Wat een wijnen! Waan jezelf in de Spaanse zon met deze witte toppers. Drie maal twee frisse en fruitige parels. De knisperfrisse en geurige Verdejo van Casa Safra is een ware favoriet. De opgewekte frisse tonen van de Castillo Alfonso XIII Blanco stuiven zo jouw glas uit. En dan de zomerse Macabeo van Villa de Adnos: een en al Spaanse passie in de fles. Speciaal voor jou samengesteld. De wijnen zijn allen heerlijk opwekkend, de siësta kun je overslaan!
De druiven van deze wijn zijn afkomstig uit een van Spanje's belangrijkste wijngebieden voor witte kwaliteitswijnen: Castilla y León. Door het extreme klimaat, korte winters en droge zomers moeten de druiven vechten voor elke regendruppel. Dat maakt hun sap rijk, geraffineerd en absoluut onweerstaanbaar! Dit is dan ook een wijn van topkwaliteit die je doet verlangen naar nog een slok.
Zes fantastische toppers die in het smaakprofiel licht vallen. Drie lichte witte wijnen en drie lichte rode wijnen. Deze wijnen passen perfect bij jouw smaak als jouw smaakprofiel licht is. Dit pakket bevat zes wijnen die daarbij matchen. Weet je nog niet wat jouw smaakprofiel is en wil je ontdekken welke wijnen perfect bij jouw smaak passen? Doe dan onze smaakprofielentest. 
De held uit het Spaanse Rueda laat zich van zijn beste kant zien op een zonovergoten terras. Daar komen de karakteristieke zachte smaken van frisse citrus en zwoele perzik het best tot hun recht.
Vooral een jonge verdejo is daarmee de perfecte borrelwijn. Gerijpt op hout kan de wijn een respectabele leeftijd bereiken. De verdejo wordt dan complexer en krijgt tonen van zachte honing en noten.
Geur: fruitige en florale aroma’s, bij houtrijping aangevuld met impressies van noten
Smaak: citrus, peer, appel, kruiden, witte bloesem en een licht bittertje, op leeftijd aangevuld met weldadige honingtonen
Serveren: bij 8 tot 10 graden
Perfect bij: een stralende zon en een plankje Spaanse tapas
Verdejo is de aromatische druivenras achter de knapperige witte wijnen uit Rueda in Midden-Spanje. Het is veruit het meest aangeplante druivenras in dit deel van het land. Volle verdejo wijnen zijn hier de nationale trots.
Meer over verdejo
De druiven worden meestal ‘s nachts geoogst om de temperatuur van de druiven onder controle te houden. De wijnen worden vervolgens vergist in roestvrijstalen tanks. Deze combinatie zorgt prachtige Spaanse wijnen die over heel de wereld geliefd zijn.
De verdejodruif is tevens de belangrijkste druif in mousserende wijnen uit de Spaanse regio Rueda genaamd Rueda Espumoso.