De heerlijk frisse Pinot Blanc van Weingut Heinrichshof is het zoveelste wijnsucces van de broer Peter en Ulrich Griebeler. Zij beschikken over wijngaarden op de steile leisteen hellingen in het Moezeldal, waar druiven opmerkelijk goed gedijen. Tel daar de enorme wijnkennis van beide broers bij, de elfde generatie van een gerenommeerde wijnmakersfamilie, en oprecht en onovertroffen wijnplezier is het resultaat. Dat geldt zeker voor deze geurige en fruitige Pinot Blanc met een aangenaam fris zuurtje, die een blijvende indruk achterlaat.
Zacht rond, vriendelijk en eigenlijk altijd lekker. Dat zijn de kenmerken van een Pinot Blanc uit de Elzas. Door zijn zachte smaak is deze wijn erg verfrissend bij veel gerechten. Al bij de eerste slok zorgt deze Pinot Blanc voor echte lentekriebels en word je getrakteerd op een strakke mineraliteit en rijke fruitaroma's van citrus, groene appels en perzik.
Op de vraag wat een mousserende wijn zo fruitig en sprankelend maakt is het antwoord vaak: Pinot Blanc. Deze inheemse Fransman is de fruitcocktail onder de druivenrassen en en komt vooral voor in Duitsland, Noord-Frankrijk en Noord-Italië waar de wijnen perzikkleurig en verfrissend en droog van smaak zijn. De druif wordt gebruikt voor het maken van stille, mousserende en dessertwijnen.
Wanneer je deze witte wijn drinkt herken je hem meestal aan zijn zachte zuren en opvallende fruitigheid. Aroma’s van appel, peer, pruimen en citroen kunnen voorbij komen. Ook kun je een vleugje amandel tegenkomen. Net als Chardonnay is deze druif erg beïnvloedbaar door het terroir en de kunsten van de wijnmaker. Afhankelijk van deze twee factoren kunnen de aroma’s erg verschillen.
De Pinot Blanc druif is verwant aan de Pinot Noir en Pinot Gris. De grootste aanplant van de druif is te vinden in Duitsland, Noord-Frankrijk en Noord-Italië. Ook buiten deze regio’s komt de druif voor in onder andere Oostenrijk, Amerika, Canada, Argentinië en Uruguay. In Californië wordt de druif gebruikt voor het maken van mousserende wijnen, terwijl hij in Canada wordt gebruikt voor het maken van ijswijn.