Nero d'Avola

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. San Silvano - Nero d'Avola Sicilia IGT
    2018 | Italië

    Van het historische en gerenommeerde Italiaanse wijnhuis Castellani hebben we deze mooie Nero d'Avola kunnen bemachtigen. Een zachte en verleidelijke topwijn die op een traditionele en passievolle wijze is gemaakt. Bij wijnhuis Castellani worden de druiven met de hand geoogst. In combinatie met de meer dan honderd jaar lange historie en ervaring is dit werkelijk een unieke kans om voordeling kennis te maken met Italiaanse wijn van topniveau! 

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Nero d'Avola
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 8,99 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Vitese Nero d'Avola Sicilia DOC (Organic)
    2017 | Italië

    Op Sicilië huizen enkele onbekende, inheemse druivenrassen met een eigen karakter waar we u graag kennis mee laten maken. Hier ontdekten wij de fruitige en sappige Nero d’Avola van Colombo Bianca. Biologisch gemaakt, bekroond met een medaille d’Argent en uitgeroepen tot organic master.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Nero d'Avola
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 10,99 Speciale prijs 6,99
    U bespaart
    Niet op voorraad

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Siciliaanse Nero d'Avola

Nero d'Avola is de belangrijkste en meest aangeplante rode druif van Sicilië. Al eeuwen lang worden er prachtige wijnen op het eiland gemaakt van deze druif. De donkere Nero d'Avola is van groot historisch belang voor Sicilië en ontleent zijn naam aan de stad Avola aan de zuidoostkust van het eiland. Vertaald betekent Nero d'Avola: zwarte van Avola. Dit is een verwijzing naar de kenmerkende donkere kleur van de druif. Dankzij deze kleur werd en wordt hij vaak gebruikt in blendwijnen. Vandaag de dag worden er echter ook prachtige cépagewijnen van deze druif gemaakt.

Nero d'Avola wijn

Nero d'Avola wordt in twee verschillende stijlen gemaakt. De eerste is geurig en heeft wat weg van Pinot Noir. De tweede is diep van kleur met veel zwart fruit en specerijen en lijkt wat meer op een Shiraz-wijn. De druif gedijt perfect in Sicilië, maar is ook steeds vaker te zien in Australië en Californië. De laatste stijl komt echter minder vaak voor in Australië en Californië. Dit omdat de Nero d’Avola-wijnstokken daar jonger zijn en nog niet tot het punt zijn gekomen waarop zij de wat robuustere wijnen voortbrengen.

Naar boven