Joseph Castan Corbières Réserve is de trotse ontvanger van de prestigieuze gouden medaille toegekend door Gilbert & Gaillard, wat getuigt van zijn uitmuntendheid en vakmanschap. Deze wijn, samengesteld uit het harmonieuze trio syrah, grenache en carignan, belichaamt de essentie van de Corbières-regio in Zuid-Frankrijk. Laat je verrassen door deze prachtige krachtpatser met veel fruitige tonen. Match ‘m met een heerlijke maaltijd of geniet na bij de open haard.
Goud, goud, goud én nog eens goud voor deze fantastische wijn uit Zuid-Frankrijk. Wijnen uit Corbières staan bekend om hun veelzijdigheid in druivenrassen. Zo ook in deze wijn, waarbij een gebalanceerde blend is gemaakt van carignan, grenache noir, syrah en mourvèdre. Het resultaat is een evenwichtige smaak, rijk aan fruitige aroma’s en aangevuld met kruidige tonen en zachte tannines. Geweldig, lekker en geen wonder dat deze wijn zoveel gouden medailles heeft gekregen. Fantastisch te combineren bij vele herfstige gerechten en een heerlijk kaasplankje.
De Grenachedruif (ook wel bekend als Garnacha geeft rijke, smaakvolle rode wijnen en diepe, robijnrode rosé wijnen. De Fransen maken prachtige wijnen van deze druif in de zuidelijke Rhône-vallei, maar oorspronkelijk komt de druif uit Spanje. Aangezien hij zich thuis voelt in warme en droge gebieden is de druif ook terug te vinden in onder andere Californië en het zuiden van Australië. De druif is verantwoordelijk voor ’s werelds meest gevierde rode wijnen: Châteauneuf-du-Pape.
Grenache druif
In de Rhône zien we de Grenachedruif veel terug in de zogeheten Rhôneblend, samen met de Syrah, Mourvèrdre en Cinsault. Deze drie druivenrassen zijn onder meer terug te vinden in de complexe rode wijnen uit Châteauneuf-du-Pape. De wijnen zijn zeer krachtig en geconcentreerd en hebben een uitbundige kruidigheid en tonen van verleidelijk fruit. De wijn kan gemaakt worden van maar liefst dertien verschillende soorten druivenrassen, maar in de regel bestaat driekwart van de wijn uit Grenache, die voor zachtheid en warmte zorgt.
Afhankelijk van waar de druif staat aangeplant, geeft hij vaak subtiele aroma’s van sinaasappelschil en grapefruit. Wanneer de druif staat aangeplant in regio’s in de oude wereld, zoals Côtes du Rhône en Sardinië, kunnen daar kruidige tonen van gedroogde oregano en tabak bijkomen.
Grenache rosé
Samen met Tempranillo vormt de grenache de basis voor Rioja. De druif geeft veel kracht aan een wijn in combinatie met een uitbundige fruitigheid. In Spanje wordt de druif Garnacha genoemd. De Grenache druif levert sappige wijnen met veel alcohol en smaken als kersen, bramen en specerijen. Van de druif kunnen door zijn dunne schil mooie roséwijnen worden gemaakt, maar ook worden er zoete versterkte dessertwijnen van gemaakt.