Negroamaro
- 2018 | Italië
Een waanzinnig lekkere wijn met een kleine waarschuwing: zodra u deze wijn schenkt, springt het fruit uit het glas! Want Negroamaro, de druif waarvan deze prachtwijn is gemaakt, betekent dan wel letterlijk ‘bittere zwarte’, maar in de liefdevolle handen van de Italiaanse wijnfamilie Castellani groeit deze druif uit tot een fruitige en aromatische Rosato. Een heerlijke lichtroze zomerse traktatie die altijd kan. Bij lichte salades en wit vlees en gewoon zomaar op zonovergoten dagen en zwoele zomeravonden. Met deze prijs-kwaliteitverhouding wordt dat genieten, een extra glas lang.
Smaak:Droog & FrisDruif:NegroamaroNiet lekker, geld terugNormale prijs 7,99 Speciale prijs 5,99U bespaartOp voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis -
- 2018 | Italië
Sabino Russo had één jongensdroom: het creëren van de ultieme Italiaanse wijn. Dat is de wijnmaker gelukt met deze meesterlijke Sigillo dell’Enologo, die hij maakte voor het wijnhuis San Luigi. Vol zondoorstoofd fruit, specerijen, chocolade en een vleugje koffie. Italiaans rood op z’n best: zacht, zwoel en zalig!
Smaak:Soepel & RondDruif:NegroamaroNiet lekker, geld terugNormale prijs 10,50 Speciale prijs 6,99U bespaartOp voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis - 2018 | Italië
Sabino Russo van het Italiaanse wijnhuis San Luigi weet wel wat lekker is. En dan weet hij dat ook nog eens te creëren. Neem deze Negroamaro nou. Tot de nok toe gevuld met rijp donker fruit, fijne kruiden en een blokje pure chocolade. Een karakteristieke Italiaanse wijn, voor wie echt wil genieten van een mooi glas rood.
Smaak:Vol & KrachtigDruif:NegroamaroNiet lekker, geld terug11,99Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis - 2015 | Italië
Het gerenommeerde wijnhuis Angelo Rocca & Figli heeft een zeer rijke traditie en beschikt over een fantastische ondergrondse kelder, waar men de wijnen onder ideale omstandigheden kan laten verfijnen. Nu kennen we Sangiovese natuurlijk met name als dé druif van Toscane, maar dankzij het Mediterrane klimaat en de koele zeewind ontstond in Puglia de ideale plek om een sensationele wijn te maken.
Smaak:Soepel & RondDruif:Negroamaro, SangioveseNiet lekker, geld terug9,99Niet op voorraad -
-
Gratis thuisbezorgd vanaf 35,-
Gratis retourneren
Voordeligste prijzen
Negroamora
Negroamaro is een populaire druif uit Italië. Het Italiaanse schiereiland Salento is het domein van deze druif. Negroamaro betekent letterlijk 'zwartbitter', deze naam is te danken aan zijn bitterzoete afdronk. Ontdek de volle smaak van donker fruit met deze Italiaanse prachtwijnen!
Ontdek de Italiaanse Negroamaro druif
De Negroamora druif De Negroamaro druif is een autochtoon blauw druivenras die veelvuldig te vinden is in de Italiaanse regio Apulië, de hak van de laars van Italië. De druif Negroamaro is zelfs de meest aangeplante druif van Italië en wordt ook wel de koning van Zuid-Italië genoemd. Negroamaro kent vele verschillende soorten benamingen zoals Nero Amaro, Nicra Amaro en Uva Cano. De naam Negroamaro betekent ‘zwart-bitter’, vanwege de uitgesproken aangename bittere toets die de druif afgeeft in de wijnen.
Herkomst
Tot nu toe is er weinig bekend over de herkomst en geschiedenis van Negroamaro, er zijn geen sporen gevonden in oude geschriften en destijds gaf men de ‘lokale wijn’ bijna geen aandacht. Men neemt aan dat de oorsprong van Negroamaro in Griekenland ligt en dat deze via Albanië uiteindelijk in Italië terecht is gekomen.
De druif Negroamaro voelt zicht optimaal thuis in het snikthete Apulië en is de lieveling van vele wijnboeren. De druif is namelijk sterk, stabiel, kan goed tegen droogte en is bestand tegen ziektes.
Het is een druivensoort die voornamelijk wordt ingezet als blendwijn, maar we komen steeds meer rosé van Negroamaro tegen en de laatste jaren worden er steeds meer topwijnen geboren van 100% pure Negroamaro.
Smaak en aroma
Wijnen van Negroamaro hebben meestal een zeer diepe, bijna inktzwarte kleur en de smaak is vol fruitig en krachtig. Kenmerkende aroma’s van de Negroamaro druif zijn: Pruimen, rijpe kersen, rozijnen, vanille, tabak, rokerig en een aangenaam bittertje.