Geen producten gevonden voor deze selectie.

Marlborough Sauvignon Blanc

Marlborough is veruit het belangrijkste wijngebied van Nieuw-Zeeland. Gelegen op het noordoostelijke puntje van het Zuidereiland, is deze droge, zonnige regio de thuisbasis van meer dan 500 telers en wordt ongeveer driekwart van alle Nieuw-Zeelandse wijn hier gemaakt. Het klimaat en de bodem in Marlborough zijn ideaal voor het verbouwen van druiven. De leemgronden op ondergrond van kiezels in de valleien van de rivieren Wairau en Awatere geven veel voeding. Door veel zonneschijn, een warme noordelijke stroming, koele nachten en een lang groeiseizoen krijgen de druiven de zo kenmerkende aromatische structuur. De wijnen uit Marlborough zijn zeer geliefd om hun typische geur- en smaaksensatie.

Van oorsprong komt sauvignon blanc uit Franrijk. Hij is bekend geworden door wijnen als Pouilly-Fumé en Sancerre. De sterk aromatische druif brengt wijnen voort met een stuivende geur en een uitzonderlijk expressief karakter. Drink sauvignon blanc jong om hier optimaal van te genieten.

De regio is vooral bekend om zijn scherpe witte wijnen gemaakt van de sauvignon blanc-druif die de wijngaarden in Marlborough domineert. Maar ook andere druivensoorten doen het hier goed. Van de witte wijndruiven zijn chardonnay, pinot gris en riesling de meest voorkomende. De Albariño wijnen uit de regio zijn ook veelbelovend, hoewel de aanplant slechts een fractie van het totaal uitmaakt. In de afgelopen jaren zijn ook de vroegste pinot noir wijnstokken in de regio volwassen geworden en produceren nu een aantal eersteklas wijnen. 

Naar boven