Asperges en wijn

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Miliasso-Verdeca-Puglia-IGT
      2017 | Italië
      Miliasso Verdeca Puglia IGT

      In Italië staan van oudsher veel lokale druiven. Inheemse rassen die vaak in een specifiek gebied aangeplant staan en het juist daar erg goed doen. Verdeca is ook zo'n lokale held met een unieke smaak. Toen we hoorden dat het wijnhuis Miliasso deze druif ook heeft, hebben we geen moment getwijfeld.

      9,98
      flessen
      Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
      • Arco-von-Kammersbruendl-Gruener-Veltliner
        2017 | Oostenrijk
        Arco von Kammersbründl Grüner Veltliner

        Een heldere, bleekgele Grüner Veltliner met een zuivere geur vol citrus, abrikoos en peper. De wijn geeft een lichte tinteling op de tong. Typisch voor Grüner Veltliner en dit geeft een fris, dorstlessend gevoel. Daarnaast veel frisse Granny Smith appel met dezelfde opgewekte zuren, mineraliteit en een pepertje in de afdronk. Een jonge, zuivere wijn, perfect als aperitief met een belegen geitenkaas of bij asperge`s.

        Normale prijs 9,98 Speciale prijs 6,49
        U bespaart

      2 resultaten

      per pagina
      Van hoog naar laag sorteren

      AspergewijnAsperges worden ook wel ‘het witte goud' of ‘de koningin van de groente’ genoemd. Bij deze overheerlijke groente hoort natuurlijk een goede wijn. Maar welke wijn drink je bij asperges? We hebben voor u een selectie gemaakt met wijnen die perfect passen bij gerechten met asperges.

      Voor asperges geldt dat er niet één soort wijn is die bij alle aspergegerechten past. U kunt het vergelijken met wild, waar ook verschillende wijnen bij passen. Welke wijn zich het best laat combineren met asperges, is afhankelijk van de manier waarop u het witte goud bereidt. Om het u makkelijk te maken te maken vindt u hieronder een overzicht van de perfecte asperge-wijn combinaties.

      • Frisse salade van (rauwe) asperges met citrusfruit: Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc.
      • Zwoele salade met asperges, cocktailsaus en garnaaltjes: Duitse droge Riesling of een Pinot Gris.
      • Klassieke asperges met krieltjes, ham, ei en botersaus: Chardonnay zonder houtrijping of een Pinot Blanc uit de Elzas.
      • Gekookte asperges met gerookte zalm: Pinot Gris uit de Elzas of een Gruner Veltliner uit Oostenrijk.
      • Gegrilde asperges met gebakken inktvisringen en knoflookolie: Vermentino uit Italië of een Spaanse Albariño.
      • Aspergerisotto met truffel: chique witte wijn met houtrijping, zoals een Meursault of houtgerijpt wit uit Italië.
      • Gegratineerde asperges: stevige witte wijn met hout zoals Chardonnay, mineralige wijnen als Vermentino of een verfrissende Verdejo.
      • Asperges met rood gebakken lamsvlees: rode Beaujolais, rode Bourgogne of een Valpolicella.
      Naar boven