2013 | Italië, Barolo, Piëmonte

Terre da Vino Barolo DOCG

De koning van de wijnen. Een wijn die zo hoog wordt aangeslagen moet stevig in zijn schoenen staan. En dat doet deze goudbekroonde Barolo van het Italiaanse wijnhuis Terre da Vino in Langhe, Piemonte, de thuisbasis van de barolowijnen. Een goed uitgeruste robuuste klassieker die, zoals het hoort, in twee jaar op grote eikenhouten vaten perfect op smaak is gekomen.

Normale prijs 19,99 Speciale prijs 14,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Nebbiolo
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Gloedvol en geconcentreerd

Gloedvolle granaatrode wijn met dat bekende barnsteenkleurige randje, dat de eerbiedige leeftijd van deze Barolo prijsgeeft. Plezierig en genereus geurend naar zongedroogd fruit, bramen, kersen en cassis, met een vleugje tabak, vanille en een vetertje leer. Complex, vol en robuust van smaak, met heerlijk geconcentreerd rood en zwart fruit. Zijdezacht en soepel met een heerlijk lange afdronk.
Serveertips
  • Tournedos
  • Ossobuco
  • Knollen
Specificaties
ProductnaamTerre da Vino Barolo DOCG
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortNebbiolo
RegioBarolo, Piëmonte
SmaakprofielSoepel & Rond
Jaargang2013
Alcoholgehalte13.50
Houtrijping24 maanden
Serveertemperatuur18-20 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8007430102009
Art.nr.618303
Reviews
Terre-da-Vino-Barolo-DOCG

Filosoferen over de nobelste druif

Alleen de nobelste druif kan een koning der wijnen voortbrengen. En daarom mag alleen Nebbiolo, het beste en edelste druivenras van Italië worden gebruikt voor Barolo. De gezamenlijke geschiedenis van de Nebbiolo en de wijnstreek Piemonte gaat eeuwen terug. Aangenomen wordt dat de druif tot het midden van de vorige eeuw zoete wijnen voortbracht. De druif rijpt namelijk erg laat. Na de oogst in oktober zouden de temperaturen in de kelders al zo laag zijn dat de vergisting van de wijn vroegtijdig werd gestopt, met een aanzienlijke hoeveelheid restsuikers en dus een zoete wijn als gevolg. Over hoe de druif uiteindelijk tot de edelste van Italië is gekroond zijn de meningen verdeeld. Volgens de één introduceerde de Franse wijnhandelaar Louis Oudart in het midden van de vorige eeuw nieuwe vinificatietechnieken. Een theorie die er bij veel Italianen niet in gaat. Volgens hen was de Italiaanse oenoloog Paolo Francesco Staglieno al in 1835 verantwoordelijk voor de ontdekking van de huidige robuuste en droge variant. Wie die eer nu echt toekomt? Wij laten het in het midden. Tenzij u, onder het genot van een glas heerlijke Barolo, met ons wilt filosoferen over de geschiedenis van de koning der wijnen.

Naar boven