Asperges en wijn

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Arco-von-Kammersbründl-Grüner-Veltliner-Premium-Niederösterreich
    Arco-von-Kammersbruendl-Gruener-Veltliner-Premium-Niederoesterreich
    2017 | Oostenrijk

    Schnapps, Strudel en Grüner Veltliner. Alle drie bedoeld om van te genieten en daarom alle drie vingerlikkend lekker. Die laatste is de favoriet van veel sommeliers. De wijn laat zich namelijk perfect combineren bij tal van gerechten. En staan er asperges op het menu? Dan hoort deze loepzuivere en spannende Grüner Veltliner ook op tafel. Zum Wohl!

    Smaak:Droog & Soepel
    Druif:Grüner Veltliner
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 10,98 Speciale prijs 6,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

AspergewijnAsperges worden ook wel ‘het witte goud' of ‘de koningin van de groente’ genoemd. Bij deze overheerlijke groente hoort natuurlijk een goede wijn. Maar welke wijn drink je bij asperges? We hebben voor u een selectie gemaakt met wijnen die perfect passen bij gerechten met asperges.

Voor asperges geldt dat er niet één soort wijn is die bij alle aspergegerechten past. U kunt het vergelijken met wild, waar ook verschillende wijnen bij passen. Welke wijn zich het best laat combineren met asperges, is afhankelijk van de manier waarop u het witte goud bereidt. Om het u makkelijk te maken te maken vindt u hieronder een overzicht van de perfecte asperge-wijn combinaties.

  • Frisse salade van (rauwe) asperges met citrusfruit: Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc.
  • Zwoele salade met asperges, cocktailsaus en garnaaltjes: Duitse droge Riesling of een Pinot Gris.
  • Klassieke asperges met krieltjes, ham, ei en botersaus: Chardonnay zonder houtrijping of een Pinot Blanc uit de Elzas.
  • Gekookte asperges met gerookte zalm: Pinot Gris uit de Elzas of een Gruner Veltliner uit Oostenrijk.
  • Gegrilde asperges met gebakken inktvisringen en knoflookolie: Vermentino uit Italië of een Spaanse Albariño.
  • Aspergerisotto met truffel: chique witte wijn met houtrijping, zoals een Meursault of houtgerijpt wit uit Italië.
  • Gegratineerde asperges: stevige witte wijn met hout zoals Chardonnay, mineralige wijnen als Vermentino of een verfrissende Verdejo.
  • Asperges met rood gebakken lamsvlees: rode Beaujolais, rode Bourgogne of een Valpolicella.
Naar boven