Cabernet Franc

Filteren

14 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. Chateau-Castelbrueck-Margaux-AOP
    2016 | Frankrijk

    Château Castelbruck is eigendom van de van origine Belgische famillie De Schepper, die tevens verschillende andere bekende châteaus op zowel de linker- als de rechteroever van Bordeaux bezit. De familie heeft een groot aanzien in Margaux en is een ware kunstenaar als het gaat om maken van wijnen van topniveau. Zo ook deze klassieke Margaux van Bordeaux topjaar 2016 die twaalf maanden op eikenhouten vaten heeft gerijpt. 

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 33,99 Speciale prijs 22,50
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    • Château-des-Mille-Anges-Cuvée-Mozart---Cadillac-Côtes-de-Bordeaux-AOC
    Château des Mille Anges Cuvée Mozart - Cadillac Côtes de Bordeaux AOC
    2013 | Frankrijk

    Niemand minder dan consultant-oenoloog Hubert de Boüard is geestelijk vader van deze uitzonderlijke Château des Mille Anges. Boüard is ook eigenaar van het fameuze Château Angélus, dat is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé A, de allerhoogste classificatie in Saint-Émilion. Zijn rijpe en fruitige Cuvée Mozart valt met regelmaat in de prijzen. Zo is deze jaargang door Gilbert & Gaillard met goud beloond. Een must have voor de echte fijnproever!

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 14,99 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Château-l'Hermitage-Lescours-Saint-Émilion-Grand-Cru-AOC
    Château-l'Hermitage-Lescours-Saint-Émilion-Grand-Cru-AOC
    2013 | Frankrijk

    In de bekende wijnstreek Saint-Émilion in Bordeaux, stuitten wij op deze indrukwekkende Grand Cru van Château l'Hermitage-Lescours. Een krachtige en uitnodigende wijn, die de klasse van wijnen uit Saint-Émilion maar weer eens aantoont. Klassiek, fris, complex en onberispelijk. Een aanwinst voor elke wijncollectie!

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
    Niet lekker, geld terug
    21,99
    Niet op voorraad

14 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Cabernet franc

Cabernet Franc is een rode wijn waarvan de oorsprong waarschijnlijk ligt in het Baskenland van Frankrijk. De wijn wordt geliefd om zijn overheerlijke smaak en redelijk hoge zuurgraad. Cabernet franc creëert niet alleen wijnen met een uitzonderlijk karakter, maar over het algemeen zijn het ook erg goede eetwijnen. Cabernet franc wordt vaak gebruikt voor blends waar hij kruidachtige accenten van tabak en donkere specerijen toevoegt.

Cabernet franc druif

Cabernet franc is over de hele wereld te vinden, maar zijn thuisland is en blijft toch Frankrijk. Het is een druif die vroeg rijpt en daarom voelt hij zich het meest thuis in koelere streken. Dit is dan ook de reden dat hij het erg goed doet in Saint-Émilion, waar hij zijn stempel drukt op de Cheval Blanc. Vaak gemengd met merlot worden hier de meest bekende wijnen ter wereld gemaakt. De meest bekende, en meest gerenommeerde, wijnen komen bijvoorbeeld van Château Pétrus, Château Ausone en Château Angélus.

Naast Cabernet Franc vind je in de Loire ook cabernet sauvignon, pinot noir en gamay. Vooral gebieden als Chinon, Touraine en Anjou Saumur staan bekend om hun frisse, rode wijnen van Cabernet franc.

Cabernet franc smaak

Cabernet franc is erg robuust en in verschillende klimaten worden er wijnen van goede kwaliteit van deze druif gemaakt. Mede hierdoor kan de wijn ook verschillende smaken hebben.

De wijn wordt vaak gebruikt in blends maar doet het op zichzelf ook uitstekend. Een wijn gemaakt van honderd procent cabernet franc pronkt met aroma’s van groene peper en bloemen en heeft vaak wat aardse aroma’s ondersteund door smakelijke fruitsmaken zoals pruimen en cassis. De wijnen zijn uitstekend als bewaarwijn. De vaak wat drogende tannines worden met verloop van tijd fluweelzacht .

De druif voelt zich het meest thuis in een koel klimaat waar hij zure fruitaroma’s geeft. In warmere gebieden zoals de Bolgheri-regio in Toscane en de Sierra Foothills in Californië heeft de wijn vaak zoetere aroma’s van rijpe aardbeien, bramenjam, zwarte kersen en gedroogde vruchten.

Naar boven