De wijnen van Piere Baptiste staan al jaren bekend om hun expressie, fruitigheid en elegante smaken. Het hele jaar door selecteren de wijnmakers de beste beste druiven om zo een constante kwaliteit te garanderen. En dat lukt ze elke keer buitengewoon goed, zoals bij de cuvée van Cabernet Sauvignon en Merlot. De fruitige indrukken van klein rood fruit als bramen en cassis in de neus en de indrukwekkend rijke, krachtig en warme smaak met evenwichtige tannines staan garant voor prachtige wijnmomenten.
Maak kennis met de Siciliaanse zonaanbidder Sorella del Sole. En schitterend robijnrode wijn, gemaakt van de beroemdste druif ter wereld: Cabernet Sauvignon. Verantwoordelijk voor grote wijnen uit Bordeaux en dat-ie ook op Sicilië tot grote hoogte stijgt, bewijst de druif met deze zwoele en zondoorstoofde Sorella del Sole, zuster van de zon. Tongstrelend zachte wijn vol rijp fruit die krachtig genoeg is om te dienen als charmante tafelheer bij rood vlees en wild. Ook heerlijk om zo van te genieten, bij voorkeur bij een blokje harde kaas.
Wie Argentinië zegt, zegt Malbec. De van oorsprong Franse druif is de nationale trots van het Zuid-Amerikaanse land en als u deze Finca Santa Bella proeft, begrijpt u waarom. In het nieuwe thuisland staat de druif garant voor ronde, volle en zachte wijnen vol prachtig fruit. Geuren van rijpe bessen en pruimen stijgen dan ook op uit een glas van deze Argentijn, waarin de opvoeding op houten vaten duidelijk te proeven is. Een handjevol Cabernet Sauvignon voegt daar een prachtig kruidige toets aan toe. Samen toont dit duo de kwaliteit aan van Argentijnse wijnen en dat tegen een fractie van de prijs van de Franse collega’s. Zo drinken wij ze graag.
Deze houtgerijpte cuvée Edicion Empíreo met zilveren medaille barst bijna uit zijn voegen van al het rijpe fruit en de elegante vanille aroma’s. Ook de wijnmakers waren zo onder de indruk van hun nieuwe wijn dat er spontaan iemand riep: “Este vino es de otro mundo! Es empíreo.” Hemels genieten op een manier die niet te omschrijven is.
In een van de beste wijngebieden van Central Valley liggen de wijngaarden van het Chileense huis Picadora. De druiven die gebruikt zijn voor deze imponerende rode wijn worden gekust door de hete zon, terwijl de bergen zorgen voor koele nachten. Deze wijn geeft daar veel voor terug: warm donker fruit overgoten met chocolade. Heerlijk!
Een grote Saint-Estèphe voor zo’n lage prijs? Dat u voor een Bordeaux met karakter niet de hoofdprijs hoeft te betalen, bewijst Château la Croix de Pez met deze dijk van een wijn met grote aromatische complexiteit, waarin de finesse van het rijpe rode fruit hand in hand gaat met krachtige tannines. En dan hebben we die fraaie houttonen en de krachtige kruidigheid nog niet eens genoemd. En dat is precies waar de wijnen uit Saint-Esthèphe zo bekend om staan. James Suckling beloonde dit prachtexemplaar met 90 punten. Heerlijk bij rood vlees.
Deze prachtige Rosé d'Anjou is gemaakt van het beste fruit uit de Loire-vallei. Boordevol knettervers zomerfruit als aardbeien, framboos en besjes. De zuivere mineraliteit en frisse afdronk doen je direct verlangen naar een tweede slok.
Cabernet Sauvignon is de beroemdste druif van allemaal en gaat ook wel door het leven als King Cab. Vooral in Bordeaux heeft de druif naam gemaakt. Samen met Merlot en Cabernet Franc worden hier wijnen van absolute topkwaliteit gemaakt. Vanaf Bordeaux heeft Cabernet Sauvignon zich met succes verspreid naar bijna elk wijnland ter wereld. Zo worden er tegenwoordig ook in Chili, Californië en Australië wijnen van koninklijk niveau gemaakt. Ontdek ze allemaal!
De cabernet sauvignondruif
De druif is voortgekomen uit een kruising van de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc in de zeventiende eeuw en komt uit het zuidwesten van Frankrijk. De druif is uitzonderlijk populair en staat inmiddels aangeplant in bijna alle grote wijnlanden omdat hij goed kan gedijen in verschillende klimaten. Cabernet Sauvignon heeft een dikke schil en is hierdoor goed bestand tegen ziekten. Wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignondruif is bijzonder geschikt voor rijping op houten vaten. Merlot wordt vaak gebruikt in blends met Cabernet Sauvignon, dit geeft de mooiste cabernet sauvignon merlot wijnen.
De smaak van Cabernet sauvignon
Cabernet Sauvignon is een dieprode wijn met veel tannines en een gemiddelde zuurgraad. Als u maar genoeg kritische recensies leest, klinken de proefnotities van een Cabernet Sauvignon soms haast als een verdraaid lekkere fruitsalade: zwarte kersen, bramen, bosbessen en frambozen. Wanneer de wijn op hout wordt gerijpt kunnen daar smaken van vanille, chocolade en koffie bij komen. Naarmate de wijn ouder wordt krijgen al deze smaken meer diepgang en veranderen ze van krachtige rijpe en sappige fruittonen naar tonen van gedroogd fruit, leer en tabak.
Wijnen gemaakt van cabernet sauvignon zijn pittig en kruidig van smaak en hebben een duidelijke geur van zwarte bessen. Jonge wijnen zijn vaak wat stug en worden daarom vaak gemengd met zachte wijnen als Merlot en Cabernet Franc om ze wat toegankelijker te maken. Cabernet Sauvignon wordt daarentegen veel gebruikt om de smaak van wijnen van een ander ras voller en complexer te maken. Door de grote hoeveelheid tannine is de wijn tevens erg geschikt om te ouderen.
Cabernet sauvignon
Cabernet Sauvignon is de beroemdste druif van allemaal en gaat ook wel door het leven als King Cab. Vooral in Bordeaux heeft de druif naam gemaakt. Samen met Merlot en Cabernet Franc worden hier wijnen van absolute topkwaliteit gemaakt. Vanaf Bordeaux heeft Cabernet Sauvignon zich met succes verspreid naar bijna elk wijnland ter wereld. Zo worden er tegenwoordig ook in Chili, Californië en Australië wijnen van koninklijk niveau gemaakt. Ontdek ze allemaal!
Alles over de druif
De druif is voortgekomen uit een kruising van de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc in de zeventiende eeuw en komt uit het zuidwesten van Frankrijk. De druif is uitzonderlijk populair en staat inmiddels aangeplant in bijna alle grote wijnlanden omdat hij goed kan gedijen in verschillende klimaten. Cabernet Sauvignon heeft een dikke schil en is hierdoor goed bestand tegen ziekten. Wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignondruif is bijzonder geschikt voor rijping op houten vaten. Merlot wordt vaak gebruikt in blends met Cabernet Sauvignon, dit geeft de mooiste cabernet sauvignon merlot wijnen.
De smaak
Cabernet Sauvignon is een dieprode wijn met veel tannines en een gemiddelde zuurgraad. Als u maar genoeg kritische recensies leest, klinken de proefnotities van een Cabernet Sauvignon soms haast als een verdraaid lekkere fruitsalade: zwarte kersen, bramen, bosbessen en frambozen. Wanneer de wijn op hout wordt gerijpt kunnen daar smaken van vanille, chocolade en koffie bij komen. Naarmate de wijn ouder wordt krijgen al deze smaken meer diepgang en veranderen ze van krachtige rijpe en sappige fruittonen naar tonen van gedroogd fruit, leer en tabak.
Wijnen gemaakt van cabernet sauvignon zijn pittig en kruidig van smaak en hebben een duidelijke geur van zwarte bessen. Jonge wijnen zijn vaak wat stug en worden daarom vaak gemengd met zachte wijnen als Merlot en Cabernet Franc om ze wat toegankelijker te maken. Cabernet Sauvignon wordt daarentegen veel gebruikt om de smaak van wijnen van een ander ras voller en complexer te maken. Door de grote hoeveelheid tannine is de wijn tevens erg geschikt om te ouderen.