2017 | Italië, Puglia

Villa Gracchio Rosso Puglia

Waardering:
80% of 100

Een gouden plak behalen in de beroemde wijngids Gilbert & Gaillard, kom er maar eens om. Het is het wijnhuis Villa Gracchio gelukt met de lekkere Rosso Puglia. Een prachtige wijn waarin de druif Negroamaro samen met de Malvasia Nera een klassiek duo vormt. Voor de liefhebber van grote  Italiaanse wijnen!

9,99
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Malvasia, Negroamaro
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 1
Proefnotitie

Harmonieus en intens duo

Prachtige robijnrode wijn met een paarse rand. De Negroamaro tekent voor de intense geuren van zwarte bessen, zoete kersen en bramen. De Malvasia Nera voegt daar een heerlijk vleugje pruim en tabak aan toe. Complexe en krachtige aroma’s die in de mond terugkomen, aangevuld met zoet bijna jamachtig fruit. De krachtige en kruidige afdronk is eindeloos. Fantastisch om zo van te genieten, perfect bij geroosterd vlees, lam en een lekker blokje pittige kaas.
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
ProductnaamVilla Gracchio Rosso Puglia
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortMalvasia, Negroamaro
RegioPuglia
SmaakprofielSoepel & Rond
Jaargang2017
Alcoholgehalte12.00
Serveertemperatuur16-18 °C
ServeertipPasta
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8005286012916
Art.nr.618387
Reviews 1
Villa-Gracchio-Rosso-Puglia
Complexe en krachtige aroma’s die in de mond terugkomen, aangevuld met zoet bijna jamachtig fruit.

In de hak van de Italiaanse laars, dat wordt gevormd door de regio Puglia, worden de heerlijkste wijnen gemaakt. Niet voor niets wordt Puglia ook wel de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden genoemd. Ook op het gebied van landbouw timmert de tamelijk vlakke, vruchtbare streek aan de weg. Dat ondanks de droogte. Want hoewel het in Puglia (afkomstig van het Latijnse apluvia dat ‘gebrek aan regen’ betekent) warm en droog is, gedijen bepaalde gewassen er prima. Denk aan granen, vijgen, amandelen, tabak en druiven. Al is niet elke druif bestand tegen de verzengende hitte. Van oorsprong Midden-Europese soorten als Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay verschrompelen aan de struik. Maar niet de inheemse knapen als Negroamaro, Primitivo en Malvasia. In de zonnige laars van Italië staan die druiven garant voor bijzonder krachtige wijnen. Klassiek gemaakt, zoals de Rosso Puglia, hebben de wijnen heerlijk rijpe tonen van zwoel en rijp fruit en kruiden.

Smaakmaker Malvasia

De oude Grieken herkenden eeuwen geleden de potentie van Puglia al als wijngebied. Of zij ook de van oorsprong Griekse druif Malvasia (afgeleide van Monemvasia, een middeleeuwse havenstad in het zuiden van Griekenland) naar Italië hebben gebracht? Het antwoord op die vraag moeten we u schuldig blijven, al lijkt het wel waarschijnlijk. Tegenwoordig komt de Malvasia hoofdzakelijk in Italië voor. De druif kent witte varianten, Malvasia Bianci, en blauwe: Malvasia Nera. Die blauwe variant staat vooral in Puglia aangeplant. Wijnboeren in deze regio gebruiken de blauwe Malvasia voornamelijk om wijnen met Negroamara nog smakelijker te maken en aan te vullen met aroma’s van rijpe zwarte pruimen en chocolade.

Naar boven