In deze prachtwijn houdt het druiventrio merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon de reputatie van wijngebied Lalande de Pomerol, met z’n kenmerkende bodem van kleisteen en grind, hoog. Hier rijpen de druiven, met merlot in de hoofdrol, optimaal. Het resultaat is een dijk van een Franse wijn, die nog jaren kan worden weggelegd. Kan je dat geduld niet opbrengen? Geniet dan nu al van deze krachtige Franse wijn met de kenmerkende tonen van rijp donker fruit, mokka, vanille en peper. Een echte klassieker!
Smaak - Stevig
Druif - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Cabernet Franc is een rode wijn waarvan de oorsprong waarschijnlijk ligt in het Baskenland van Frankrijk. De wijn is geliefd om zijn overheerlijke smaak en redelijk hoge zuurgraad. Cabernet Franc is niet alleen een wijn met een uitzonderlijk karakter, maar over het algemeen ook een erg goede eetwijn. Cabernet Franc wordt vaak gebruikt voor blends waar hij kruidachtige accenten van tabak en donkere specerijen toevoegt.
Naast Cabernet Franc vind je in de Loire ook Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Gamay. Vooral gebieden als Chinon, Touraine en Anjou Saumur staan bekend om hun frisse, rode wijnen van Cabernet Franc.
Cabernet franc smaak
Cabernet franc is erg robuust en in verschillende klimaten worden er wijnen van goede kwaliteit van deze druif gemaakt. Hierdoor kan de wijn ook verschillende smaken hebben.
De wijn wordt vaak gebruikt in blends maar doet het op zichzelf ook uitstekend. Een wijn gemaakt van honderd procent Cabernet Franc pronkt met aroma’s van groene peper en bloemen en heeft vaak wat aardse aroma’s ondersteund door smakelijke fruitsmaken zoals pruimen en cassis. De wijnen zijn uitstekend als bewaarwijn. De vaak wat drogende tannines worden met verloop van tijd fluweelzacht .
De druif voelt zich het meest thuis in een koel klimaat waar hij zure fruitaroma’s geeft. In warmere gebieden zoals de Bolgheri-regio in Toscane en de Sierra Foothills in Californië heeft de wijn vaak zoetere aroma’s van rijpe aardbeien, bramenjam, zwarte kersen en gedroogde vruchten.