Wijn bij tonijn

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Wijn bij tonijn. Het rijmt niet alleen, het is nog lekker ook. Tenminste, als je voor de juiste wijn gaat. Want de mooie vlezige vis is op tal van manieren te bereiden. Als sashimi bijvoorbeeld, de beroemde rauwe variant uit de traditionele Japanse keuken. Ook heerlijk: verwerkt in een salade Niçoise of tonijn van de grill.

Bij de veelzijdige vis passen veel wijnen. In het wit natuurlijk, maar ook een rode wijn gaat heel goed samen bij de vaste en stevige structuur van tonijn. Drinkt u liever rosé? Ook dat is een prima begeleider van tonijn. Over het algemeen geldt: hoe rauwer de tonijn, hoe lichter de wijn. En: hoe steviger de tonijn, hoe steviger de wijn. Met andere woorden: het recept dat u gebruikt voor tonijn bepaalt de keuze voor de wijn. Wij adviseren u daar graag bij.

Prachtige wijnen bij tonijn

Wijn bij rauwe tonijn

Zo simpel en toch zo eenvoudig: sashimi, in dunne plakken gesneden tonijn. Op z’n Japans vraagt dit om een glas sake. Wie de rijstwijn liever inruilt voor wijn gemaakt van druiven, komt ook volop aan zijn trekken. Want sashimi combineert fantastisch met droge witte wijnen. En dat geldt ook voor andere heerlijke recepten met rauwe tonijn, zoals tonijntartaar en tonijncarpaccio.

Rauwe tonijn met frisse toevoeging

Voeg je wat limoen of frisse koriader toe aan de rauwe tonijn? Dan zijn dit de mooiste wijnpartners:

Mag het wat gewaagder? Ga dan voor een jonge en gekoelde rode wijn als Beaujolais.

Rauwe tonijn met wasabi

Nog zo’n lekkere smaakmaker: wasabi. Maar wees, als je optimaal van de wijn wilt genieten, voorzichtig met het sausje. De scherpe specerij uit Japan kan de smaakpappillen flink verdoven. Een verkwikkende wijn past dan het best:

Wijn bij gebakken of gegrilde tonijn

Als tonijn wordt gebakken of gegrild, wordt de structuur van de vis vaster en steviger. En hoe steviger de tonijn, hoe flinker de wijn.  Licht gegrild of kort gebakken, sluit een niet al te zware rode wijn prima aan, zoals een soepele Merlot uit Bourgogne. Komt de tonijnsteak, eventueel goed gekruid, van de barbecue, trek dan een wat steviger rode wijn open. Liever wit? Met een houtgerijpte Chardonnay zit je altijd goed. Kortom, van soepel naar stevig:

  1. 2019 | Chili
    Indomita Quintus Gran Reserva Chardonnay

    Een van de allerbeste wijnen uit Chili. Een echte topchardonnay afkomstig uit Casablanca Valley, het jongste wijngebied van Chili. Zo'n dertig jaar geleden werd ontdekt dat deze vallei perfect was voor het maken van wijn en sinds die tijd komen er dan ook prachtige wijnen vandaan. Deze prachtige Chardonnay vol aroma's van tropische vruchten en eikenhout is daar een van. Een heerlijke Gran Reserva vol frisheid en eikenhout beoordeeld door Perswijn Magazine met 3 sterren; goed. 

    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 7,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Wijn bij tonijnsalade

Salade Niçoise, de smaakvolle Franse klassieker met sla, tonijn en ei, stelt geen hoge eisen aan de wijn. Toch is het gerecht wat eenkennig. Salade Niçoise komt namelijk het best tot z’n recht bij een wijn, wit of rosé, uit Frankrijk:

  1. 2019 | Frankrijk
    XxX - Côtes de Provence AOP Rosé

    De XxX - Côtes de Provence rosé is geboren in Côtes du Provence, het gebied waar de beste rosé wijnen van Zuid-Frankrijk worden gemaakt. Deze bekroonde rosé is het best bewaarde geheim uit het hart van de Provence. Gemaakt van de drie eigenwijze druivenrassen Grenache, Cinsault en Syrah en bomvol smaken van rood zomerfruit. Een hemelse rosé om bij weg te dromen. 

    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 8,49
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Naar boven