2016 | Amerika, Central Valley

Sequoia Mountain - Chardonnay

Waardering:
73% of 100

Een schitterende volle en complexe Chardonnay van Sequoia Mountain. Helder bleekgeel van kleur met een volle, verleidelijke geur van exotisch fruit, kruidig en veel vanille. Complexe smaak, maar toch zacht, boterig en zeer fruitig. Lange afdronk met veel fruitige en kruidige nuances en het typische Chardonnay botertje.

8,99
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Smaakprofiel: Droog & Soepel Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 24
Proefnotitie

Schitterende volle Californische Chardonnay

Wij selecteerden een schitterende volle en complexe Chardonnay van Sequoia Mountain. Helder bleekgeel van kleur met een volle, verleidelijke geur van exotisch fruit, kruidig en veel vanille. Complexe smaak, maar toch zacht, boterig en zeer fruitig. Lange afdronk met veel fruitige en kruidige nuances en het typische Chardonnay botertje.
Serveertips
"salades, varkensvlees, kalfsvlees, gevogelte, kaas"
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandAmerika
RegioCentral Valley
SmaakprofielDroog & Soepel
Jaargang2016
Alcoholgehalte12.50
Serveertemperatuur12
ServeertipSalade
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2018
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8717472282118
Art.nr.672876
Reviews 24
Sequoia-Mountain---Chardonnay
Central Valley

De schitterende wijnen van Sequoia Mountain komen uit de wijngaarden van Central Valley. Deze streek ligt ten oosten van San Fransisco waar 90% van alle Californische wijn wordt geproduceerd. Dicht bij de kust heerst het continentale klimaat en meer landinwaarts komt men het mediteraanse klimaat tegen. Central Valley kent hete zomers en milde winters, en alleen door de goede irrigatie kunnen de druiven hier perfect gedijen. De rode druivensoorten Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Zinfandel en de witte druivensoorten Chenin Blanc, Sauvingon Blanc en Chardonnay zijn de meest voorkomende in Central Valley. Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan Californië’s uitstekende gronden en talrijke micro-klimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie.

Chardonnay

Er is bijna geen wijnland te vinden waar geen Chardonnay is aangeplant. In de Bourgogne is elke witte wijn gemaakt van de Chardonnay. Ook in wijnlanden als Chili, Argentinië en Zuid-Afrika is het aandeel van de Chardonnay enorm. In Australië en Californië worden vooral klassieke wijnen van deze druif gemaakt. De druif is uitermate geschikt voor (langdurige) rijping op eikenhout. Kenmerken van de Chardonnay zijn volle wijnen met indrukken van exotische vruchten, zoals ananas en mango en het typerende “vetje” in de mond.

Naar boven