• Weingut-Heinrichshof---Sonnenuhr-Rothlay-Riesling-Trocken-Mosel
2016 | Duitsland, Moezel

Weingut Heinrichshof - Sonnenuhr Rothlay Riesling Trocken Mosel

In een van de meest indrukwekkende wijnlandschappen ter wereld, de Moezelvallei, ligt het traditionele Weingut Heinrichshof. Het wordt gerund door de broers Peter en Ulrich Griebeler die sinds 2014 het familiebedrijf doelbewust vooruit duwen tot grote hoogtes. In bekende wijngidsen, zoals de Eichelmann Wine Guide, Gault&Millau, Falstaff Wine Guide en het gerenommeerde Decanter magazine worden hun wijnen de hemel in geprezen. Een wijn die u niet mag missen! 

Normale prijs 16,99 Speciale prijs 12,99
U bespaart
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Riesling
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Een speciale Riesling

De Sonnenuhr Rotlay Riesling brengt na het inschenken zijn heldere gouden kleur prachtig weer. Met in de neus aroma's van steenvruchten, cassis en honing. De smaak is zeer complex, met fruitige hinten en een mineralige noot. De afdronk is lang en sappig.
Serveertips
  • Zuurkool
  • Sushi
  • Provolone
"aperitief, aziatische gerechten, schaal-en scheldieren, kerrieschotels, sushi, rode vruchten sorbet"
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandDuitsland
DruivensoortRiesling
RegioMoezel
SmaakprofielLevendig & Fris
Jaargang2016
Alcoholgehalte12.00
Serveertemperatuur8-10 °C
ServeertipAperitief
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418000497
Art.nr.590536
awards
  • Weingut-Heinrichshof---Sonnenuhr-Rothlay-Riesling-Trocken-Mosel
Reviews
Weingut-Heinrichshof---Sonnenuhr-Rothlay-Riesling-Trocken-Mosel
Best of Riesling

Op de Duitse wijncompetitie Best of Riesling, de grootste Riesling competitie ter wereld, is deze wijn geplaatst in de hoogste regionen met een respectabele waardering van 89 punten!

Weingut Heinrichshof

Weingut Heinrichshof ligt in een van de oudste en mooiste wijngebieden van Duitsland. In het Moezeldal liggen de steilste wijngaarden van Europa. Op de oeroude leisteen gedijen unieke Riesling-druiven waaruit de wijnboeren van deze streek wijnen met een opmerkelijke elegantie en mineraliteit weten te produceren. In 2014 hebben de broers Peter en Ulrich Griebeler het bedrijf met zijn lange traditie van hun ouders overgenomen. Beide broers hebben hoge opleidingen in de oenologie gevolgd. Peter heeft daarna op gerenommeerde wijngoederen in Duitsland en daarbuiten gewerkt en ook Ulrich werkte lange tijd op een wijngoed in Zuid-Tirol.

De ouderlijke wijngaarden met een totaal van drie hectare hebben zij al snel uitgebreid tot zeven hectare. De helft daarvan ligt op steile hellingen. Tot hun wijngaarden rond Zeltingen behoren Sonnenuhr, Schlossberg en Himmelreich. Natuurlijk is de Riesling de druivensoort die hun wijngaarden domineert, gevolgd door de Weissburgunder, Pinot Blanc, Spätburgunder (Pinot Noir), Müller-Thurgau en Dornfelder.

De Griebeler broers zien de Sonnenuhr Rotlay Riesling als een van de beste wijnen van de Sonnenuhr percelen. Een wijn die u dus absoluut niet mag missen! 

Naar boven