2018 | Duitsland, Nahe

Weingut Michel Weissburgunder Fruchtig QW Nahe

Het wijnbouwgebied Nahe beschikt met zo'n 180 bodemsoorten over de grootste verscheidenheid aan grondsoorten in Duitsland. Te midden van deze variëteit bevindt zich het Weingut Michel. De druivensoort Weissburgunder is een goed voorbeeld van de uitstekende, frisse en geurige witte wijnen uit de Nahe streek. 

12,25
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Weissburgunder
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Deze Weissburgunder is goudgeel in het glas met een groene vonkeling. Uit het glas stijgen aroma’s van rijp fruit, exotische vruchten en kruidige nuances op die de zintuigen prikkelen. Direct bij de eerste slok komt het exotische karakter, met zijn boterige en kruidige tinten mooi naar voren. U proeft de smaken van ananas, peer en een vleugje sinaasappel.
Serveertips
De wijn is geschikt als aperitief en perfect bij gerechten als taartjes van geitenkaas met een salade van wilde kruiden, konijn, lichte voorgerechten, gepocheerde vis, pittige antipasti of tapas.
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandDuitsland
DruivensoortWeissburgunder
RegioNahe
SmaakprofielLevendig & Fris
Jaargang2018
Alcoholgehalte12.50
Serveertemperatuur9-11 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
EAN-nummer4260436061143
Art.nr.590908
Reviews
Weingut-Michel-Weissburgunder-Fruchtig-QW-Nahe
Een smaaksensatie bij iedere slok

Het wijngoed van de familie Michel in Bad Sobernheim aan de rivier de Nahe werd in 1820 opgericht. Jarenlange traditie komt hier samen met een generatie van moderne en innovatieve wijnboeren. Het resultaat is in het glas te ruiken en te proeven. De huidige generatie streeft er niet alleen naar om de reeds bereikte kwaliteitsnormen te handhaven, maar wil deze ook verbeteren. Het in stand houden van traditie en het respecteren van de natuur combineren met moderne technologie is de ambitie. Het resultaat: topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

familie michel

Weissburgunder

Onze oosterburen noemen de Pinot Blanc druif Weisser Burgunder. De druif wordt ook wel Weisser Klevner of Weissburgunder genoemd. Het is de meest betrouwbare druif voor het maken van droge witte wijnen. De druif heeft een lage zuurgraad waardoor aangename wijnen ontstaan met veel extract. Naast Duitsland is de druif ook te vinden in Oostenrijk en de Elzas. Kenmerkend voor de druif zijn indrukken van appel, ananas, peer, honing en noten.

De druivensoort Weissburgunder is een goed voorbeeld van de uitstekende, frisse en geurige witte wijnen uit de Nahe-streek. Ze weerspiegelen niet alleen de kwaliteit van de wijnen uit de regio maar ook uit heel Duitsland. Deze Weissburgunder is goudgeel in het glas met een groene vonkeling. Uit het glas stijgen aroma’s van witte bloesem, exotische vruchten en grasachtige nuances op, die de zintuigen prikkelen. Direct bij de eerste slok komt het exotische karakter, met zijn boterige en mineralische tinten, mooi naar voren. De lange en bijna eindeloze afdronk wordt verfijnd door een speels en levendig zuurtje.

Naar boven