Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Biologische wijn

4 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • (Organic) Traditions Monastrell
    K200893_2023_organic_traditions_monastrell_yecla_1
    2023 | Spanje, Murcia
    11,29
    • (Organic) Traditions Macabeo
    K200892_2023_organic_traditions_macabeo
    2023 | Spanje, Murcia
    11,29
    • (Organic) L. Artista Maremma Toscana Rosso
    • (Organic) L. Artista Maremma Toscana Rosso
    • + 2
    K201361_2019_paniole_artista_maremma
    2019 | Italië, Toscane
    |
    11,98
    • delivery
      Voor 16:00 besteld, morgen in huis
    • collection
      Gratis thuisbezorgd
    • return
      Gratis retourneren
    • (Organic) Amets Prosecco Spumante Extra Dry
    • (Organic) Amets Prosecco Spumante Extra Dry

4 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Biologische wijn: zó natuurlijk mogelijk  

Wijnen die op een zo natuurlijk mogelijke manier worden gemaakt, van biologisch geteelde druiven, worden biologische wijnen genoemd. Dit houdt in dat de druiven geteeld worden zonder het gebruik van synthetische chemicaliën, pesticiden en kunstmest. Biologische wijnen voor de laagste prijs bestel je eenvoudig online bij Wijnvoordeel

Biologische wijnproducenten maken gebruik van natuurlijke methoden voor ongediertebestrijding en bodembeheer. Om toch het onkruid en de insecten op afstand te houden, werken de wijnboeren met de natuur, in plaats van ertegen. Dit doen zij door de biodiversiteit in de wijngaard te vergroten. Een wijngaard vol bloemen of grazende geiten is dus niet gek als het om biologische wijnbouw gaat. Kortom, biologische wijnen zijn afkomstig van wijngaarden die op een duurzame en milieuvriendelijke manier worden beheerd

Duurzame ontwikkeling in biologische wijn

De biologische wijngaarden van tegenwoordig bieden minder mogelijkheden voor ziekten en plagen om zich te ontwikkelen dan vroeger het geval was. Om de gewassen sterk te houden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen als heermoes en algen. Heermoes beschermt de wijnranken tegen schimmelziekten en algen stimuleren de groei van de wortels. In sommige wijngaarden lopen zelfs kippen rond die de larven en rupsen uit de gaarden wegpikken

Het gebruik van zwavel kan helaas niet omzeild worden, dit is noodzakelijk om schimmelaantastingen tegen te gaan. Dit wordt op een biologische wijngaarde natuurlijk wel tot het uiterste minimum beperkt! Omdat chemische onkruidbestrijding niet mogelijk is lopen er soms geiten of schapen door de wijngaarden om het onkruid kort te houden

Hoe herken ik een biologische wijn? 

Een biologische wijn is te herkennen aan het logo op de fles. Sinds 2012 mag een wijn biologisch worden genoemd als de druiven biologisch zijn geteeld en de wijnmaker zich aan de Europese regelgeving heeft gehouden bij het maken van de wijn. De druiven worden voor de oogst gecontroleerd op de biologische wijnbouw principes, voordat deze tot wijn worden omgetoverd. Het biologische keurmerk geeft tevens aan dat toegevoegde sulfieten tot de minimum worden beperkt. Staat een biologisch keurmerk op de fles, dan is de wijn gemaakt met minimale belasting voor milieu

Er bestaan verschillende certificeringen voor biologische wijn, afhankelijk van het land waar de wijn wordt geproduceerd. In de Europese Unie bijvoorbeeld, moeten biologische wijnproducenten voldoen aan specifieke normen om het biologisch keurmerk te krijgen. Als je op zoek bent naar biologische wijn, kunt je kijken naar labels en certificeringen die aangeven dat de wijn biologisch geproduceerd is

Wijn en spijs: wat eet je bij een biologische wijn 

Wijn is niet het enige product dat tegenwoordig op een biologische manier geproduceerd kan worden, ook biologische voeding is een opkomend fenomeen. Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Deze producten zijn te herkennen aan het Europese keurmerk met een groen blaadje. Er worden tegenwoordig allerlei soorten wijn biologisch geproduceerd. Rode wijnen worden vaak geadviseerd bij wat zwaardere gerechten, denk aan pasta, rood vlees en stevige kazen. Witte wijnen matchen beter bij lichtere gerechten zoals salade, kipgerechten en tot slot schaal- en schelpdieren

Welke wijn moet ik kiezen? 

Wilt je ontdekken welke wijn echt bij jouw smaak past? Dan hebben wij goed nieuws: dat kan met onze gratis smaakprofielentest. Je beantwoordt vijftien eenvoudige vragen en binnen één minuut volgt jouw persoonlijke uitslag. Zo ben je altijd verzekerd van de beste keuze. Doe de smaakprofielentest

 

filters
Naar boven