Uit het beroemde wijngebied Margaux, op de al even beroemde linkeroever in Bordeaux waar we ook grote wijnhuizen als Château Lafite en Mouton Rothschild vinden, komt deze prachtwijn waarin zwart en rood fruit als bessen en kersen, smakelijk omhuld door een vleugje vanille en wat hout, de hoogste noot zingen. Een verfijnde en klassieke Bordeaux, gemaakt op traditionele wijze, waarin cabernet sauvignon overduidelijk aanwezig is. Met deze krachtige en complexe wijn bevestigt Château Soussans nogmaals de uitmuntende kwaliteit van Margaux.
Bij Indomita Quintus wordt niet alleen met liefde wijn gemaakt, maar proberen de wijnmakers ook het unieke karakter van het terroir tot uitdrukking te brengen in de wijnen die zij maken. Het resultaat: een wijn die barst van het rode fruit en tegelijkertijd elegant is met een spannende kruidigheid.
Carménère is afkomstig uit de Bordeaux-regio in Frankrijk, maar zien we tegenwoordig eigenlijk alleen nog terug in Chili. Door de druifluis plaag in Bordeaux in 1870 werden bijna alle wijnstokken van Carménère weggevaagd. Toen de wijngaarden opnieuw herplant werden, kozen de wijnmakers voor makkelijkere druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijnen kenmerken zich door hun diepe kleur, zachte tannines, smaken van zwart fruit en hun onmiskenbare pepertoets. Bekijk ons assortiment en geniet!
Meer over Carménère
In Chili werd de druif gelukkig herontdekt. Omdat Carménère een laat rijpend ras is heeft hij veel zon en warmte nodig om volledig tot zijn recht te komen. In de juiste omgeving kan hij fijne, diep gekleurde rode wijnen opleveren, met de aantrekkelijke pracht van Merlot en de zachte kruidachtige noten van Cabernet Sauvignon. Deze overeenkomsten zijn niet heel verrassend als je bedenkt dat Carménère, Cabernet Sauvignon en Merlot allemaal Cabernet Franc als ouder hebben.
Chileense wijn
Vandaag de dag is de druif dé specialiteit van Chili. De prachtige Carménère wijn die er wordt gemaakt heeft kleur, rondheid en karakter! Jarenlang zagen de Chilenen de druif aan voor Merlot. Inmiddels zijn ze van de schrik van de vergissing bekomen en hebben ze de druif verheven tot nationale trots op gebied van wijn.