Sangiovese

Filteren

23 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. Duca di Carosino Sangiovese Puglia IGP
    2017 | Italië

    Alweer een dijk van een wijn van het beroemde Cantine Tinazzi. Het wijnhuis staat bekend om zijn originele Italiaanse wijnen, gemaakt met oog voor traditie en kwaliteit. Dat is te proeven in deze robijnrode Sangiovese met zijn zwoele fruitaroma’s en dat o zo lekkere vleugje tabak. Italië in optima forma!

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Sangiovese
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 8,99 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Campolaia-Toscana-Rosso-IGT
    • Campolaia-Toscana-Rosso-IGT
    • Campolaia-Toscana-Rosso-IGT
    Campolaia Toscana Rosso IGT
    2017 | Italië
    Campolaia Toscana Rosso IGT
    Waardering:
    100% 100 0
    (4)

    Alsof er een engeltje over je tong fietst. Deze Super Tuscan laat zijn zijdezachte kant zien met zwoele aroma’s van donker fruit en zachte kruiden. Rijping op vaten van Frans eiken geeft deze verleidelijke Toscaan bovendien zo’n lekkere lik vanille, dat wijncriticus Luca Maroni ‘m beloonde met maar liefst 97 punten!

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 7,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Casa-di-Aragona-Negroamaro-Sangiovese-Puglia-IGT
    Casa di Aragona Negroamaro Sangiovese Puglia IGT
    2015 | Italië

    Het gerenommeerde wijnhuis Angelo Rocca & Figli heeft een zeer rijke traditie en beschikt over een fantastische ondergrondse kelder, waar men de wijnen onder ideale omstandigheden kan laten verfijnen. Nu kennen we Sangiovese natuurlijk met name als dé druif van Toscane, maar dankzij het Mediterrane klimaat en de koele zeewind ontstond in Puglia de ideale plek om een sensationele wijn te maken.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Negroamaro, Sangiovese
    Niet lekker, geld terug
    9,99
    Niet op voorraad

23 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Sangiovese wijn

Sangiovese is de belangrijkste blauwe druif van midden-Italië en levert wijnen van wereldformaat. Andere namen voor deze druif zijn Sangioveto, Brunello en Morellino. De druif vormt de basis voor de beroemde wijnen brunello, chianti en Vino Nobile.

De druif stamt waarschijnlijk af uit Toscane en was vermoedelijk al in de tijd van de Etrusken bekend. Naast Italië is de druif ook terug te vinden in Californië en Argentinië. Kenmerkend voor deze druif is de donkere kleur en de combinatie van fris fruit met kruiden, specerijen en zachte tannines. Sangiovese is op zijn best in Toscane en Umbrië, waar hij wijnen met de nodige tannines en zuren geeft die soms worden aangevuld met andere rassen.

Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino is de bekendste wijn van Italië. Door de hoge kwaliteit en zorgvuldig uitgekozen druiven is de wijn erg geliefd bij wijnkenners van over de hele wereld. De wijnen die worden gemaakt van de brunellodruif zijn granaatrood en hebben een stevig karakter. Het alcoholpercentage van de Brunello di Montalcino is minimaal 12,5 procent. De wijn moet een minimale rijping van drie en een half jaar op fust ondergaan en de Riserva’s zelfs vijf jaar. De wijn heeft aroma’s van zwarte kers, pruim, specerijen en wat kruiden. De wijnen kunnen zowel vol en krachtig zijn, maar ook zwoel en zacht. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de wijn. Bij het ouderen worden de geur en smaak steeds harmonieuzer.

Chianti

Chianti heeft in Italië de zogenaamde DOCG status. Dit is de hoogste classificering en deze staat garant voor strenge eisen wat betreft de herkomst en de maximale opbrengst per hectare wijngaard. Aanvullend hierop mag een Chianti het predicaat Riserva toevoegen als de wijn minimaal twee jaar op eikenhouten vaten heeft gerijpt en minimaal drie maanden op fles. De wijn wordt meestal gemaakt van enkel Sangiovesedruiven. Het is toegestaan om deze aan te vullen met alternatieve rassen zoals de Cabernet Sauvignon en Merlot.

Een Chianti van goede kwaliteit heeft karakteristieke eigenschappen. De kleur is vaak levendig rood tot roodbruin, afhankelijk van de leeftijd van de wijn. De wijn heeft in zijn jonge jaren een licht kruidig bouquet dat met verloop van tijd in leer en tabaktonen omslaat. Door zijn bijna kaneelachtige tannine, die door zijn lichte zuurspel wordt ondersteund, gaat de wijn goed samen met de meeste Toscaanse gerechten, zoals pasta, wild en lam- en rundvlees. Mits de sauzen niet te sterk worden gebonden.

Naar boven