s met vlees- en champignonsauzen.

        19,98
        flessen
        Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
        • Vitese Syrah Sicilia DOC (Organic)
          2017 | Italië
          Vitese Syrah Sicilia DOC (Organic)

          Met deze biologische Syrah toont de grootste Siciliaanse wijncoöperatie zich klaar voor de toekomst. Puur natuur en bijzonder smakelijk. Een (h)eerlijke verrassing van Sicilië: fruitig en robuust. Van de beste, handmatig geplukte druiven, die acht maanden mochten perfectioneren. De perfecte Syrah voor elk moment!

          Normale prijs 10,99 Speciale prijs 7,49
          U bespaart
          • Skoon-Sauvignon-Blanc-Western-Cape-Organic
            2016 | Zuid-Afrika
            Skoon Sauvignon Blanc Western Cape (Organic)

            Met deze stuivend frisse biologische Sauvignon Blanc a la Zuid-Afrika is het optimaal genieten. Afkomstig van de beste biologische wijnboer van het land heeft u een hippe witte wijn in uw glas uit oogstjaar 2016. Deze Skoon Sauvignon Blanc komt uit de regio Namaqualand aan de Zuid-Afrikaanse west kust. Wereldberoemd vanwege zijn flora & fauna, biodiversiteit en wildlife. Biologisch werken zorgt hier voor een goede ‘schone’ bodem waarin planten gezond kunnen groeien en dieren gezond voedsel vandaan halen. Met deze 100% biologische Sauvignon Blanc uit 2016 is dit wederom perfect gelukt en dat proef je!

            7,99

          5 resultaten

          per pagina
          Van hoog naar laag sorteren

          Biologische wijnBiologische wijn

          De wijn die biologisch verbouwd wordt zal op een zo natuurlijk mogelijke manier geproduceerd worden. De kwaliteit van de biologische wijnen is de laatste jaren enorm verbeterd. Prachtige wijnen gemaakt op een bewuste manier. Bekijk snel onze biologische wijnen!

          Meer over Biologische wijn

          Tegenwoordig leven we veel bewuster, we gaan steeds meer op zoek naar biologische producten. De vraag naar biologische wijn is dan ook steeds groter. De wijn die biologisch verbouwd wordt zal op een zo natuurlijk mogelijke manier geproduceerd worden.

          Om biologische wijn te maken wordt er zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van plantaardige of dierlijke mest in plaats van kunstmest. Vanaf augustus 2012 heeft Europese regelgeving het mogelijk gemaakt om officieel biologische wijn te maken en te etiketteren en zo dus herkenbaar te maken. De biologische wijn moet zich wel aan wettelijke regels voldoen, hierop zal ook toezicht gehouden worden.

          Is biologische wijn gezonder dan normale wijn?

          Op dit moment kan er niet gezegd worden dat biologische wijn gezonder is dan normale wijn. Uit sommige wetenschappelijke onderzoeken is wel naar voren gekomen dat biologische wijnen meer antioxydanten en minder tot geen sulfieten bevatten. Van antioxydanten wordt aangenomen dat ze het risico op beroertes en hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Voor een pure smaak is biologische wijn een absolute aanrader!

          Duurzame ontwikkeling in biologische wijn

          De ziekten en plagen in de wijngaard worden als onevenwichtigheden gezien in het maken van wijn, wat voorheen veel meer voorkwam. In de biologische wijngaarden ontwikkelen nu minder ziekten en plagen omdat deze beter in evenwicht zijn. Om de gewassen sterker te maken worden er natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt zoals bijvoorbeeld algen en heermoes. Deze heermoes beschermt tegen schimmelziekten en de algen stimuleren de groei van de wortelen. Om de larven te bestrijden lopen kippen in de wijngaard rond en schadelijke insecten worden bestreden met bloemen, op deze bloemen komen vogels af.

          Toch wordt er wel gebruik gemaakt van zwavel, dit is noodzakelijk om schimmelaantastingen tegen te gaan. Wel wordt dit in de biologische wijnbouw tot een minimum beperkt. Omdat er geen gebruik gemaakt kan worden van onkruidbestrijding wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke begroeiing. Soms wordt er zelfs gebruik gemaakt van schapen om het onkruid tegen te gaan.

          Aan welk keurmerk herken ik een biologische wijn?

          Deze is te herkennen aan het logo op de fles, (zie de afbeelding hiernaast). Sinds de oogst van 2012 mag een wijn biologische wijn worden genoemd als de druiven biologisch zijn geteeld en de wijnproducent zich bij het maken van de wijn ook aan de Europese regelgeving heeft gehouden. De druiven worden voor de oogst gecontroleerd op biologische wijnbouwprincipes voordat deze wordt gebotteld. Het biologische kenmerk geeft aan dat er geen sulfieten gebruikt worden, veel biodiversiteit wordt toegpast, veel biologische activiteit (micro-organismen) in de bodem, hergebruik van plantaardige en dierlijke restproducten, duurzaam gebruik van grond, water en lucht en minimale belasting van het milieu.

          Plukken met de hand

          De oogst en het sorteren van de druiven wordt veelal met de hand gedaan om zo minder schade aan de druiventrossen te krijgen en er zo minder kans is op schimmelvorming. De bereiding van de wijn zal verder vrijwel hetzelfde verlopen.

          Wereldwijd zal er door de biologische landbouw het energiegebruik lager zijn en door doordat het arbeidsintensiever gaat de werkgelegenheid op het platte land om hoog, een nadeel hiervan is wel dat de prijs van de wijn hierdoor omhoog gaat.

          Naar boven