2018 | Oostenrijk, Kamptal

Waldschütz Grüner Veltliner Classic Kamptal

Heerlijke frisheid en uitbundig fruit spatten werkelijk uit het glas met deze Waldschütz Grüner Veltliner Classic. Een verrukkelijke Oostenrijkse witte wijn met een mooie heldere lichtgele kleur met groene nuances. In de smaak proeven we veel frisheid en minerale tonen, een aangename zuurgraad en minerale tonen. Ook het voor grüner veltliner typerende pepertje is terug te vinden in de smaak. De wijn is perfect in balans en heeft een lange frisse afdronk met een minerale verfijning. Deze 100% grüner veltliner is afkomstig uit Kamptal, absoluut één van de meest prestigieuze Oostenrijkse wijngebieden. 

14,99
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Grüner Veltliner
Smaakprofiel: Droog & Soepel Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Grüner Veltliner uit het beste Oostenrijkse wijngebied

Deze verrukkelijke Oostenrijkse witte wijn is met zijn lichtgele kleur met groene glas een genot om naar te kijken. Een helder en fruitig bouquet van klassieke zuiverheid. In de smaak proeven we veel frisheid, een aangename zuurgraad en minerale tonen. Ook het voor grüner veltliner typerende pepertje komt terug in de smaak. De wijn is perfect in balans en heeft een lange frisse afdronk met een minerale verfijning.
Serveertips
  • Tarbot
  • Asperges
  • Pasta Pesto
Specificaties
Grape percentage100%
WijnsoortWitte Wijn
LandOostenrijk
DruivensoortGrüner Veltliner
RegioKamptal
SmaakprofielDroog & Soepel
Jaargang2018
Alcoholgehalte12.00
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer9120016182628
Art.nr.720008
Reviews
Waldschütz-Grüner-Veltliner-Classic-Kamptal
Schitterende grüner veltliner uit het prestigieuze Kamptal

Deze magnifieke Grüner Veltliner is afkomstig van Weinhof Waldschütz. Een prachtig wijnhuis waar Anton en Elfriede Waldschütz, familietraditie en ervaringen zeer hoog in het vaandel houden. Sinds 1992 brengen zij met veel liefde, toewijding en een brede glimlach voor schitterende Oostenrijkse kwaliteitswijnen voort. Elk jaar weten zij van iedere druif weer een wijn te maken die zichzelf overtreft in smaak en persoonlijkheid. De wijngaarden bevinden zich ook nog eens op de meest zonnige hellingen van de bekende prestigieuze Oostenrijkse wijngebieden Kamptal en Wagram. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om prachtige en karakteristieke Oostenrijkse wijnen te creëren.

Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner is de witte parel van Oostenrijk en tegelijkertijd de meest aangeplante druif. Bijna een derde van de totale oppervlakte van Oostenrijkse wijngaarden bestaat uit grüner veltliner. De druif geeft droge, knisperfrisse wijnen met veel fruit van groene appels, bloesem en kruisbessen. Typerend voor grüner veltliner is het pepertje dat terugkomt in de smaak en de relatief hoge zuurgraad. 

De grüner veltliner gedijt het beste in Niederösterreich met name in de regio's Kamptal, Wachau, Kremstal en Weinviertel. Grüner veltliner wijnen behoren tot de beste witte wijnen ter wereld en staan op internationale wijncompetities naast de grote en kostbare witte juwelen uit de Bourgogne. 

Ultieme aspergewijn

Sommige witte wijnen en ons heerlijke 'witte goud' lijken wel voor elkaar te zijn gemaakt en vormen dé perfecte wijn/spijs combinatie. Een prachtig voorbeeld hiervan is de match met deze grüner veltliner. Door zijn frisheid, lichte mineraliteit en zachte smaak is de wijn niet te overheersend en vult hij een gerecht met Hollandse asperges uitstekend aan. Dat wordt genieten! 

Naar boven