De held uit het Spaanse Rueda laat zich van zijn beste kant zien op een zonovergoten terras. Daar komen de karakteristieke zachte smaken van frisse citrus en zwoele perzik het best tot hun recht.
Vooral een jonge verdejo is daarmee de perfecte borrelwijn. Gerijpt op hout kan de wijn een respectabele leeftijd bereiken. De verdejo wordt dan complexer en krijgt tonen van zachte honing en noten.
Verdejo is de aromatische druivenras achter de knapperige witte wijnen uit Rueda in Midden-Spanje. Het is veruit het meest aangeplante druivenras in dit deel van het land. Volle verdejo wijnen zijn hier de nationale trots.
De druiven worden meestal ‘s nachts geoogst om de temperatuur van de druiven onder controle te houden. De wijnen worden vervolgens vergist in roestvrijstalen tanks. Deze combinatie zorgt prachtige Spaanse wijnen die over heel de wereld geliefd zijn.
De verdejodruif is tevens de belangrijkste druif in mousserende wijnen uit de Spaanse regio Rueda genaamd Rueda Espumoso.
Wil je ontdekken of verdejo echt bij jouw smaak past? Dan hebben wij goed nieuws: dat kan met onze gratis smaakprofielentest. Je beantwoordt vijftien eenvoudige vragen en binnen één minuut volgt jouw persoonlijke uitslag. Zo ben je altijd verzekerd van de beste keuze. Doe de smaakprofielentest.