Varkensvlees en wijn

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Peter Flemming Estates - Chardonnay
      2017 | Amerika
      Peter Flemming Estates - Chardonnay
      Waardering:
      74%
      (118)

      Deze verleidelijke Californische witte wijn is gemaakt van de populaire Chardonnay druif. Tijdens het oogsten worden de druiven met de hand geplukt en alleen de allerbeste, perfect gerijpte druiven worden voor deze stijlvolle wijn geselecteerd. Deze Chardonnay is glanzend goudgeel van kleur en heeft complexe aroma's van exotisch fruit, perzik en ananas met hinten van getoast hout. De zachte en rijke textuur is prachtig in balans met frisse zuren en een romige body wat zo kenmerkend is voor een schitterende Chardonnay uit Californië.

      Normale prijs 11,98 Speciale prijs 5,99
      U bespaart
      flessen
      Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
      • Bellero-Monferrato-DOC
      Bellero-Monferrato-DOC
      2015 | Italië
      Bellero Monferrato DOC
      Waardering:
      72%
      (12)

      Bellero Monferrato is een schitterende fruitige rode wijn uit Italië die werd bekroond met een gouden medaille op de Berliner Wine Trophy 2017! De wijn heeft een donkerrode kleur en in de geur nuances van rijp rood fruit. De smaak is vol fruitig met impressies van gestoofd rood fruit en indrukken van peper. Milde, kruidige afdronk met aan het eind een fruitig tintje. Gemaakt van de druivensoorten Dolcetto, Barbera en Cabernet.

      12,98
      flessen
      Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

    2 resultaten

    per pagina
    Van hoog naar laag sorteren

    Wijnadvies varkensvlees

    Bent u van plan om binnenkort een lekkere karbonade, mooi speklapje of iets soortgelijks te serveren en zoekt u nog naar een bijpassende wijn? U slaagt het beste als u zoekt naar een Grenache uit de Rhône of een Cabernet Sauvignon uit Zuid-Frankrijk.

    Is het gerecht iets steviger dan karbonade of speklap, bijvoorbeeld een gebraden rollade of fricandeau, dan mag de wijn automatisch ook wat zwaarder zijn. Hiervoor kijken we meer in de richting van de Chileense Gamay of de Franse Pinot Noir. Deze wijnen geven over het algemeen meer kruidigheid en passen beter bij de meer uitgesproken smaak van gebraden varkensvlees.

    Lichtere varkensvleesgerechten, zoals schnitzel, cordonbleu en hamlap, lenen zich ook erg goed voor kruidige witte wijnen. Hierbij kunt u denken aan Grauburgunder (Pinot Gris) uit Duitsland of een Slbariño uit Spanje.

    De goede combinatie is goud waard, dus kies een mooie wijn voor uw specifieke gerecht uit en geniet van de ultieme smaakbeleving!

    Naar boven