2017 | Italië, Puglia

    Villa Gracchio Rosso Puglia

    Waardering:
    80% of 100

    Een gouden plak behalen in de beroemde wijngids Gilbert & Gaillard, kom er maar eens om. Het is het wijnhuis Villa Gracchio gelukt met de lekkere Rosso Puglia. Een prachtige wijn waarin de druif Negroamaro samen met de Malvasia Nera een klassiek duo vormt. Voor de liefhebber van grote  Italiaanse wijnen!

    9,99
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
    flessen
    Opslaan
    • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
    • Gratis retourneren
    • Niet lekker, geld terug
    Druivensoort: Malvasia, Negroamaro
    Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
    Proefnotitie
    Serveertips
    Specificaties
    Reviews 1
    Proefnotitie

    Harmonieus en intens duo

    Prachtige robijnrode wijn met een paarse rand. De Negroamaro tekent voor de intense geuren van zwarte bessen, zoete kersen en bramen. De Malvasia Nera voegt daar een heerlijk vleugje pruim en tabak aan toe. Complexe en krachtige aroma’s die in de mond terugkomen, aangevuld met zoet bijna jamachtig fruit. De krachtige en kruidige afdronk is eindeloos. Fantastisch om zo van te genieten, perfect bij geroosterd vlees, lam en een lekker blokje pittige kaas.
    Serveertips

    Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

    We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

    Specificaties
    Alcoholgehalte12.00
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKurk
    RegioPuglia
    Serveertemperatuur16
    Restsuikergehalte4,59
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2020
    EAN-nummer8005286012916
    Art.nr.618387
    WijnsoortRode Wijn
    SmaakprofielSoepel & Rond
    DruivensoortMalvasia, Negroamaro
    LandItalië
    Jaargang2017
    awards
      Reviews 1
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      Villa-Gracchio-Rosso-Puglia
      Complexe en krachtige aroma’s die in de mond terugkomen, aangevuld met zoet bijna jamachtig fruit.

      In de hak van de Italiaanse laars, dat wordt gevormd door de regio Puglia, worden de heerlijkste wijnen gemaakt. Niet voor niets wordt Puglia ook wel de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden genoemd. Ook op het gebied van landbouw timmert de tamelijk vlakke, vruchtbare streek aan de weg. Dat ondanks de droogte. Want hoewel het in Puglia (afkomstig van het Latijnse apluvia dat ‘gebrek aan regen’ betekent) warm en droog is, gedijen bepaalde gewassen er prima. Denk aan granen, vijgen, amandelen, tabak en druiven. Al is niet elke druif bestand tegen de verzengende hitte. Van oorsprong Midden-Europese soorten als Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay verschrompelen aan de struik. Maar niet de inheemse knapen als Negroamaro, Primitivo en Malvasia. In de zonnige laars van Italië staan die druiven garant voor bijzonder krachtige wijnen. Klassiek gemaakt, zoals de Rosso Puglia, hebben de wijnen heerlijk rijpe tonen van zwoel en rijp fruit en kruiden.

      Smaakmaker Malvasia

      De oude Grieken herkenden eeuwen geleden de potentie van Puglia al als wijngebied. Of zij ook de van oorsprong Griekse druif Malvasia (afgeleide van Monemvasia, een middeleeuwse havenstad in het zuiden van Griekenland) naar Italië hebben gebracht? Het antwoord op die vraag moeten we u schuldig blijven, al lijkt het wel waarschijnlijk. Tegenwoordig komt de Malvasia hoofdzakelijk in Italië voor. De druif kent witte varianten, Malvasia Bianci, en blauwe: Malvasia Nera. Die blauwe variant staat vooral in Puglia aangeplant. Wijnboeren in deze regio gebruiken de blauwe Malvasia voornamelijk om wijnen met Negroamara nog smakelijker te maken en aan te vullen met aroma’s van rijpe zwarte pruimen en chocolade.

      Naar boven