Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Chenin Blanc

Het is moeilijk om niet van Chenin Blanc te houden. Deze veelzijdige druif heeft namelijk het vermogen om zich aan te passen aan diverse bodems en klimaten waardoor geen twee wijnjaren hetzelfde zijn. Vooral kenners waarderen de complexiteit van de Chenin Blanc. De druif wordt al bijna 1300 jaar in Frankrijk geteeld en wordt het meest geassocieerd met de Franse Loirevallei. 

Smaak van Chenin Blanc

De smaak van Chenin blanc is altijd sterk afhankelijk van het teeltgebied. Van droge wijnen of mousserende wijnen tot zoete dessertwijnen. Van sappige fruitaroma's van peer, appel, perzik en sinaasappel tot geuren van Oosterse kruiden en gember. Zelfs nootachtige impressies van walnoot en amandelen behoren tot het rijke spectrum van de Chenin Blanc. 

Chenin Blanc druif

De Chenin Blanc komt waarschijnlijk uit Frankrijk, uit het gebied rond Anjou en Touraine, waar hij al in de negende eeuw bekend was. In de vijftiende eeuw stond de druif in de Loire bekend als Plant d’Anjou. Een aanwijzing dat de theorie over de oorsprong juist zou kunnen zijn. Het aanbod aan wijnen op basis van Chenin Blanc is enorm. Van de eenvoudige tafelwijn tot grote zoete wijnen met een hoog bewaarpotentieel. 

Naast Frankrijk heeft Chenin Blanc een tweede thuis, namelijk: Zuid-Afrika. Hier is het de meest aangeplante druif en krijgt hij de naam Steen. In de zeventiende eeuw kwam de druif in Zuid-Afrika aan en was hij gelijk populair dankzij zijn hoge zuurgraad. Daarnaast werd de druif gebruikt voor het maken van brandewijn en bulkwijnen. Tegenwoordig worden er in Zuid-Afrika geconcentreerde, rijke witte wijnen gemaakt met een tropischer karakter dan hun tegenhangers in de Loirevallei. 

Naar boven