• Señorio-de-la-Antigua-Castilla-y-Léon-Mencia
  • Señorio-de-la-Antigua-Castilla-y-Léon-Mencia
  • Señorio-de-la-Antigua-Castilla-y-Léon-Mencia
2012 | Spanje, Castilla y León

Señorio de la Antigua Castilla y Léon Mencia

Waardering:
100% of 100

Deze karakteristieke Spanjaard van Alvarez de Toledo bewijst weer eens wat een mooie kwaliteit de 500 jaar lange geschiedenis van dit huis oplevert. Deze wijn, gemaakt van pure Mechia druiven, is al jaren een waardig winnaar. Jaargang 2012 heeft maar liefst drie keer 90 van de 100 punten ontvangen.

Normale prijs 13,99 Speciale prijs 6,99
U bespaart
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Mencía
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 1
Proefnotitie

Bekroonde topwijn

Uitbundige, soepele en karaktervolle Spaanse rode topwijn van één van de oudste wijnhuizen uit Spanje. Verleidelijke neus met zwarte kersen, zoethout, verse kruiden en fijne rokerige tonen, die een grote nadruk leggen op de levende energie van de wijn. In de mond laat de wijn een evenwichtige indruk achter met fijngeslepen tannines en een elegante afwerking.
Serveertips
  • Barbecue
  • Belegen kaas
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivensoortMencía
RegioCastilla y León
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2012
Alcoholgehalte13.00
Houtrijping4 maanden
Serveertemperatuur15-18 °C
ServeertipTapas
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingNatuurkurk
EAN-nummer8437004699084
Art.nr.626442
awards
  • Señorio-de-la-Antigua-Castilla-y-Léon-Mencia
  • Señorio-de-la-Antigua-Castilla-y-Léon-Mencia
  • Señorio-de-la-Antigua-Castilla-y-Léon-Mencia
Reviews 1
Señorio-de-la-Antigua-Castilla-y-Léon-Mencia
Een echt kunstwerk, die drie keer door gerenommeerde wijnexperts werd beloond met maar liefst 90 punten!

Alvarez de Tolede, één van de oudste wijnhuizen in de Spaanse regio Bierzo, kan zich terecht een wijnhuis met historie noemen. Het familieverhaal gaat vele eeuwen terug en kent een geschiedenis van maar liefst 500 jaar. Al sinds 1514 is de familie Alvarez de Toledo actief in de verkoop van wijn en anno 2017 is het bedrijf gelukkig nog steeds in hun eigen handen. Deze bijzondere familietraditie wordt vandaag de dag voortgezet door dochter Angelines Varela Mazon y Alvarez de Toledo. Met passie en zorg beheert zij de meer dan 100 jaar oude wijngaarden, gelegen in de "Gold Mile" van de regio Bierzo.

Een gebied met kleine verschillende terroirs die de allerbeste groei omstandigheden bezitten. Het ideale klimaat, de kwaliteit van de bodem en het grote aandeel oude druivenstokken vormen de beste ingrediënten voor het maken van pure Spaanse topwijnen. Deze unieke wijngaarden worden momenteel stukje bij beetje door haar opgeknapt en met veel deskundigheid verzorgd, met als grootste doel dat er de komende jaren weer schitterende wijnen uit voort kunnen komen.

Bierzo

Bierzo, gelegen in het noordwesten van Spanje, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot één van de meest prestigieuze wijngebieden voor Spaanse wijnen. Volgens gerenommeerd wijnschrijver Jancis Robinson is Bierzo hét Spaanse antwoord op Bourgogne. Door het unieke micro-klimaat is het gebied uitstekend geschikt te zijn voor het maken van elegante topwijnen.

Naar boven