Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wijnadvies varkensvlees

Bent u van plan om binnenkort een lekkere karbonade, mooi speklapje of iets soortgelijks te serveren en zoekt u nog naar een bijpassende wijn? U slaagt het beste als u zoekt naar een Grenache uit de Rhône of een Cabernet Sauvignon uit Zuid-Frankrijk.

Is het gerecht iets steviger dan karbonade of speklap, bijvoorbeeld een gebraden rollade of fricandeau, dan mag de wijn automatisch ook wat zwaarder zijn. Hiervoor kijken we meer in de richting van de Chileense Gamay of de Franse Pinot Noir. Deze wijnen geven over het algemeen meer kruidigheid en passen beter bij de meer uitgesproken smaak van gebraden varkensvlees.

Lichtere varkensvleesgerechten, zoals schnitzel, cordonbleu en hamlap, lenen zich ook erg goed voor kruidige witte wijnen. Hierbij kunt u denken aan Grauburgunder (Pinot Gris) uit Duitsland of een Slbariño uit Spanje.

De goede combinatie is goud waard, dus kies een mooie wijn voor uw specifieke gerecht uit en geniet van de ultieme smaakbeleving!

Naar boven