De held uit het Spaanse Rueda laat zich van zijn beste kant zien op een zonovergoten terras. Daar komen de karakteristieke zachte smaken van frisse citrus en zwoele perzik het best tot hun recht.
Vooral een jonge verdejo is daarmee de perfecte borrelwijn. Gerijpt op hout kan de wijn een respectabele leeftijd bereiken. De verdejo wordt dan complexer en krijgt tonen van zachte honing en noten.
Geur: fruitige en florale aroma’s, bij houtrijping aangevuld met impressies van noten
Smaak: citrus, peer, appel, kruiden, witte bloesem en een licht bittertje, op leeftijd aangevuld met weldadige honingtonen
Serveren: bij 8 tot 10 graden
Perfect bij: een stralende zon en een plankje Spaanse tapas
Verdejo is de aromatische druivenras achter de knapperige witte wijnen uit Rueda in Midden-Spanje. Het is veruit het meest aangeplante druivenras in dit deel van het land. Volle verdejo wijnen zijn hier de nationale trots.
Meer over verdejo
De druiven worden meestal ‘s nachts geoogst om de temperatuur van de druiven onder controle te houden. De wijnen worden vervolgens vergist in roestvrijstalen tanks. Deze combinatie zorgt prachtige Spaanse wijnen die over heel de wereld geliefd zijn.
De verdejodruif is tevens de belangrijkste druif in mousserende wijnen uit de Spaanse regio Rueda genaamd Rueda Espumoso.