Waar drink je Cava bij?

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Velen van ons genieten van een glas bubbels bij speciale gelegenheden, maar wist u dat Cava met zijn verbazingwekkende flexibiliteit een van de meest eetvriendelijke wijnen is die er is? Cava is relatief laag in alcohol, waardoor het goed te combineren is met onder andere pittige maaltijden. De hitte van de kruiden worden zo namelijk niet versterkt door de hitte van de alcohol. Daarnaast dienen de bubbels in Cava om de smaakpapillen wakker te schudden en tegelijkertijd textuur toe te voegen aan de algehele eetervaring. Ook ontdoen de bubbels het gehemelte van vettigheid en frissen ze de mond op voor de volgende hap. Perfect bij gefrituurd eten! Haal die fles uit de koelkast en geniet ervan met wat er dan ook op het menu staat – van diverse tapashapjes tot vistaco’s en zelfs pittige Thaise maaltijden.

Cava etenCava eten

Wat is Cava?

Cava is een mousserende witte (en soms rosé) wijn die wordt gemaakt in vele delen van Spanje, voornamelijk in Penedès. Er mogen vele soorten druiven worden gebruikt maar de meest gebruikte druiven zijn Macabeo, Xarello en Parellada. Voor rosé cava wordt hier vaak de blauwe druif Garnacha aan toegevoegd. De veelzijdigheid van cava maakt het de ideale aanvulling om een grote verscheidenheid aan smaken te versterken.

Waar drink je cava bij?

Mousserende wijnen hebben een hogere zuurgraad en een lager suikergehalte dan tafelwijnen. Deze twee uitersten vormen een aanvulling op bijna alle gerechten. Er zijn maar weinig gerechten die niet goed met cava te combineren zijn. Cava heeft vaak een iets lagere zuurgraad dan veel champagnes, waardoor het een zachter en gladder gevoel in de mond geeft. Perfect om de vettigheid van gebakken en gefrituurd voedsel te compenseren.

Voor cava’s met een hoger suikergehalte zijn de fruitigere smaken een aanvulling op gevogelte en varkensvlees, evenals vele lichte desserts. Cava’s met een fruitigere smaak kunnen het best gecombineerd worden met zoetzure gerechten. Extra droge cava’s zijn uitstekende metgezellen voor diverse voorgerechten en Aziatische gerechten.

Mousserende wijn wordt vaak alleen geserveerd bij voorgerechten en desserts, maar in werkelijkheid is Cava een opmerkelijk veelzijdige drank die kan worden geserveerd tijdens de hele maaltijd. Rechts vindt u enkele van onze tips voor succesvolle wijnspijs combinaties en enkele suggesties om zelf te proberen:.

Cava-spijscombinaties:

  • Ansjovis
  • Bagel met creamcheese en gerookte zalm
  • Garnalenkroketten
  • Gedroogde ham of parmaham
  • Gefrituurde inktvisringen of uienringen
  • Groente loempia’s
  • Kip met champagnesaus
  • Krab
  • Oliebollen en appelbeignets
  • Salami
  • Sint-jacobsschelpen
  • Sushi en sashimi
  • Tapas en olijven
  • Thais eten 
  • Tortilla’s
  • Vele eiergerechten zoals roerei met zalm, quiche lorraine, omelet (met of zonder kaas)

Onze favorieten

Naar boven